Video: CBS'erne til undervisning i Zoo og Falkoner Biografen

Skrevet af Sebastian Damm - Foto: Tom Erik Kampman - 24. september 2012 - 21:1417 kommentarer
Undervisning i bløde stole, hvordan er det? Se hvad undervisere og studerende synes i videoen.

Det nye semester på CBS er for mange studerende blevet skudt igang i 'nye' lokaler såsom Falkoner Biografen og Metropol. Ja sågar i Zoologisk Have.CBS Observer er taget på tur for at besigtige de aparte lokaliteter, samt høre studerende og undervisere om hvordan det egentligt føles at være CBSer i en biografstol.

Et rekordhøjt optag af studerende, og ingen nye bygninger at undervise i, har betydet at CBS har taget en del nye eksterne lokaler i brug i dette semester.

Det er blevet understreget at dette er en midlertidig løsning, og at der arbejdes hårdt på at få flere lokaler til rådighed, der ikke bliver lejet eksternt. Imidlertid skal studerende nu undervises i bla Zoo og Falkoner Biografen.

CBS har efter eget udsagn arbejdet hårdt på at sørge for at de midlertidige lokaler kan leve op til standarden. Der burde således være moderne undervisningsfaciliteter at finde. Med det udgangspunkt tog CBS Observer ud for at se, om det nu også stemte overens med virkeligheden. Se hvad de synes i videoen.

Kommentarer

Jeg sidder selv i Falkoner Bio og har undervisning. Tænkt at kunne komme gratis i biografen og samtidig (forhåbentlig) få noget klogt ind på øverste hylde! Jeg klager skam ikke, jeg er bare ked af at jeg ikke også kan komme i Zoo gratis og prøve noget mere nyt.
Selvom baggrunden for denne udvidelse ikke var at foretrække, så syntes jeg løsningen er rigtig god. Det er da det man må kalde en win-win situation - CBS får flere lokaler (i sjove lokationer). Samtidig får Zoo og Falkoner Bio udvidet deres spilletid så at sige - obveni købet i de tomme tider på dagen. Flere lokaler af den art, så bliver det da kun sjovt at gå på CBS, det er godt vi CBS'ere bliver rystet lidt ud over vores comfort zone.

Hvad synes du?

Det er sku da det dummeste jeg nogensinde har hørt

Hvad synes du?

Mon ikke du skulle have valgt at læse pædagog eller få dig nogle venner hvis dette er et højdepunkt i dit liv?

Jeg ved at pædagoger engang imellem tager på lejrtur til en eller anden røvsyg skov - måske det er noget for dig? For det er da det dummeste jeg nogensinde har hørt!!

Hvad synes du?

Jeg tror slet ikke du har opfattet ironien i Katrines indlæg - ingen kan jo med deres fulde fem mene at det er en win-win situation at få undervisning i så ringe lokaler medmindre det foregår på gøglerskolen.. Er det det du håber på Katrine?

Hvad synes du?

Jeg synes desværre overhovedet ikke denne video viser begge sider af sagen. Jeg synes, det er håbløst, at vi ikke har nogen borde. Stolene i Zoo er forfærdelige, og giver ingen støtte i ryggen. Vi sidder på dem 3 timer i træk med vores computer på skødet. Nej, det er sg'u ikke godt nok. Jeg har endnu ikke haft timer i Falkoner, men skal have det senere på efteråret. Der er stolene selvfølgelig noget bedre end, hvad vi er vant til, men manglen på borde til computerne er langt fra en optimal situation. Jeg synes, det er under al kritik, at man optager flere elever end, man har plads til, når ikke man kan tilbyde dem et bedre alternativ.
Og til CBS Observer - det ville være mere sagligt at belyse sagen fra flere side, så ikke man får følelsen af, at I er i lommen på ledelsen :-/

Hvad synes du?

Hvor bliver spørgsmålet om strøm i de nye auditorier fokuseret på? Eller manglen på samme :(

Hvad synes du?

Artiklen ligger op til, at det "kun" er i dette semester, at CBS benytter sig af eksterne (og i dette tilfælde uacceptable lokaler), virkeligheden er dog en anden. For denne såkaldte midlertidige løsningen startede allerede i 2008, og er så videreført indtil nu. Jeg har selv siddet i Falconer Bio, det er nogle gode stole, men der er ingen rigtige borde, hvilket er uholdbart. Desuden oplevede vi ofte, at teknikken ikke virkede, hvlket ofte tog 30 min. af undervisningen.

Hvad synes du?

Jeg ved ikke hvorfor dette skulle være nyhed, måske det er første gang med Zoo, men jeg havde da også timer i Falkoner bio for 3-4 år siden...

Hvad synes du?

Værd at nævne om manglende faciliteter er da også internet - endnu et mangel, ihvertfald i Falkoner Bio.
Et stort mangel i undervisningen!

Hvad synes du?

Ak ja, som den kære adjunkt fremstiller: "Jeg synes det fungerer perfekt". Næste år foreslår jeg at CBS optager endnu flere nye studerende og derefter bare lejer sig ind i samtlige biografer i nærområdet. Adgangen til borde, internet og strømstik bør forblive irrelevant. I stedet lanceres der et nyt studietekniks kursus, hvor alle skal opnå perfekt korttidshukommelse, således at notater har mulighed for at blive skrevet fuldkommen ned bagefter. Alle har alligevel masser af tid, da normal undervisning sker så få timer om ugen.

I kan være A.

Hvad synes du?

... Frederiksberg Have - frisk luft og græs er sundt. En af de lokale cafeer - så behøver de studerende ikke flytte lokation, når de skal have deres kaffe. Føtex i Frederiksberg Centret - så kan man få handlet ind samtidig. Eller er det ikke eksotisk nok? ...

Det var da et par frygteligt artige studerende, I har fundet til interviewet... "der er ingen borde, men det må man jo bare tage med". Og en adjunkt, der synes, det er perfekt. Hvor herligt da. Jeg forventede næsten at se små glade alfer danse hen over en eng til slut.

Men hvor er CBS Students henne? Var det ikke her, de skulle komme springende ind på scenen og retfærdiggøre deres eksistens?

Hvad synes du?

Ja så mistede man da al respekt til cbsobserver. Shit en omgang ukritisk overflødigt "journalistik" - hvis man da kan kategorisere indslaget som den mindste grad af informerende. Jeg håber i det mindste at i har modtaget klækkelige honorarer fra CBSs ledelse i forbindelse med dette glimrende stykke propagandaarbejde.

Hvad synes du?

Der sker nu følgende:

- Vi har pt. lejet de mulige midlertidige lokaler, som findes på markedet i nærheden af campus, hvor vi kan få faste tidspunkter. Vi har lavet en omfattende afsøgning af markedet.
- Vi vil mhp. ibrugtagning medio 2013 indrette op til tre flere undervisningslokaler på nuværende campus.
- Udbud af ny midlertidig undervisningsbygning mhp. ibrugtagning medio 2013 med 6-12 undervisningslokaler er offentliggjort og bydere er prækvalificeret.
- Udbud af ny mere permanent større undervisningsbygning med op til 24 undervisningslokaler og dermed en forøgelse af CBS undervisningspladser med ca. 50 pct. mhp. ibrugtagning i foråret 2016 offentliggøres efter planen sidst på året.
- Denne fremgangsmåde er vedtaget af bestyrelsen efter en grundig gennemgang af markedet, som har svaret på spm., hvornår kan hvad være færdigt hvor. Samtidig er rammerne givet af, hvad CBS har råd til givet sit statslige bevillingsniveau og andre krav.

vh

Hakon Iversen, Universitetsdirektør

Hvad synes du?

Hej Hakon
Det lyder jo alt sammen meget godt. Men hvorfor har man så ikke ventet med at optage elever til, kapaciteten var på plads?? Og hvad er din kommentar til kritikken om manglende borde, strøm og internet?

Mvh Sofie

Hvad synes du?

Vi bringer en artikel mandag, som vil give svar på dine spørgsmål, Sofie. Det skal selvfølgelig ikke afholde Hakon fra at svare her også

De bedste hilsner

Jørn, webredaktør 

Hvad synes du?

Når man laver sådan en video, så går man ikke rundt og leder efter kilder, der har en bestemt holdning. Man spørger dem, der er. Det gjorde vi, da vi lavede videoen på to forskellige tilfældige dage i samme uge. Det der kommer til udtryk i videoindslagene fra Zoo og Falkoner Bio, var de udsagn, vi fik - endda fra flere undervisere og studerende end dem, der medvirker.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg selv havde forventet, at vi ville møde flere utilfredse CBS'ere ude i biograferne, end vi gjorde. De har så heldigvis givet sig til kende i denne kommentartråd.

Det har hele tiden været intentionen, at videoen skulle have været ledsaget af en lidt længere artikel om baggrunden for og perspektiverne i undervisning uden for skolen, og det har hele tiden været hensigten, at denne artikel skulle forholde sig kritisk til biografundervisningen.

Omtalte artikel blev ikke afleveret som forventet, og jeg besluttede så, at nu måtte vi bringe videoen, fordi det ikke kunne vente længere på et tidspunkt, hvor der har været undervisning i biograferne og andre steder uden for CBS i tre uger. Det sidste var muligvis en fejl, men den kan jeg ikke lave om på nu. Artiklen er i pipeline og vil blive bragt hurtigst muligt.

Vi er i hvert fald ikke på en opgave for CBS' direktion her. Den har selv beklaget, at det har været nødvendigt at lægge undervisning uden for skolen.

Vi vil kontakte nogle af de kritiske stemmer ovenfor for at høre om de vil medvirke i en opfølgningsartikel, men vi er ikke i lommen på nogen, fordi vi har lavet en video-voxpop, hvor vi ikke har mødt studerende eller undervisere, der ikke var kritiske over for undervisning i Zoo og Falkoner Bio og kunne leve med den.

De bedste hilsner

Jørn Albertus, webredaktør

Hvad synes du?

Det er lovende ord fra Hakon Iversen, men måske skulle kvaliteten af CBS's nuværende faciliteter også ses efter i sømmene?
Som HA Almen studerende har jeg ofte oplevet storholdsforelæsninger på både godt og ondt. Lokaler som SPs01 klarer det fint, men når man begynder at stuve flere hundrede studerende ind i Ovnhallen, så går det galt. Lydforholdene er ikke eksisterende, hvilket et højttalersystem burde kunne rette op på – men teknikken driller – desværre – lidt for ofte. Et tæppe, der afskærmer ud til et større studieområde, som ikke lydisolerer. Ingen strøm til bærbare computere (det er vidst ikke det eneste sted, det er et problem), og jeg kunne sikkert blive ved.
Jeg må ærligt indrømme, at når der står Ovnhallen på mit skema, så overvejer jeg, om jeg ærligt talt er bedre stillet ved et sætte mig på læsesalen i stedet for at tage til storholdsforelæsning.

Hvad synes du?