Få svar på alle faglige spørgsmål online

Skrevet af Torkil Bang - 27. april 2009 - 9:003 kommentarer
Rasmus Resen Amossen (tv.) og Esben Bistrup Halvorsen (th.) står bag Kuneco-tjenesten, hvor de bruger matematik til at finde ud af, hvordan man hurtigst muligt får et korrekt svar.

Frustrationen over, at det faglige netværk ikke lige er ved hånden, når man er gået i stå over et spørgsmål, drev to ph.d.-studerende til at etablere en spørgsmål-svar-tjeneste, der har premiere i morgen.

Det faglige netværk er ikke altid nok

Ph.d.-studerende på IT-Universitetet Rasmus Resen Amossen har sammen med ph.d. i matematik Esben Bistrup Halvorsen udviklet principperne bag Kuneco, som systemet hedder.

- Hvis ens netværk består af professoren på sit kontor og en håndfuld medstuderende, så er det ikke altid, at man lige kan få svar på sine spørgsmål. Og problemet med de eksisterende internetfora er, at de enten er så succesfulde, at man risikerer, at ens spørgsmål drukner, eller at de er så fagspecifikke, at man ikke kan få svar på spørgsmål, der befinder sig i periferien eller helt uden for fagområdet. Derfor ville vi med hjælp af matematik og statistik bygge en platform, så man kan sikre folk det bedst mulige svar på kortest mulige tid, forklarer Rasmus Resen Amossen.

Svar på "dumme spørgsmål"

Ud over at finde frem til dem, der har bedst mulighed for at give et korrekt svar, tilbyder Kuneco anonymitet, så man kan stille de ”dumme spørgsmål”:

- Vi kender alle det med at sidde ved en forelæsning med et spørgsmål, som vi aldrig får stillet, og der vil vi sikre, at man kan stille spørgsmålet anonymt, forklarer Rasmus Resen Amossen.

Gratis at deltage

I første omgang starter Kuneco med at tilbyde tjenesten på dansk og engelsk. Det er gratis at deltage, men man kan tilbyde løn til dem, der svarer på spørgsmål. Dermed kan man som studerende endda tjene penge ved at besvare spørgsmål fra andre.

Planen er at åbne med et brag for at få så mange som muligt med fra start – ikke mindst for at øge sandsynligheden for, at man får svar. Men ifølge Rasmus Resen Amossen viste den lukkede alfatest med cirka 30 brugere, at selv i en forholdsvis lille kreds kan man få svar på selv ret avancerede spørgsmål.

Kommentarer

Et interessant initiativ, som det bliver spændene at følge. Jeg er selv engageret i en anden gratis virtuel spørgetjeneste, som bl.a. også henvender sig til studerende. Den tilbydes af bibliotekerne i Danmark og kan bl.a. findes på http://biblioteksvagten.dk

Her er et net af bibliotekarer på tværs af folke-, fag- og forskningsbiblioteker, som leverer svaret eller metoden til at finde svaret. De er rigtig gode til at melde hurtigt tilbage og til at vise, hvordan de fandt svaret ved at bruger kilder fra nettet eller fra databaser, opslagsværker osv.

Der er også en Spørgsmål-og-Svar database med næsten 10.000 emner, hvor alle kan søge efter et svar eller finde det på Google. Der kan spørges både på email, chat, im, sms og telefon - og biblioteksvagterne holder åbent for svar alle ugens 7 dage.

Da mange gerne vil have et peer-to-peer svar eller fra en med særlig ekspertviden, så vil der sikkert også være et marked for en tjeneste som Kuneco. Ikke mindst når målgruppen rækker ud over Danmarks grænser. Det bliver ihvertfald spændene at følge, hvordan tjenesten modtages, og hvordan kontakten mellem spørger og svarer efterfølgende udvikler sig 

Hvad synes du?

Hejsa.

Jeg bruger i mit daglige arbejde usb hvor på jeg gemmer div fortrolig data.
Findes der et system hvor jeg enkelt og nemt kan lægge et password ind på "pennen" skulle gerne følge med pennen da jeg bruger den også til undervisning. Gerne et simpelt system uden alt for meget download ??

 

Har ladet mig fortælle, at det også er muligt som nu uden spærring at gøre det på skærmen, ved i noget om det ??

Jeg bruger bla vista og usb pen er kingston 1gb

Hvad synes du?

NOPE

Hvad synes du?