Vær med til at give dit studie bedre økonomi i weekenden

Skrevet af Jannick Friis Christensen - 11. april 2013 - 16:061 kommentar

Denne weekend er CBS Students vært ved Danske Studerendes Fællesråds (DSF’s) politikkonference, hvor studerende fra landets største universiteter danner fælles front i spørgsmålet om finansieringen af uddannelser.

Debat om finansiering af uddannelser
CBS er Danmarks fattigste universitet, og derfor tager CBS Students nu kampen op for at sikre en bedre finansiering. Det sker i denne weekend, fredag den 12. til søndag den 14. april, hvor CBS Students er vært for forårets DSF-politikkonference på Porcelænshaven.

Programmet for politikkonferencen, der er arrangeret i samarbejde med de danske studerendes interesseorganisation, DSF (Danske Studerende Fællesråd), byder efter ønske fra CBS Students på debat af finansieringen af uddannelser.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er blandt de mere prominente gæster på konferencen, der allerede nu har 125 tilmeldinger fra de største af landets universiteter. CBS Students’ næstformand, Charlotte Gjedde, har derfor store forventninger til den:

- Det bliver en intens weekend fyldt med en masse uddannelsespolitiske debatter og diskussioner, men der bliver skam også tid til en masse socialt, fortæller Charlotte Gjedde, der selv tidligere har deltaget ved en DSF-politikkonference.

CBS Students fik presset tema igennem
Oprindeligt skulle CBS Students have arrangeret efterårets politikkonference, men efter som temaet for den forestående konference blev uddannelsesfinansiering, var det efter Charlotte Gjeddes mening oplagt, at den skulle huses på CBS.

- Vi er det eneste universitet i Danmark, der flytter midler fra uddannelse over til forskning, og vi er nok de største aktører i debatten om finansieringen af vores uddannelser, forklarer Charlotte Gjedde og tilføjer:

- Så når nu, vi havde presset så hårdt på for at gøre finansieringen af uddannelser til konferencens tema, var det kun rimeligt, at vi påtog os rollen som arrangør.

Håb om fælles studenterpolitisk front
Hos CBS Students er der et håb om, at landets universiteter via DSF kan danne fælles front og ad den vej kræve en politisk løsning på CBS finansieringsudfordringer.

- Sammen står vi stærkere, så målet er at få vedtaget et finansieringspapir, hvori der er konkrete bud på løsninger, som formandsskabet i DSF kan gå videre med, siger Charlotte Gjedde, der dog samtidig er opmærksom på, at der kan være interessekonflikter deltagerne imellem:

- Studerende på landets universiteter er forskellige, men jeg er overbevist om, at vi gennem sociale aktiviteter, workshops og personlig opkvalificering lettere kan forstå, hvor vi hver især kommer fra, og så bliver det lettere at stå sammen, reflekterer hun.

Alle CBS-studerende kan deltage
Til politikkonferencen, der officielt åbner dørene klokken 16.35 her på fredag den 12. april, er der kun 15 CBS-studerende, der har stemmeret – men alle kan deltage, og tilmelding sker gennem CBS Students.

- Vi håber på et stort fremmøde, og alle er velkomne. Så har man bare den mindste interesse, så kig forbi CBS Students’ kontor og hør nærmere, lyder opfordringen fra CBS Students’ næstformand.
 

Kommentarer

Jeg kan ikke kun understrege nok, hvor vigtig strategisk betydning den kommende weekend vil få for det nationale studenterpolitiske landskab: CBS halter bagefter pga. et finansieringssystem, som ingen kan hverken retfærdiggøre eller forklare: Hvorfor skal der være færre forskere og undervisere til CBS'ere? Hvorfor skal vi modtage markant mindre vejledning? Hvorfor får vi aldrig feedback på vores opgaver?

Derfor har CBS Students for alvor taget tyren ved hornene - vi har inviteret alle danske studenterpolitikere til CBS for at vise dem, hvorfor der skal sættes ekstra fokus på CBS. Vi har planlagt weekenden, så vi kan diskutere med de studerende, der ikke ønsker at sætte CBS på landkortet og vise dem, hvorfor de tager fejl. Det har afgørende betydning, at vi udviser rettidig omhu og tager CBS' finansiering op til debat: Ikke kun for CBS, men i høj grad også Danmark.

Nogle har sikkert bemærket, at en mindre gruppe studerende kritiserer CBS Students for netop denne indsats i meget politiske vendinger. Herfra skal lyde en massiv og åbenhjertig invitation: DET ER NU CBS HAR BRUG FOR JER! Det er nu, at der er en mulighed for at påvirke de meningsdannende studerende, som - uanset om man synes om det eller ej - har stor indflydelse i dansk uddannelsespolitik. Det er nu, at I har mulighed for at sætte CBS på landkortet - der er brug for det!

Jeg glæder mig og håber på at se et rekordstort antal CBS'ere til politikkonference i Porcelænshaven i weekend.

//Philip Hardø
CBS Students

Hvad synes du?