Studerende vil tilføre CBS kunstneriske islæt

Skrevet af Jannick Friis Christensen - Foto: Frederikke Friderichsen - 13. januar 2014 - 12:192 kommentarer
Lad også kunsten - som her ved elevatorerne mellem institutterne LPF og IKL i Porcelænshaven, udsmykket af Mille Kalsmose - være en af dine indgange til og udgange fra CBS som studerende.

CBS Art er navnet på en ny studenterforening, hvis formål er at give studerende og ansatte på CBS et kunstnerisk og kulturelt indspark. Kunst er for alle og kan ligesom musik nydes, hvad enten man forstår sig på det eller ej, lyder det fra stifterne.

Udgangspunkt i gratis københavnsk kunstscene
Man behøver ikke at være udstyret med meget mere end kulturkanonen fra den danske folkeskole for at være en del af CBS Art. Faktisk skal man bare være studerende eller ansat på CBS – og så selvfølgelig interessere sig en smule for kunst.

For det er netop dét, der er formålet med CBS Art: at sprede interessen for og dermed også kendskabet til især moderne kunst. Stifterne er to HA(kom.)-studerende, Christoffer Faurschou og Karoline Svendsen, som udgør formandskabet i foreningen.

Da de kunstinteresserede studerende påbegyndte deres uddannelser sidste semester og bladrede gennem netværksbrochuren fra CBS Students stod det klart som lyset i et skagensmaleri, at CBS’ ellers rige foreningsliv var blottet for kunstnerisk islæt.

- Vi begyndte at snakke med vores medstuderende og fandt frem til, at det er et fåtal, som kender til mulighederne i den gratis kunstscene i København, Mange var endda i tvivl, om de nu også vidste nok til sådan at kunne tage ud og nyde kunst., fortæller Karoline Svendsen.

Kunst kan nydes af alle - også studerende
De to HA(kom.)-studerende bag CBS Art lægger derfor stor vægt på, at kunst – ligesom musik – kan nydes uden den helt store baggrundsviden. Det er interessen, der er drivkraften.

- Jeg har altid været interesseret i kunst, hvilket nok kommer af, at jeg som barn er blevet hivet med til mange udstillinger, siger Christoffer Faurschou.

Ud over studiet på CBS arbejder Christoffer for udstillingsstedet Faurschou Foundation, og han forestiller sig, at CBS Art som forening danner rammen for et nyt socialt og kulturelt netværk. Han oplever selv, at kunsten hurtigt kan blive nedprioriteret på grund af studiet og håber, at det social aspekt i foreningen kan ændre på dette.

- Det skal være en god blanding af det sociale, hvor man lærer folk at kende på tværs af studierne, og så mødet med kunsten, mener Christoffer Faurschou.

Art Crawls som tilbagevendende indslag
Den første Art Crawl finder sted fredag den 17. januar i Carlsbergbyen, hvor turen går til Fotografisk Center, New Shelter Plan og Galleri Nicolai Wallner – de kunstneriske indtryk efterfulgt af en middag.

Selv, hvis du er på et stramt SU-budget, er prisen til at overskue: foruden en særpris på 15 kroner per deltager til Fotografisk Center, er der nemlig gratis entré.

Skulle du af en anden årsag være forhindret i at deltage den kommende fredag, tyder alt på, at du får muligheden igen i løbet af foråret. Christoffer Faurschou og Karoline Svendsen satser nemlig på at holde to til tre Art Crawls per semester.

Også udsigt til Art Battles og udflugter
Ud over Art Crawls leger stifterne også med tanken om at have en såkaldt Art Battle på CBS, hvor to kunstnere kæmper mod hinanden om at vinde tilskuernes gunst. Den kunstner, som trækker sig sejrrigt ud af kampen, vinder så retten til at blive udstillet på eksempelvis Nexus.

- Vi har masser af ideer, men vi efterlyser også bestyrelsesmedlemmer, som kan komme med andre inputs, lyder opfordringen fra Karoline Svendsen.

På længere sigt er både Christoffer Faurschou og Karoline Svendsen åbne for kulturradikale idéstrømninger uden for landets grænser. De håber begge, at aktivitetspuljen i CBS Students kan hjælpe med at finansiere større udflugter.

Ud over formanden, Christoffer Faurschou, og næstformand Karoline Svendsen består bestyrelsen for CBS Art af yderligere to HA(kom.)-studerende: Julie Ryg Nielsen og Frederik Schade.

Kommentarer

Sikke et dejligt initiativ - hvor kan man læse mere om CBS Art og Art Crawl?

Mvh Fie

Hvad synes du?

Hej Fie.
Tak for din besked :-)

Du kan læse mere om CBS Art på vores facebookside:
https://www.facebook.com/cbsartassociation

Den første Art Crawl er på fredag, du kan læse mere her:
https://www.facebook.com/events/377051572431252/

Hav en rigtig dejlig dag!

Hilsen CBS Art

Hvad synes du?