ITU rektor bryder samarbejde om uddannelse med CBS

Skrevet af Jannick Friis Christensen - 15. oktober 2012 - 12:322 kommentarer
Det er IT-universitets rektor, Mads Tofte, der har besluttet at EBUSS-uddannelsen bliver et rent IT-universitet-anliggende.

Samarbejdet mellem IT-Universitetet (ITU) og CBS om kandidatuddannelsen cand.it i e-business (EBUSS) ophører. ITU går enegang med egen overbygning i efteråret 2013. Det er endnu uvist, om CBS fremover vil udbyde en EBUSS-lignende uddannelse.

Brud på uddannelsessamarbejde skete mod CBS’ vilje
Siden slutningen af 1990’erne har IT-Universitetet (ITU) og CBS samarbejdet om overbygningsuddannelsen cand.it i e-business (EBUSS). Samarbejdet er med virkning fra 2015 afbrudt, og de EBUSS-studerende, der optages i forårssemesteret 2013, bliver således de sidste på den unikke tværfaglige uddannelse.

Det var ikke med CBS’ gode vilje, at samarbejdet om uddannelsen blev brudt. Den nyligt udpegede studieleder, ph.d., cand.psych. fra Institut for IT Ledelse Torkil Clemmensen, mener, at CBS udviste god vilje til at fortsætte samarbejdet.

- Samarbejdet ophører, fordi ITU ønsker egen overbygning, der matcher deres bachelor i Global Business Informatics. Men det har hele tiden været CBS, der har haft det faglige ansvar for EBUSS-uddannelsen, oplyser Torkil Clemmensen.

ITU's enegang med fokus på egne studerende og lærere
Lektor Kasper Østerbye, der er studieleder på ITU, påpeger, at det var ITU-rektor Mads Toftes beslutning, og forsvarer bruddet på samarbejdet med, at ITU har behov for at gøre uddannelsen mere attraktiv for egne bachelorstuderende.

- Som navnet antyder, fokuserer EBUSS på forbrugerhandel online, men vi vil også gerne rette fokus mod IT-løsninger i og mellem virksomheder, forklarer Kasper Østerbye, der garanterer, at en ny EBUSS-inspireret uddannelse vil være klar til optag af studerende på ITU fra efterårssemesteret 2013.

- EBUSS har kørt med eget studienævn og forskermiljø på CBS, og med forskellige såvel faglige som administrative strukturer kan det være svært at koordinere ansvarlig tværfaglighed. Så vi forventer en helt ny synergi nu, hvor vi vender blikket indad og begynder at trække på forskningsmiljøet på ITU, uddyber ITU-studielederen.

Andre klare motiver bag ITU’s enegang er altså ønsket om at kunne bestemme selv og i højere trække på egne lærerkræfter.

EBUSS-uddannelsen udfases nu frem til 2015
Torkil Clemmensen vil omvendt ikke garantere, at der på CBS fremover bliver udbudt en EBUSS-lignende uddannelse, men nævner, at det ”ligger lige til højrebenet”, da der er tale om en samfundsvidenskabelig uddannelse med et aktivt forskermiljø bag den.

Lektor og ph.d. Jan Trzaskowski fra Juridisk Institut, der sidder i studienævnet for EBUSS, kan ikke svare på, hvor langt de er med planerne om en ny EBUSS-inspireret uddannelse på CBS, men påpeger, at sådan noget tager tid.

Den gældende aftale mellem CBS og ITU om EBUSS fortsætter frem til 2015, så de studerende, der bliver optaget på uddannelsens sidste årgang i 2013, kan gøre deres uddannelse færdig. Begge studieledere understreger, at bruddet på samarbejdet ikke vil kunne mærkes på kvaliteten af uddannelsen.

- Følger de studerende blot den normerer studietid nogenlunde, er der ingen problemer, fortæller Kasper Østerbye, og tilføjer:

- Der er ingen ’bad standing’ mellem os og CBS.
 

Kommentarer

Som tidligere EBUSS på ITU var jeg meget glad for tværfagligheden i linjen og mener netop at IT og E business bør ses sådan.

Det lader til at CBS har lavet deres egen nu her: http://www.cbs.dk/uddannelser/kandidatuddannelser/e-business-candmercit/... ligesom ITU har deres http://itu.dk/da/~/link.aspx?_id=AB398154286645F9AC9A4D79B603B496&_z=z

De kommer nok i fremtiden til at konkurrere om de studerende - spørgsmålet er så om det går ud over det faglige niveau.

Hvad synes du?

Glemte lige at skrive, at jeg har skrevet om min oplevelse af uddannelsen og dens tværfaglighed her http://nikolajmogensen.dk/cand-it-e-business/

Hvad synes du?