Det evige cykelparkeringskaos på campus

Skrevet af Felix Kasperek - Foto: Jørn Albertus - 23. maj 2014 - 12:401 kommentar
De kan godt nok være flotte sådan nogle cykler, når de står linet op uden for bygningerne, men de står i vejen.

I oktober kunne CBS OBSERVER bringe en historie om de store udfordringer forbundet med cykelparkering på CBS. Nu kan vi følge op på historien og give dig indblik i nyudviklingerne – ikke at der er mange.

Ingen nemme eller umiddelbare løsninger

De store problemer med cykelparkering rundt omkring på CBS, i forbindelse eksisterer desværre stadig. Heldigvis har Campus Service en strategi for, hvordan problemet løses, som indeholder en række initiativer og forbedringer af parkeringsforhold.

- Porteføljeplanen for 2014 inkluderer en forbedring af cykelparkeringsforholdene ved Dalgas Have, i form af en udvidelse af cykelstativerne, fortæller biblioteks- og campusdirektør René Steffensen fortæller til CBS OBSERVER og påpeger:

- En af de større udfordringer, vi har i forbindelse med cykelparkeringen, er, at der er kommunale regler for mængden af parkeringspladser (for biler, red.) i forhold til bygningens størrelse. Derfor kan vi ikke bare inddrage noget af bilparkeringsarealet til cykelparkering, men må arbejde med det, vi har.

Af samme årsag er det i skrivende stund også uklart, om dele af parkeringskælderen i Dalgas Have kan inddrages til brug som cykelparkeringskælder.

Cykelparkeringsvagter det eneste, der dur…

På både Solbjerg Plads og Dalgas Have parkerer folk ’ulovligt’. Ved Solbjerg Plads er området ved Metro-byggeriet særligt overbebyrdet, og ved Dalgas Have går det ud over handicappladserne til biler.

Tidligere initiativer for at forhindre dette har inkluderet både skilte og cykelparkeringsvagter, hvoraf kun sidstnævnte kan siges at have været en succes. På nuværende tidspunkt fjerner Campus Services cykler, der står parkeret uhensigtsmæssigt manuelt, men der tages også andre metoder i brug.

Ifølge René Steffensen er problemerne sæsonbaseret, og der vil derfor i perioder med særligt høj belastning (forsommermånederne og særligt september, hvor mange nye studerende starter på CBS) blive hyret vagter til at guide folk til de rette parkeringsområder.

… til cirka 60.000 kr. pr. måned

Da omkostningerne forbundet med vagter er høje – cirka 60.000 kr. pr. måned – vil det dog kun være i de mest belastede måneder,  de vil være at finde på campus; altså i forsommeren og til september.

Resten af året må du som studerende derfor være ansvarlig nok til at benytte dig af de hertil indrettede parkeringspladser – også selv om det betyder, at du skal en tur om på den anden side af bygningen.

Kommentarer

Måden der bliver gået til problemet forekommer nogle gange underlig: Det er meget løftet pegefinger, og meget lidt problemløsningsorienteret. Det er godt nok blevet bedre i løbet af det sidste år, og mon ikke også "vagterne" i stedet kunne indtage en rolle af "guides" til at fortælle folk, hvor der rent faktisk er plads - for det er jo oftest det, der er problemet, især omkring Solbjerg Plads: Der er simpelthen ikke ledige stativer til at stille cyklen, så man er tvunget til at parkere "ulovligt" som der står i artiklen.

Hvad synes du?