DANSIC bruger en dag på at knække stresskurven

Skrevet af Maria Jensen Guy, DANSIC • Juliette Jensen, DANSIC - Foto: Niels Poulsen - 1. marts 2016 - 11:240 kommentarer
Den klassiske stresskurve, som vi kender den på CBS... og som DANSIC vil knække.

Torsdag den 17. marts inviterer DANSIC (Danish Social Innovation Club) CBS-studerende til heldagskonference om social innovation. DANSIC16 Work Life Lab vil sætte fokus på nutidens arbejdsmarked og vejen til fremtidens stressfrie arbejdsliv.

Det er ikke længere muligt at lukke øjnene for stress. En undersøgelse, som Megafon har lavet for TV2 og Politiken, viser, at næsten halvdelen af Danmarks offentligt ansatte føler sig stressede i det daglige. Blandt de private ansatte gælder det næsten for hver tredje.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, bliver stress og depression de væsentligste kilder til sygdom i 2020, hvis udviklingen får lov til at fortsætte. DANSIC16 Work Life Lab er blevet til for at ændre denne statistik.

Torsdag den 17. marts vil den studenterdrevne social innovation NGO, DANSIC, samle over 300 deltagere på Docken i København for at afdække, hvordan man gennem social innovation kan skabe et arbejdsliv i balance, uden stress.

Rammerne for den forhåbentligt opfindsome nytænkning sættes med udgangspunkt i 3 kerneområder: Ledelse, Teknologi og Rum. Man kan tilmelde sig frem til den 16. marts.

Dansk Psykologforenings formand som taler

“Vi er nødt til at tænke større og mere sammenhængende, hvis vi skal knække mistrivslen.” Sådan sagde Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykologforening, da hun i efteråret trådte ind i debatten om arbejdsliv og visioner.

Eva Secher Mathiasen bad dengang de danske politikere om rent faktisk at lytte, når fagpersoner udtaler sig, for kun ved at arbejde sammen og tænke i helheder, er det muligt at knække kurven. Hun er derfor hovedtaler for deltagerne på DANSIC16 Work Life Lab.

Derudover er anerkendte folk som chefkonsulent hos Lederne Signe Tønnesen, fremtidsforsker og manden bag GoMore Søren Riis og 27 andre eksperter inviteret til at sikre nuancerede oplæg og debatter, både i plenum og fordelt på de 3 kerneområder: Ledelse, Teknologi og Rum.

Løsninger skal eksperimenteres ud i livet

Samfundet i dag er bundet op omkring en nulfejlskultur, der spænder ben for at tænke i nye baner. Vi står over for en global udfordring, der kræver, at der tænkes i løsninger, der ikke bare gør mere af det samme, men gør mere af det, der er anderledes.

DANSIC16 Work Life Lab har ambition om at sætte rammer, der vil inspirere, provokere og skubbe til deltagerne, så de ikke kan lade være med at tænke anderledes, så de tør lege, eksperimentere og prototype sig frem til fremtidens stressfri arbejdsliv.

Info 

DANSIC

DANSIC er Danmarks største platform for social innovation. Det er en frivillig non-profit organisation, der drives af ambitiøse studerende. Hver dag arbejder DANSIC på tværs af fagligheder for at inspirere til at løse samfundets største udfordringer gennem social innovation. DANSIC ønsker at skabe et samfund, der er socialt, miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt.

Læs mere om DANSIC her.

BilagStørrelse
PDF icon Dagens program for studerende22,7 KB