DANSIC byder på bæredygtigt idé-event

Skrevet af Naima Yasin Abdi - Foto: DANSIC - 14. november 2013 - 13:180 kommentarer
Arrangementet holdes i Green Lighthouse, Tagensvej 16, 2200 Copenhagen fra 17-21 om fredagen og fra 8.30-24 om lørdagen den 22. & 23. november. Tilmelding lukker i morgen, fredag den 15. november.

Der er social innovation og samfundsforbedrende iværksætteri på programmet, når DANSIC sætter fokus på, hvordan man får, brainstormer og videreudvikler gode ideer til at løse konkrete samfundsproblemer. Tilmelding lukker i morgen, fredag den 15..

Lær at få samfundsforbedrende ideer
Evnen til at få gode ideer er i højere grad et håndværk end en medfødt evne. De fleste kan altså blive dygtige til at idegenere, hvis de vel at mærke træner evnen og er bevidste om processen bag.

Fredag-lørdag den 22.-23. november inviterer DANSIC (Danish Social Innovation Club) alle interesserede til ’Ideas That Matter’ i Green Lighthouse på Tagensvej. Som deltager vil du her udvikle redskaberne til at generere nye ideer og bæredygtige løsninger på aktuelle samfundsudfordringer.

Til ’Ideas That Matter’ vil en række organisationer såsom Kræftens Bekæmpelse, Ungdommens Røde Kors og Miljøministeriet hver især bidrage med samfundsudfordringer, som de ofte møder og arbejder på at ændre igennem deres virke.

Ideer på samlebånd til sammenknytning
- I DANSIC tror vi på, at et klart defineret problem er det første skridt på vejen mod en holdbar løsning. Det er derfor udfordringerne, der er omdrejningspunktet for weekendens aktiviteter, fortæller Lasse Köhler, DANSIC-projektleder med ansvar for ’Ideas That Matter’ og DANSIC's konkurrence for sociale iværksættere – pitch@dansic.

Når man idegenerer er det sjældent den første ide, man kommer op med, som er løsningen på det problem, man forsøger at løse – det samme kan gøre sig gældende for de næste 100 ideer, man får. Det betyder dog ikke at ideerne er ubrugelige, for ofte indeholder de tilsammen løsningen på problemet

Igennem forskellige workshops vil deltagerne grundlæggende lære, hvordan de finder deres indre kreativitet frem og producerer ideer på samlebånd, samt hvordan man kan opkvalificere ideerne ved at kombinere og sammensætte dem på nye måder.

- Med ’Ideas That Matter’ ønsker vi at understrege, at alle kan lære at få en god idé og bidrage til at forbedre levevilkårene i samfundet, siger Lasse Köhler og fortsætter:

- Arrangementet er både en introduktion til social innovation, en mulighed for at skabe et godt netværk samt et forum, hvor iværksætterdrømme kan gro. Alle kan deltage, uanset om du har stiftet bekendtskab med iværksættermiljøet på forhånd eller ej.

’Ideas That Matter’ er gratis og du kan tilmelde dig her senest i morgen, fredag den 15. november.

Info 

Hvor og hvornår
Green Lighthouse,
Tagensvej 16,
2200 Copenhagen

Fredag den 22. november fra 17-21 og lørdag den 23. november fra 8.30-24.

DANSIC
DANSIC er en politisk neutral, tværfaglig organisation, som er frivilligt drevet af studerende. Vi ønsker at inspirere til social innovation og socialt iværksætteri, og vi tør tænke visionært for at finde løsninger på tidens presserende samfundsudfordringer.

DANSIC afholder en årlig konference, som engagerer over 300 studerende, politikere og ledere fra den private, offentlige og frivillige sektor. Der efterstræber de at skabe nye markedsmodeller og partnerskaber på tværs af sektorer med social innovation og iværksætteri, der bygger på idéer, som er teknisk mulige, samfundsmæssigt nødvendige og ikke mindst bæredygtige – både socialt, miljømæssigt og økonomisk.