DANSIC sætter social innovation på dagsordenen

Skrevet af Iben Pedersen Sonne - 27. februar 2012 - 12:130 kommentarer
På billedet ses (igen) holdet bag DANSIC på Bryggebroen i København. Teamet består af frivillige studerende fra blandt andet CBS, Københavns Universitet, IT Universitet og DTU.

Torsdag den 8.marts afholder den studenterdrevne organisation Danish Social Innovation Club deres store heldagskonference, Dansic12, i Porcelænshaven. Med plads til 300 studerende og foredrag fra højtprofilerede talere er målet for konferencen at sætte social innovation på dagsordenen i Danmark.

Socialt innovative studerende i søgelyset
Organisationen DANSIC (www.dansic.org) blev stiftet i juli 2011 som en reaktion på den lange liste af langvarige sociale udfordringer, samfundet aktuelt står overfor. Udfordringer som klimakrise, fattigdom og finanskrise kræver innovative løsninger, og det er lige præcis det, som DANSIC ønsker at bidrage med. Ved at skabe et forum og et netværk omkring social innovation (http://www.dansic.org/social-innovation/), forsøger organisationen at skabe et grundlag for udviklingen af nye, kreative og bæredygtige løsninger, at fremme interessen og inspirere endnu flere til social innovation.

Med begrebet ’Social Innovation’ forstås udviklingen af nye idéer, produkter, ydelser og forretningsmodeller, der kan bidrage til at løse sociale og miljømæssige samfundsudfordringer, som for eksempel (http://www.dansic.org/social-innovation/eksempler-cases/) mikrolån i Afrika og nytænkende vandrensningssystem i ulandene. Det er ideer som disse, DANSIC gerne vil inspirere til flere af, og organisationen ønsker at engagere både den offentlige og private sektor såvel som frivillige ansatte til at samarbejde om udviklingen af ideer og ’sociale virksomheder’.

Bliv del af ’Social Innovation Club’ netværket
Kulminationen af DANSICs arbejde er en årlig, studenterdrevet konference. Den 8.marts bliver DANSIC12 den første af slagsen, men organisationen har allerede formået at tiltrække ledere og sociale entreprenører fra såvel danske som internationale virksomheder, og som en af hovedtalerne på dagen vil uddannelsesminister Morten Østergaard træde op.

Ved at sende enmotiveret ansøgning kan 300 engagerede studerende få deltagelse i denne heldagskonference med paneldebatter, taler og workshops hvor de studerende selv kan prøve kræfter med at designe en social virksomhed.

Anna Emilie Hvas, Communications Director hos DANSIC, understreger, at det for DANSIC er vigtigt at nå ud til de studerende, da det er dem der skal beskæftige sig med social innovation i deres fremtidige arbejdsliv. Hun tilføjer, at de studerende – ud over at få ’hands-on’ erfaring med social innovation – kan lære meget om deres egne unikke uddannelseskompetencer på baggrund af konferencens sammensætning af studerende fra forskellige universiteter.

Ansøgning nødvendig for at deltage i konferencen
Hvis du har fået lyst til at deltage i DANSIC12, kan du sende din ansøgning gennem DANSIC's webside, hvor du også kan læse meget mere om organisationen, der i øvrigt også kan læses mere om og 'likes' på organisationens Facebook-side.

Erfaring med social innovation er ikke nødvendig, men husk at forklare din interesse og motivation for at deltage i konferencen.