DANSIC14: Innovation og skabertrang i nye partnerskaber

Skrevet af Jesper Svejgaard Jensen, DANSIC • Tanne Nørgaard, DANSIC - 7. marts 2014 - 7:130 kommentarer
Foto fra et tidligere DANSIC-event, der fandt sted på CBS.

Du kan stadig nå at melde dig til årets storstillede DANSIC-konference, hvor du blandt andet kan blive klogere på filantropi og business og overvære DANSIC’s idékonkurrence i socialt iværksætteri. 

For nylig var de danske universitetsuddannelser til eksamen i jobrelevans – og næsten hver anden af dem dumpede eller fik at vide, at de ikke er relevante nok. Er universiteterne for lidt nytænkende eller er arbejdsmarkedet fastlåst i rustne strukturer?

På DANSIC14 sætter vi fokus på den innovationskraft, som uddannelserne og samfundet behøver og udforsker potentialet i nye partnerskaber på tværs af sektorer, som vi studerende vil skabe i samarbejde med ledere fra både den offentlige og den private sektor.

DANSIC14: Nye Partnerskaber er inddelt i fire spor: Miljø, velfærd, økonomi og international udvikling, hvoraf alle fire har til formål at skabe nye, socialt innovative idéer og løsninger på udfordringer i samfundet. Den primære drivkraft på dagen er ca. 300 studerende fra videregående uddannelser over hele landet, som via skriftlig ansøgning har sikret sig deltagelse. (OBS – der er stadig ledige pladser tilmeld dig nu!

Når business møder filantropi
DANSIC14 sætter bl.a. fokus på katalytisk filantropi som en ny måde at drive CSR på, hvilket skaber en potentielt ny standard for organisationers og virksomheders samfundsansvar. Stort set alle hævder at have CSR som en del af deres værdigrundlag, men hvor mange sikrer rent faktisk deres sociale ansvar via langsigtede projekter, som følges til dørs og effektmåles?

Denne debat på konferencen har Anker Brink Lund, professor på CBS og forskningskoordinator ved CBS Center for Civil Society Studies, som moderator og objektiv modpart til Jesper Nygård, der er CEO i Realdania og en af pionererne inden for katalytisk filantropi.

Studerende tager springet til sociale iværksættere
Årets finale i pitch@DANSIC idékonkurrencen løber af stablen på konferencen, hvor finalisterne pitcher deres idé foran alle deltagerne og et kompetent dommerpanel. Tidligere års finalister, bl.a. CBS studerende med idéen Cook4Food, har sat en høj standard for konkurrencen, og præmierne har førhen spændt vidt fra kontorplads til startkapital.

Formanden for den studenterdrevne organisation Gate to Create, Ida Wærling, kommer desuden og deltager i debatten ”Fra iværksætteri til socialt iværksætteri”. Her stilles skarpt på virksomheders og organisationers evne til at tænke et socialt og miljømæssigt formål ind i deres arbejde fremfor at have fokus på profitten alene.

Et internationalt politisk sigte
Konferencen byder også på en debat om FN’s post-2015 agenda. Kort tid efter DANSIC14 skal FN’s medlemslande forhandle de nye globale bæredygtigheds- og udviklingsmål. FN’s High Level Panel har inden disse forhandlinger åbnet op for et fokus på bl.a. social impact investment. Denne åbning imod social innovation er interessant, og debatten vil fokusere på sammenspillet mellem filantropi og forretning: Hvordan kan det private erhvervsliv bidrage til udviklingsagendaen? Kan Danmark blive et foregangsland for international udvikling via social innovation og tværsektorielle partnerskaber?

Årets største studenterdrevne konference om social innovation finder sted torsdag d. 13 marts 2014 fra kl. 8.00-17.30 med efterfølgende networking i Festsalen på Københavns Universitet, Frue Plads 4, 1168 København K.

Klik her for at tilmelde dig gratis!

Læs mere om DANSIC og konferencen her.