De internationale fuldtidsstuderende har brug for dig

Skrevet af Jannick Friis ChristensenMia Mathilde Hansen - Foto: Muhammad Kamran Shafique - 31. marts 2014 - 14:531 kommentar
Fra ISA Quiz Night på Nexus med quiz-temaet "From Bollywood to Hollywood” under International Education week 2013 (IEW 2013).

CBS er et populært sted at læse – også for udenlandske studerende. Derfor søger CBS flere nye studenterambassadører, der skal være med til at integrere de nye internationale studerende, så de hurtigere kommer til at føle sig hjemme.

38 procent flere internationale ansøgere end i fjor
Af de mere end 20.000 studerende på CBS er godt 3.200 af dem internationale fuldtidsstuderende (IFDS) – det vil sige studerende, der kommer fra uden for Danmarks grænser for at tage hele deres uddannelse her i landet.

Det er med årene blevet mere og mere populært at læse på CBS – også blandt udenlandske studerende. De seneste tal fra optagelseskontoret viser en stigning i antallet af ansøgere med en international bachelorgrad til CBS’ kandidatuddannelser på 38 procent i forhold til sidste år.

- Der er ikke nogen enkeltstående grund til de mange internationale ansøgere, men en af årsagerne kunne være øget kendskab til CBS via vores partneruniversiteter, forklarer Anne Mette Hou, som er sekretariatsleder for Optagelse og Uddannelsesstøtte.

De internationale adgangsbegrænses også
At der er 38 procent flere IFDS’ere, som i år har søgt ind på en af CBS’ uddannelser, betyder dog ikke, at der ved studiestart optages tilsvarende flere internationale studerende – tværtimod.

- Vi har ikke fastsat antallet af pladser endnu, men vi får jo ikke nødvendigvis flere, fortæller Anne Mette Hou og tilføjer:

- Det er de fagligt bedste, der kommer til at få de begrænsede pladser uanset nationalitet. Men vi kommer desværre til at afvise flere i år.

Frivillig studenterambassadør: gør en forskel
Ifølge Candice Louise Progler-Thomsen, som er specialkonsulent for International Outreach and Services, handler det imidlertid ikke om at fokusere på de studerende, som bliver afvist, men om at give de internationale fuldtidsstuderende, der bliver optaget, så god en behandling som muligt.

Den vision er der en lille gruppe på 67 internationale studenterambassadører (ISA) der kæmper hårdt for at imødekomme.

En af de ambassadører er stud.ling.merc. Cathrine Kjær, der til daglig er med til at gøre hverdagen og livet for de internationale studerende lidt lettere. Hun er blandt andet med til at arrangere de månedlige quiz-nights i Nexus og føler på den måde, at hun gør en indsats for at integrere IFDS’erne. Samtidig synes hun, at hun er med til at gøre en forskel.

- CBS vil jo gerne være mere international, men det kræver så også, at vi får de internationale fuldtidsstuderende, der kommer her, til at føle sig hjemme, siger Cathrine Kjær.

Du kan også blive studenterambassadør
Spørger man Candice Louise Progler-Thomsen er der behov for flere frivillige kræfter som Cathrine Kjær, for der er langt flere aspekter at tage hensyn til for IFDS’erne end ved eksempelvis udvekslingsstuderende.

- På nuværende tidspunkt har vi ud over de frivillige studenterambassadører kun to praktikanter til at tage hånd om CBS’ mere end 3200 internationale fuldtidsstuderende, fortæller Candice Louise Progler-Thomsen.

De frivillige bidrager forskelligt alt efter, hvor travlt de har med studier og andet arbejde. Nogle planlægger aktiviteter, mens andre tager sig af promoveringen.

Fællesnævneren for ambassadørernes arbejde er dog, at de fungerer som bindeled i integrationen af IFDS’erne på CBS. Derfor er der ifølge Candice Louise Progler-Thomsen både behov for internationale ambassadører såvel som danske.

Den frivillige kerne er i disse dage på jagt efter nye kræfter. Fra den 2. til den 4. april kan du finde dem i en stand foran biblioteket på Solbjerg Plads. Her kan du komme forbi til en snak om foreningen og de frivilliges arbejde og høre om kommende events.

Kommentarer

This article indicates, yet again, that there is such a great opportunity to build a vibrant international community of future leaders at CBS!

Hvad synes du?