Den kreative LinkedIn-vej ud på arbejdsmarkedet

Skrevet af Naima Yasin Abdi - 30. april 2012 - 14:041 kommentar
Der var engang: CBS-studerende starter professionel LinkedIn-gruppe. LinkedIn-gruppe starter magasin. CBS-studerende nu professionelt estimeret netværker, redaktør og fuldtidsansat... og i gang med afhandlingen.

En CBS-studerendes frustrationer førte ham via det professionelle sociale netværk LinkedIn til et kæmpe netværk, professionel anerkendelse, redaktørhverv og fuldtidsarbejde – det hele før endt uddannelse.

Kan man ikke få studierelevant arbejde, kan man...
Stud.merc.(jur.) Anton Kraev var træt af og frustreret over ikke at kunne finde et studierelevant job inden for hans drømmefelt, nemlig arbejdsret. Da arbejdsret er et snævert arbejdsfelt, fandt han på, at han kunne gøre brug af de muligheder, der er adgang til gennem de sociale medier.

Gennem det professionelle sociale netværk LinkedIn lykkedes det Anton Kraev at sparre og netværke med folk i hans branche og bygge relationer, der vil gavne hans karriere. Men han udvidede ikke blot sit netværk, hans personlige branding blev unik og førte endda til en fuldtidsstilling som jurist, som han bestrider, mens han er ved at skrive sit speciale færdigt.

LinkedIn som et aktivt redskab i jobsøgningsprocessen
LinkedIn er en blanding af et professionelt socialt netværk og en CV-database, og ifølge professionelle headhuntere besættes op til tre ud af fire professionelle stillinger i dag via LinkedIn. Man kan bruge det som et karriereværktøj, og det er det et godt værktøj til – men som alle andre redskaber klarer LinkedIn ikke opgaven alene.

Anton Kraev vil derfor gerne understrege, at det er vigtigt at bruge sin profil aktivt og kreativt. Den skal først og fremmest være udfyldt 100 procent: Man skal også huske at holde den opdateret med info om ens uddannelse, erhvervserfaring, interesser, mål med videre. Og så skal man sørge for at indhente anbefalinger fra tidligere arbejdsgiver, kunder og eventuelt medstuderende.

Det kan ifølge Anton Kraevs anbefaling også være en god ide at finde og tilmelde sig grupper, der matcher ens faglige profil og interesser. Her kan man lære af andre, dele viden, holde sig opdateret med seneste ny indenfor et fagområde og gøre sig synlig overfor omverden, herunder potentiale arbejdsgivere.

LinkedIn gruppe voksede sig til et jura-magasin
Man kan også oprette en gruppe selv – det gjorde Anton Kraev. Han startede LinkedIn-gruppen HR JURA (www.hrjura.in )den 25. april 2011. Siden har aktiviteten og gruppens medlemmer bidraget til at skabe noget nyt, overraskende og hidtil uset.

Anton oprettede gruppen med et enkelt formål: nemlig at skabe et åbent forum for arbejdsgivere, HR-personale, lønmodtagere, jurister og andre interesserede parter, hvor alle kan få svar på deres ansættelses- og arbejdsretlige spørgsmål og udfordringer samt dele erfaringer og viden.

I dag består HR JURA gruppen af knap 600 jurister, advokater, ledere og HR-medarbejdere med solid teoretisk viden og bred erfaring. Samlet set har gruppen kompetencer indenfor alle område af personalejura. Og ikke nok med det – den udgiver et magasin.

Omsatte fritidsinteressen til fuldtidsarbejde
I dag, et år senere, har Anton Kraev og HR JURA udgivet det første nummer af HR JURA Magasinet. Magasinet er stiftet og drevet af frivillige og ulønnede kræfter fra HR JURA-gruppen og udøver sit virke uden profit for øje.

De redaktionelle kræfter bag magasinet inviterer alle interesserede til et samarbejde og komme med kreative forslag til videreudviklingen af den næste udgivelse i august/september 2012. Hvis du syntes det kunne være et spændende projekt at være en del af, så skriv en mail til Anton på anton.kraev@hrjura.in.

Mens du er i gang – meld dig ind i LinkedIn-gruppen. Måske ikke lige netop på Anton Kraevs LinkedIn-gruppe, men i den LinkedIn-gruppe, du hører hjemme i. Ud over det store, professionelle netværk og den kompetenceudvilkling og branding, HR JURA Magasinet har givet ham, førte Antons Kraevs LinkedIn-engagement til en fuldtidsstilling som juridisk konsulent i hotel-, restaurant-, catering- og turisterhvervets hovedorganisation, HORESTA.

Info 

Læs mere om LinkedIn
Der findes en række 'specialister', der skriver om brugen af LinkedIn og optimering af ens profil. Blandt disse kan Anton Kraev særligt anbefale www.plingyou.com og www.modernejobsoeger.dk.

Kommentarer

Jeg har fulgt Anton på LinkedIn og jeg syntes, han er inspirerende, faglig skarp og altid klar med råd og vejledning. Mine bedste anbefalinger til Anton....

Hvad synes du?