Dit nye netværk hedder Rækværk

Skrevet af Helle-Lise Ritzau Kaptain - 23. august 2013 - 15:450 kommentarer

I samarbejde med Equal Opportunities Office har SUMH startet et netværk på CBS, hvor studerende med handicap kan inspirere hinanden, give gode råd og ikke mindst møde nye mennesker.

Rækværk er navnet på en række nye netværk for unge med handicap og kroniske sygdomme på landets universiteter, og på CBS holdt man i samarbejde med Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) det første seminar allerede i april, og det næste seminar er planlagt til 18. september.

Herefter er det meningen, at de studerende selv skal definere, hvad Rækværk på CBS skal indeholde. Det kan både være faglige og sociale aktiviteter og sparring i forhold til at søge og modtage støtte.

Rækværk er blandt andet blevet til ud fra erfaringer om, at unge med handicap ikke altid har de letteste vilkår for at gennemføre en universitetsuddannelse. Det kan man læse i den nye undersøgelse ”Centrale udfordringer for studerende med handicap på de videregående uddannelser” (se PDF under denne artikel).

Snak om alt det, du synes er svært at snakke om
Undersøgelsen påpeger, at der findes en række forskelligartede barrierer. Det kan for eksempel være problemer med at gennemføre studiet på grund af ufleksible studierammer, som de studerende blandt andet oplever, hvis de bliver forsinket på grund af hospitalsindlæggelser og derfor misser kurser eller eksamener.

Herudover oplever flere unge også udfordringer med det sociale liv på skolen - for eksempel i forhold til gruppearbejde. Og endelig kan det være en personlig udfordring, om man overhovedet skal fortælle om sit handicap til sine medstuderende, noget mange med ”usynlige” handicap er i tvivl om.

I Rækværk mødes de studerende med handicap om alle de ting, de har til fælles - og også om det, de ikke har til fælles.
CBS-rækværket mødes i lokale K 146 på Kilen, onsdag 18. september kl.17.30, det kan du læse mere om her.

Har du lyst til at høre mere om projektet eller blive en del af et netværk, så kontakt projektmedarbejder Karina Dalgaard på karina@sumh.dk eller telefon 36 38 85 56. Eller du kan gå ind på Rækværks facebookside.

Læs også: På CBS behøver du ikke at føle dig handicappet

Info 

Eksempler på aktiviteter i Rækværk:

  • Sparring vedrørende handicaptillæg og SPS
  • Gode fifs vedrørende studie i udlandet
  • Sparring vedrørende gruppearbejde og samarbejde med de andre studerende
  • Gode råd og fif til lektielæsning
  • Hvornår skal man fortælle om sit handicap - eller skal man det?
  • Faglige diskussioner
  • Sociale arrangementer  
BilagStørrelse
PDF icon rapport_om_udfordringer.pdf181,96 KB