DONG Energy lægger dit hoved i blød

Skrevet af Tobias Bell - 20. november 2013 - 13:000 kommentarer
Samarbejdet med DONG Energy omkring cases giver CBS-kurset 'Energy Finance: Price Modeling and Market Characteristics' et ekstra element. Foto: DONG Energy

For fjerde år i træk kan CBS-studerende få hjælp af DONG Energy til at forstå, hvordan tung teori kan omsættes til praksis. Målet er at vise, hvad vi kan opnå med vores uddannelse.

Det er en skam at gå fra eksamensbordet med følelsen af, at det var alt, hvad man kunne bruge sin viden til. Det er vigtigt engang imellem at tænke over, hvorfor vi studerer, og det er vigtigt at blive husket på, at vores viden kan skabe værdi.

CBS-kurset 'Energy Finance: Price Modeling and Market Characteristics', et progressivt valgfag på cand.eocon.-studiet, der anvender forskningsbaseret undervisning, hjælper deltagerne med at huske netop det.

Kurset er delt ligeligt mellem teori og praksis. De studerende starter med et komplekst teoretisk indhold, der leder ud i et case-baseret arbejde på baggrund af et oplæg fra DONG Energy.

Førstehåndserfaring fra studerende
Ifølge DONG Energy er målet med samarbejdet at give de studerende en grundlæggende forståelse for energimarkederne og samtidigt åbne deres øjne for en karriere i energibranchen.

CBS OBSERVER satte sig for at undersøge, om den studerende faktisk tager meget mere med sig, og det ville Hu Xue, stud.oecon. og deltager i ’Energy Finance: Price Modeling and Market Characteristics’, gerne hjælpe os med.

Jeg mødte Hu ved biblioteket på Solbjerg Plads, og imens vi prøvede at finde en rolig siddeplads til interviewet, fortalte han mig, at han i sommer dimitterede fra University of Melbourne i Australien med en master i finansiering.

Kursus med indbygget virksomhedsbesøg
Vi fandt en plads i kantinen mellem to madpakker og en bananskræl, og Hu prøvede at sætte mig ind i det, han kalder ”basal” forståelse af energimarkedet. Det var forgæves, så vi gik hurtigt over til en snak om, hvordan DONG Energy passer ind i kursussammenhæng.

- Det var en stærk oplevelse at stå i hovedkvarteret i så stor en virksomhed. Det alene får en til at huske forløbet (oversat fra engelsk, red.), svarede HU, da jeg spurgte, hvad kursets opbygning betød for den samlede oplevelse.

DONG Energy stillede blandt andet deltagerne den opgave at designe en række kontrakter mellem DONG Energy og en investor i deres vindmøllepark.

Det er denne opgave, Hu og hans gruppe sidder bøjet over i disse uger.

Case-løsninger fremlagt for DONG
- Samarbejdet med DONG gør det klart for mig, at de beregninger, vi laver, er mere end bare tal, fortæller Hu og fortsætter:

- Jeg har fornemmelsen af hvor stor indflydelse, den enkelte antagelse har. Det gør mig mere kritisk over for, hvordan eksterne faktorer spiller ind (oversat fra engelsk, red.).

Kontrakternes indhold skal begrundes i de prisfastsættelses-modeller, der blev en del af de studerendes værktøjer i kursets første del. Den 29. november skal grupperne fremlægge deres resultater for DONG Energy på CBS i Dalgas Have. Sidste år blev de to bedste case-løsninger inviteret ind til DONG Energy for at fremlægge deres arbejde.

Til slut går de studerende til eksamen. Her skal de mundtligt demonstrere, at de mestrer den teori, de brugte til at løse casen for DONG Energy. Når Hu Xue går fra den eksamen, er det med en vished om, at hans nye viden kan bruges uden for CBS. Det er en følelse, andre studerende godt kan misunde ham.