En aften fuld af karrieredrømme

Skrevet af Iben Pedersen Sonne - Foto: Lasse Hultén - 11. november 2011 - 9:250 kommentarer
De studerende, som CBS OBSERVER talte med på Career Night forleden, fortalte, at de havde fået meget ud af at komme til karrieremessen.

Forleden aften slog CBS dørene op for Career Night for tredje gang. Nysgerrige kandidatstuderende mødte op for at høre om deres muligheder for graduate positions hos CBS Career Partners.

De målrettede væltede ind
Som klokken nærmede sig 18, steg lydniveauet pludselig på Solbjerg Plads. Et mylder af målrettede unge mennesker væltede ind ad alle indgange til Career Night 2011.

De mange interesserede kandidatstuderende fordelte sig hurtigt i auditorierne, hvor ni af CBS’ Career Partners havde stillet op i deres fineste puds og var klar til at forføre alle der dukkede op.

Præsentationerne fulgte samme disposition
Selvom virksomhederne talte hver deres sag og repræsenterede forskellige brancher i det danske og internationale erhvervsliv, var præsentationerne næsten alle bygget op over samme model. Først gennemgik repræsentanter for virksomheden, hvad den kan tilbyde og hvad der bliver forlangt til gengæld. Derefter blev scenen overtaget af firmaets nuværende trainee, som fortalte om sine personlige erfaringer fra virksomheden og sjove anekdoter samt lokkende fortrin ved lige præcis denne virksomhed.

Timet og tilrettelagt inspirationsaften
Firmaerne havde fordelt sig i Solbjergs auditorier og alle præsentationer varede en halv time, så de fremmødte studerende kunne nå i alt tre præsentationer i løbet af aftenen. Længst var køen til Novo Nordisk-præsentationerne, hvor de var nået helt op på omkring 180 tilmeldte til en enkelt præsentation. Men også de andre firmaer havde et godt fremmøde og engagementet var stort både hos L’oreals veltrimmede og up-beat repræsentanter, hos Vestas stilrene jakkesæt og hos Dong Energy’s imødekommende og velklædte kvinder.

De studerende blev varmet op i takt med at temperaturerne steg i de fyldte auditorier og da den tredje og sidste runde præsentationer var rundet af og CBS inviterede til Networking session indtog de forhallen - væbnet med spørgsmål til virksomhederne.

Tilfredshed over hele linjen
Efter præsentationerne blev de mange fremmødte studerende budt på lidt mad og drikke, og de danske såvel som internationale studerende, OBSERVER talte med, fortalte, at de havde fået meget ud af at komme til Career Night. Nogle var kommet helt uden forventninger, men havde nu fået sat tanker i gang om fremtidsmuligheder. Andre var mere målorienterede og havde brugt aftenen på at få afklaret spørgsmål og tvivl om deres muligheder.

Også arrangørerne fra CBS Career Center og CBS Career Partners var meget tilfredse med arrangementet. Virksomhedsrepræsentanterne var meget glade for denne mulighed for at tale deres sag og for at få en direkte kontakt til de interesserede CBS studerende, som mange af firmaerne på forhånd har gode erfaringer med.

Ny rekord i tilmeldinger

På Career Center’s stand kunne Mikala Gyllinge, Alumni Relations Coordinator ved CBS Career Center, fortælle at der var omkring 675 studerende tilmeldt denne aften, hvilket pænt oversteg Career Centers forventninger og er langt over hvad der har været tilmeldt til tidligere Career Nights. Career Center mente, at aftenens succes især kunne måles i, at de studerende primært stillede spørgsmål direkte til virksomhederne, i stedet for at gå igennem Career Centers repræsentanter.