EngAGEment party for 25 erhvervsrettede bachelorer

Skrevet af Miel Pedersen - Foto: Alexandra Marie Graven Nielsen - 27. juni 2012 - 14:060 kommentarer
ud over plastikskiltet kunne alt på den blå EngAGEment-kage - selv logo-noten på toppen - spises.

Onsdag den 20. juni blev EngAGE programmet officielt skudt i gang. CBS OBSERVER var med, da holdet bag programmet inviterede talenter og virksomhedsrepræsentanter til middag og networking.

EngAGE programmet fejrer sig selv før studiestart
- Fordi vi elsker at holde fest, udbryder Martin Iversen, lektor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi og studieleder for EngAGE-programmet, med et stort smil.

Det gjorde han, da han blev spurgt, hvorfor vi onsdag aften den 20. juni skulle fejre studiestarten af EngAGE programmet. Det er jo ikke just kutyme, at studierne inviterer alle deres nye studerende til middag – men det er en stor skam, mener Martin Iversen.

Særligt for EngAGE programmet – ud over at de studerende forventes at gå direkte ud på arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse – er, at det bygger på aktive og engagerede virksomhedspartnere. Programmets 25 studerende har således hver fået en plads og en mentor hos enten KPMG, Mærsk, Google, DS Norden, Nordea, Danfoss, Ernst & Young, Microsoft, Carlsberg eller Henning Larsen Architects.

- Det gør det oplagt med en fest, da det giver mulighed for at netværke og lære hinanden bedre at kende, uddyber Martin Iversen.

Uformel tone – også når pinden skal indtages
Klokken 18:30 blev der således budt på champagne og lette solstråler på terrassen i FUHU Club på Solbjerg Plads. De studerende fik sig en let snak med deres virksomhedsrepræsentanter, der i ’Google’- gruppen startede med at fortælle deres studerende, at de altså ikke behøvede de fine sorte jakkesæt, når de ankom til kontoret – tværtimod.

Kort efter inviterede Martin Iversen alle ned på anden sal, hvor Spisestuerne havde dækket op til fest. Her holdt rektor Per Holten-Andersen velkomsttale.

Særligt lagde rektor vægt på det eventyr, som nu stod forude- ikke alene for de studerende, men også for hele staben bag studieprogrammet, der med denne fest nu officielt er søsat på dets jomfrurejse.

Hård konkurrence – blandt både studerende og virksomheder
Med 160 førsteårsstuderende på Bsc. International Business og kun 25 pladser på EngAGE programmet, var konkurrencen hård. Men det var tilsyneladende ikke kun de studerende, der konkurrerede.

I kampens hede udlignede Nordea for eksempel KPMG’s fem studiepladser og udvidede dermed sin støtte til EngAGE programmet med yderligere to pladser lige før målstregen.

At de studerende er spændte og ivrige herskede der ingen tvivl om. Så da Linn Mathilda Elisabeth Åkesson og Tobias Jensen, der henholdsvis har fået tildelt en plads hos KPMG og Google, klingede glas for at indtage talerpladsen, var det naturligvis først og fremmest for at takke for EngAGE programmet på vegne af de studerende.

Men ligeså meget uddybede Tobias Jensen, at talen jo også var en given mulighed for at øve sig på faget ’Communication Skills’. Et fag de – som en del af EngAGE Summer School – startede med at læse mandag den 18. juni.

Og til dessert… en EngAGEment cake
Efter at have indtaget en forret bestående af tunfilet med æblepure og vaniljesauce samt en hovedret med oksesteg, nye kartofler og grønt, var det tid til dessert. Havde man i løbet af aftenen savnet det internationale element, skulle men nu ikke gøre det længere.

Amerikaneren Robyn Remke, lektor på Institut for Intercultural Communication and Management, der sammen med Martin Iversen står bag programmet, havde selvfølgelig sørget for, at der blev serveret en ordentlig amerikanerkage.
 

Info 

EngAGE programmets første optag

EngAGE programmets formål er at gøre de studerende klar til arbejdsmarkedet uden en overbygning på deres bachelor.

EngAGE programmet valgte de studerende ud i foråret på baggrund af:

  • Gymnasiegennemsnit
  • Gennemsnittet for 1. Semester på Bsc. International Business
  • En motiveret ansøgning
  • En case-opgave
  • Samt interviews

Pladserne er gået til 12 drenge og 13 piger

Deres gennemsnit for 1. Semester er 9,45

På programmet er der 19 danskere og seks internationale studerende – alle fra Europa.