Etik og ansvar rykker igennem fra første dag

Skrevet af Nicolai Brændstrup BoesenMarie Koustrup Frandsen, PRME - Foto: Yuri Arcurs | Dreamstime.com - 28. august 2014 - 10:550 kommentarer
Nu er det ikke meningen, at man som ny studerende skal bære hele verden på ens skuldre fra første dag på studiet, men ansvarlighed er altså seriøs business school business.

Så starter dit første studieår på CBS. Det gør det den 1. september med Responsibility Day i Falkoner Salen på Radisson Blu. Her vil rektor Per Holten-Andersen og CBS Students sammen byde alle jer 3000 nye studerende velkommen – og så står den ellers på tv-kok og iPad-konkurrence.

Du er nu del af CBS’ ansvarlighedskultur

CBS er andet end obligationer, tysk forretningskultur og tunge teorier. Man skal også være et ordentligt menneske. Så for femte år i træk er Corporate Social Responsibility på skemaet første skoledag for jer nye bachelorstuderende.

Mandag den 1. september byder altså ikke kun på official velkomst, men også på en klar opfordring til at tage ansvar. Ifølge CBS’ uddannelsesdekan, Jan Molin, er Responsibility Day en ret så afgørende dag, da jeres integration på skolen starter her.

”Et godt og velintegreret studieliv på CBS er den bedste forsikring imod frafald, personlige nedture og unødig studietidsforlængelse.” påpeger CBS’ uddannelsesdekan Jan Molin og giver opskriften på grundlaget for social ansvarlighed på CBS:

”Det er den personlige investering i en redelig tilstedeværelse på campus og en konstruktiv rolle som studerende på holdet...”

- Det er en sindssyg fed dag, for det er alle de nye studerende på CBS, der møder op i Falkoner Salen. Man har mulighed for at mødes og snakke på kryds og tværs af studieretninger, tilføjer formanden for CBS Students, Charlotte Gjedde.

‘There Ain’t No Free Lunch! Not here at CBS or anywhere!’

Som de forrige år handler dagen om, hvordan man i sit arbejdsliv – også som studerende – kan inkorporere moral, ansvarlighed og etik i sin tankegang. At man slet og ret tager ansvar for sine omgivelser.

Jan Molin mener, at dagens budskab er vigtigt, da det strækker sig længere end blot til de studerendes tid på CBS:

”Som borger i det danske samfund spiller det en afgørende rolle for de fremtidige livsbetingelser, at man tager sig sammen, tager del og tager ansvar. There¹s no free lunch, hverken på vore dages jobmarked, eller på CBS studier.” skriver han til CBS OBSERVER.

Tv-kok Claus Meyer og en iPad Mini konkurrence

Etikdagen byder også på sin årlige case-konkurrence. De sidste to år har det danske sportswear-firma Hummel været genstand for case-opgaven, men i år er det iværksætter og TV-kok Claus Meyer, spiller hovedrollen i årets Responsibility Day case.

Claus Meyer kommer og præsenterer sit syn på CSR, og hvilke CSR-initiativer der er blevet implementeret i hans virksomhed. Og så skal du ellers være med til at løse dagens case challenge:

Læs casen og lav et hold på max fire personer med studerende fra din studieretning. Giv så – efter Responsibility Day – jeres bud på, hvordan Claus Meyer bedst løser de udfordringer, han står over for i casen.

Gør du det, vil du være med i konkurrencen – ikke bare om at blive den bedste gruppe på din studieretning, men også den bedste gruppe blandt alle nye bachelorstuderende og dermed vinder af en iPad Mini hver.
 

Tilmeld dig Responsibility Day 2014 på Facebook her

og download casen her.

Yderligere information om tid og sted her.