Fandt du ikke en bolig i første omgang?

Skrevet af Miel Pedersen - Foto: © Collpicto | Dreamstime.com - 22. august 2012 - 11:520 kommentarer
Der er mange tage i København, så hvis du ikke har fundet et at være under, så fat mod!

Starter du semesteret på Tante Odas stuegulv? Svigtede udlejeren i sidste sekund? Ville kæresten i København alligevel ikke flytte sammen? CBS OBSERVER giver en hjælpende hånd med at få tag over hovedet.

Lige ind med fire-toget og husvild?
Som nyankommet i København er du sikkert allerede skrevet op på kollegiernes venteliste. Men er du en af dem, der stadig venter på at få en nøgle, så fat mod.

Du kan finde en opdateret liste over kollegier og ungdomsboliger i København på Findkollegie.dk.

Selv om det kan virke som en håbløs kamp at finde drømmeboligen, er det ikke umuligt – men det ér muligt, at du skal kysse et par nøgler, før drømmeboligen dukker op.

Til leje på både den korte og den lange bane
Har du umiddelbart tag over hovedet, så fortvivl ikke. Væbn dig i stedet med lidt tålmodig, mens du kigger nedenstående websider igennem. Selv om der umiddelbart kan synes langt mellem snapsene, er drømmenøglen spottet mere end én gang på disse sider – så frem med luppen.

www.housinganywhere.com er, som navnet påpeger, en international side med udlejninger i hele verden. Sitet har indgået et samarbejde med CBS for at hjælpe udvekslingsstuderende med at finde bolig – og det med stor succes. Der er stadig boliger tilbage – da CBS OBSERVER tjekkede sitet den 20. august 2012 var der i hvert fald boliger til leje i både et halvt år, et helt år og sågar en ubegrænset periode på listen.

På CBS’ egen side www.e-campus.dk kan du også finde relevante opslag. Her kan alle CBS-studerende poste deres bolig – og det er der faktisk en del, der har gjort. Der er på denne side derfor alt lige fra ét værelse, som man kan leje i et semester, til andelsboliger til salg. For at finde boligerne kræver det, at du er logget ind gennem din CBS konto – tryk så på ’CyberCampus’ i fanebladet og vælg ’Køb, salg og leje’ i menuen – og din boligsøgning er i gang.

Er i et par stykker eller flere, der kunne forestille sig at bo sammen, er der også gode muligheder for jer. På www.findbolig.nu er der lige nu flere store lejligheder til leje, der for den enkelte kun er mulige at bo i, hvis man hedder Mærsk til efternavn – men som man, hvis man er en lille flok, godt kunne få råd til sammen.

En række andre alternativer er…
Er situationen mere penibel, og spænder dine umiddelbare alternativer fra mellem vandrehjem til en indkøbsvogn fra Aldi og en stor papkasse, er de ovenstående ikke de eneste muligheder.

I en metropol som København er der altid nogen, der lejer et værelse ud for en kort stund. Selv om det måske ikke lyder som en gylden mulighed kun at kunne bo et par måneder et sted for så at skulle flytte igen, er det trods alt bedre end en sovepose på gaden. CBS Housing, der står for at hjælpe udvekslingsstuderende på CBS, foreslår følgende muligheder:

www.boligdeal.dk
www.ungdomsboliger.dk
www.boligportal.dk
www.husvild.dk
www.redappleapartments.com
www.flat-club.com
www.hvorskalvibo.dk
www.findroommate.dk
http://www.wimdu.dk/

At spørge de forskellige Ejendomsmæglere kan også være en god idé. Rigtig mange boliger lejes nemlig ud, mens de står til salg. Derudover er der også enkelte ejendomsmæglere, der formidler kontakten for udlejning af projektboliger.

Akutmodtagelse for de allerhårdest ramte
Kommer du langvejs fra, har du mulighed for at skrive dig på en akutliste. Som navnet antyder, gælder dette tilbud kun til dem, der bor mere end en times transport fra uddannelsesstedet – og altså derfor har brug for akut hjælp.

www.findbolig.dk er der i perioden 1. til 30. august mulighed for at skrive sig op på en akutliste. Læs mere om kravene til og/eller skriv dig op på den her.

Også Kollegiernes Kontor har en akutliste, som du i perioden 1. til 31. august, kan skrive dig op på.