Find hoved og hale i eksamensreglerne på CBS

Skrevet af Jonas Rytter - Foto: © Ocusfocus | Dreamstime.com - 4. april 2016 - 12:422 kommentarer
Det er ikke nemt, men husk at kursuskataloget er gud, og hvis du har det som fyren på billedet med Windows-pc'er, fordi du er MAC-bruger, så anbefaler studieadministrationen, at du øver dig på en af CBS mange pc'er før eksamen.

Der florerer mange hele og halve sandheder om eksaminerne på CBS. Men hvad er op, og hvad er ned? Områdeleder i Studieadministrationen, Rene Kramhøft Jakobsen, har svarene.

Eksamen. Den omnipræsente stressfaktor. Så sikkert som NEXUS om torsdagen, forkynder de semesterets (eller quarter’ets) ende. De kan være mundtlige. De kan være skriftlige. De kan være i en hal på Amager. De kan skulle tackles hjemme ved dig. De kan være lige til at gå til, eller de kan give dig grå hår.

Ikke nok med, at pensum kan være en frustrerende størrelse. De gældende regler for de givne eksaminer kan også være svære at hitte rede i. Hvad omfatter ’hjælpemidler’? Hvem skal man spørge, hvis man er i tvivl?

- Vi oplever tit, at de studerende leder efter svar de helt forkerte steder. Det leder til fejltolkninger og misforståelser, fortæller områdeleder i Studieadministrationen (APU) Rene Kramhøft Jakobsen.

Kursuskataloget – stedet med svarene – er ”Gud”!

Når man som studerende er på udkig efter eksamensreglerne, er der kun et sted at starte: kursusbeskrivelsen. Her står de (af studienævnet) godkendte procedurer. Det er også her, medarbejderne i Student Hub vil lede efter svar, hvis en studerende henvender sig.

Det sker ofte, at APU (Administrative Planning Unit) får henvendelser fra studerende, som har fået modstridende oplysninger i forhold til, hvad der står i kursuskataloget – fra eksempelvis undervisere eller andre studerende. I sådanne tilfælde er løsningen ganske simpel:

- Kursuskataloget er ”Gud”! Længere er den ikke. Underviserne kan vejlede om det akademiske ved eksamen, men ikke det administrative, understreger Rene Kramhøft og påpeger:

- Det hænder, at nogle undervisere alligevel – i bedste mening – siger noget til de studerende forud for eksamen. Det kan være om ting som hjælpemidler eller lignende, men de studerende bør dobbelttjekke alt med kursuskataloget.

Kursuskataloget ligger her.

Er der stadig uklarhed, så skal man kontakte Student Hub eller exams@cbs.dk, tilføjer han.

Skriftlige stedprøver foregår på pc, ikke Mac – så øv dig!

APU får rigtigt mange henvendelser frem mod skriftlige stedsprøver. De studerende skal tit have uddybet præcist, hvilke hjælpemidler de må tage med. Her er svaret såre simpelt: Kig i kursuskataloget og spørg, hvis du stadigvæk er i tvivl.

Studieadministrationen arbejder tæt sammen med studierne og Legal på en højere grad af standardisering, så der ikke fremover vil herske tvivl om ting som for eksempel tablets, lommeregnere og ordbøger – et af de fire student partnering-projekter omhandler netop dette problemkompleks.

Mange studerende ønsker i øvrigt at skrive de skriftlige stedsprøver på deres egne computere. Forespørgslerne kommer ofte fra Mac-brugere, der ikke er vant til Windows’ opsætning og tastatur. Det må de imidlertid kigge langt efter:

- Der er umiddelbart ingen udsigt til, at de studerende kan skrive eksamen på deres egen computer.  at gå over til et ’bring-your-own-device’ set-up, som det kendes fra SDU, ville påføre CBS store ekstraomkostninger i for hold til for eksempel snydovervågning, siger Rene Kramhøft og anbefaler:

- Jeg vil i den forbindelse også opfordre de studerende, der ikke er fortrolige med Windows til at øve sig – eventuelt på CBS’ mange pc’er rundt omkring på campus.

Kommentarer

Det ville klæde artiklen - som generelt kan koges ned til "kig i Kursuskataloget" - at den var ledsaget af et link til netop Kursuskataloget.

Hvad synes du?

Kære Peter, jeg linker inde i artiklen nu, men kursuskataloget er her http://kursuskatalog.cbs.dk/search.aspx. Jørn, webredaktør

Hvad synes du?