Foredrag og debat om fremtidens elforsyning

Skrevet af Jonas Rytter - 14. september 2015 - 13:210 kommentarer
Fereidoon Siohansi, som er en kapacitet inden for elforsyning præsenterer sin nye bog ved arrangementet.

Den 1. oktober inviterer Dansk Energiøkonomisk Selskab, i samarbejde med CBS, til et arrangement om fremtidens elforsyningssektor. En kommende bog om ”the utilities of the future” danner udgangspunkt for diskussionen.

Den globale elforsyningssektor er i en rivende udvikling. Det voksende fokus på generering, kraftoverføring og distribution af el har skabt nye veje for de store virksomheder i branchen.

I april 2016 udgiver amerikanske Fereidoon Sioshansi bogen ’Utilities of the Future: Future of Utilities’ om elforsyningssektoren.

Bogen undersøger branchens fremtid fra forskellige perspektiver og har bidragsydere med forskellige baggrunde. Eksempelvis udforsker den hvordan fremtidige forretningsmodeller kan se ud.

Den 1. oktober 2015, har Dansk Energiøkonomisk Selskab (DES) arrangeret, at Fereidoon Siohansi kommer forbi CBS og præsenterer bogen. Præsentationen bliver efterfulgt af et diskussionsseminar med gæstetalere og input fra publikum.

- Det er vigtigt for os at understrege, at der ikke er en marketing-event for bogen. Der er tale om en præsentation af bogen og dens hovedpointer. Det bliver så grundlag for en diskussion bagefter, fortæller Luis Boscan, som er ph.d.-stipendiat hos CBS, tovholder på eventen og én af bogens mange bidragsydere.

Et dansk perspektiv

Statens ambition om, at Danmark i 2050 kun skal gøre brug vedvarende energi, er særligt interessant i i forhold til bogen. Derfor er 2050-ambitionen også brugt som case.

Peter Meibom, analysechef hos Dansk Energi, og Ulrik Stridbæk, senior direktør hos DONG, er inviteret til at holde oplæg med efterfølgende diskussion.

- Vi har inviteret Peter og Ulrik for at give eventen et dansk touch, og gøre det mere relevant for publikum. Vi håber det kan lokke branchefolk og interesserede studerende til. Det vil give gode muligheder for at netværke, eksempelvis før et forestående speciale, forklarer Luis Boscan og tilføjer:

- Vi ønsker også at øge opmærksomheden omkring DES’ Student Chapter i forbindelse med eventen. Her kan studerende, for 100 kroner om året, få adgang til lignende events og deltage i netværksmøder.

Utilities of the Future: Future of Utilities finder sted den 1. oktober i SPs08. Det starter klokken 16:30 og slutter omkring klokken 18 med efterfølgende forfriskninger. Deltagelse er gratis, og alle velkomne, også dem, som ikke studerer på CBS. Tilmeldelse sker senest d. 28. oktober, ved henvendelse til edr@danskenergi.dk.

Læs mere om DES her.

Læs mere om DES Student Chapter her.

 

Info 

Om Fereidoon Siohansi

Fereidoon Siohansi er ph.d. i økonomi fra Purdue University. Til dagligt har han sin egen konsulentvirksomhed, Menlo Energy Economics, som vejleder virksomheder i elforsyningssektoren på et forretningsmæssigt plan.