Forskningens Døgn byder også indenfor på CBS

Skrevet af - Foto: CBS Office of External Affairs - 20. april 2016 - 13:270 kommentarer

Under Forskningens Døgn, der efterhånden varer hele uge 17, rejser CBS-forskere ikke bare ud og formidler deres forskning til lægfolk. CBS byder også lægfolk ind i forskningens univers og åbner i løbet af ugen dørene ind til 4 arrangementer .

I marts skrev CBS OBSERVER om, at man i anledning af Forskningens Døgn kunne bestille forskere ud og fortælle om deres forskningsprojekter, blot på et sprog som alle kan forstå.

Nu ligger uge 17 lige rundt om hjørnet, og det betyder masser af muligheder for selv at komme ud og se diverse oplæg med forskellige forskere. Her på CBS løber der 4 af den slags af stablen i løbet af ugen.

Det handler om arrangementerne ’Blues og ledelse – skaberkraftig ledelse’ og ’Hvordan kan etablerede virksomheder blive mere entreprenante’, begge den 25. april, ’Magtelitens vej til tops’ den 26. og ’Vækst gennem offentlig-private partnerskaber’ den 27. april.

Musikken inspirerer til samspil og innovation

Hvordan blues og ledelse hænger sammen, kan måske være lidt svært at gennemskue, men mandag den 25. fra 19-22 vil takt og toner stå klokkeklart frem, når Jazzhouse lægge rammerne om et arrangement, der skal give ledere stof til eftertanke.

Arrangementet tager afsæt i bogen 'Blues og lederskab, From good to great, Skapende og skaperkraftig ledelse’ (2015), og de 2 forfattere bag bogen, Niels Arvid Sletterød (Dr. i filosofi) og Rune Myhren (bluesmusiker) vil jamme et oplæg sammen med CBS-professor Ole Fogh Kirkeby (Institut for Ledelse, Politik og Filosofi).

Ud over at man kan blive klog på, hvordan samspillet i et band kan være en hjælp for ledere, kan man også nyde lyden, når bandet Blues Jamboree spiller koncerter i løbet af aftenen.

Læs mere og tilmeld dig her, men vær opmærksom på, at der er begrænsede pladser og tilmeldingsfrist allerede fredag den 22. april. 

De gamle garvede skal lære af de nye

Innovation og iværksætteri er nogle af tidens helt store buzzwords – og ikke uden grund. En gruppe forskere har sat sig ind i helt præcist, hvordan etablerede virksomheder kan lære af iværksætteriets nytænkning, blandt andet i søgningen af løsninger og samarbejdspartnere.

Mandag den 25. april fra 15-17 vil lektor Christoph Grimpe og lektor Wolfgang Sofka fra CBS’ Corporate Entrepreneurship forskningsklynge åbne arrangementet, efterfulgt af indlæg fra adjunkt Valentina Tartari og ph.d. studerende Diego Zunino.

De vil alle fortælle om deres nyeste viden indenfor entrepreneurship i etablerede virksomheder og de udfordringer, der følger med. Arrangementet bliver rundet af med en reception, hvor CBS byder på et glas vin. Læs mere her. 

Arrangementet bliver afholdt på engelsk, og du kan tilmelde dig ved at sende en mail med emnet ”Event on Corporate Entrepreneurship” til entrepreneurship@cbs.dk.

Få øget din indsigt i Danmarks magtelite

Hvordan kommer man til tops i den danske magtelite, og hvordan ser verden ud, når man så er kommet derop? Det er nogle af de spørgsmål, man kan få svar på ved arrangementet tirsdag den 26. april.

Ved arrangementet vil Christoph Houman Ellersgaard (adjunkt på CBS) og Anton Grau Larsen (post.doc på CBS) fortælle om deres forskning indenfor og kortlægning af den danske magtelite.

Bente Sorgenfrey (formand for fagforeningen FTF) har fået en plads blandt de 423 i magteliten, og hun vil efterfølgende fortælle om, hvordan verden ser ud derfra. Fra plads nummer 500 vil Lisbeth Knudsen (direktør og chefredaktør for Mandag Morgen) give en analyse af mediernes rolle i spillet.

Arrangementet byder også på en paneldebat imellem de 4, som vil blive styret af journalist Nina Munch-Perrin. Vær også her opmærksom på, at der er tilmeldingsfrist 22. april – du kan læse mere og tilmelde dig her

Offentlige-private partnerskaber vs. cyberangreb

I EU er de kommet med en ny strategi for, hvordan man kan øge væksten i økonomien. http://ec.europa.eu/priorities/jobs-growth-and-investment/investment-pla... Her spiller partnerskaber mellem det offentlige og private (PPP) en stor rolle.

Men hvordan er det så muligt for de offentlig-private partnerskaber at skabe væksten? Og hvordan kan de sikre vores persondata mod cyberangreb?

Ved arrangementet onsdag den 27. april klokken 8.30-10 vil Sandie Nøhr Nielsen (ph.d. studerende ved Juridisk institut og CBS Public Private Platform) og Carsten Greve (professor på Department of Business and Politics og CBS Public Private Platform) debattere blandt andet de 2 spørgsmål.

Vær opmærksom på at der er begrænsede pladser. Du kan læse mere og tilmelde dig her.