Forskningens døgn på og fra CBS

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - 28. april 2011 - 11:550 kommentarer

Fredag den 29. april er det igen Forskningens Døgn. Her i 2011 bidrager CBS med tre arrangementer og et dusin foredragsholdere, som interesserede har kunnet bestille. Fra CBS mere filosofiske hjørner har man endda taget forskud på glæderne, så man allerede i aften, torsdag den 28. april, kan se og siden diskutere film-portrættet af den grafiske kunstner og tegneserieskaber Jean Giraud/Moebius med LPF-forskere og FLØK-studerende.

Hvis man vil nå stjernerne og udforske fremtidsfantasier
CBS første bidrag til Forskningens Døgn 2011 kan næppe betegnes som ’Business School as Usual’. På Filmstationen i Lygten Station på Nørrebro vil forskere fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi og studerende ved Filosofi-Økonomi studiet ved CBS være klar til dialog med omverdenen. Det bliver på baggrund af film-biografien ’Moebius Redux: A Life in Pictures’ af instruktøren Hasko Baumann, som efterfølgende stiller op til dialog sammen med CBS-ledelsesfilosof Ole Fogh Kirkeby.

Arrangementet henvender sig umiddelbart mere til tegnserie- og science fiction- kendere end til dansk erhvervsliv, men hvis man bliver hængende, kan man fortsætte samtalen med dine yndlingsforskere fra LPF og kloge studerende fra CBS i baren til midnat… hvor Forskningens Døgn så starter for resten af Danmark.

Hvis man vil udvikle medarbejderne til stjernestatus
CBS fortsætter med at være tidligt på færde med et morgenarrangement mellem otte og ni på selve dagen. Da inviterer CBS til et foredrag med p.hd. og adjunkt Anders Raastrup Kristensen, som forsker i ledelse af selvledende medarbejdere og har udgivet bogen ’Det grænseløse arbejdsliv’, og Alfred Josefsen, som er administrerende direktør hos Irma, adjungeret professor på CBS og en af Danmarks mest anerkendte ledere i nyere tid.

CBS’ formidlingsdekan, professor Flemming Poulfelt byder både velkommen og menneskekærligt på en tidlig kop kaffe til dem, der er parat til at stille klokken 7.45 for at høre Anders og Alfred snakke om blandt andet, hvordan medarbejderne kan skabe værdi for virksomheden, og hvilke forhold lederne skal fokusere på for at få det bedste ud af deres medarbejdere? Hvor dette foregår, er lidt irrelevant, idet der er fuldstændigt ’udsolgt’ til arrangementet.

Hvis man skal have de unge til at forstå sammenhængene
Nu er CBS ikke alene om at sprede samfundsvidenskabelig viden, men mon ikke et Business University kunne bidrage med indsigter, som de øvrige vidensspredere kan nyde godt af. Det får en gruppe samfundsfagslærere fra Danmarks ungdomsuddannelser syn for sagn om. De er blevet inviteret til en inspirerende dag på CBS i selskab med ”tre kompetente oplægsholdere, som vil give deres billede på krise-, vækst- og udviklingspolitiske aspekter”.

Ifølge arrangementers oplæg er de ”sidste par år er blevet et udstillingsvindue for, hvilke konsekvenser vores daglige handlinger har for verdensøkonomien. Økonomisk politik har efterhånden fået et nyt ansigt, og det medfører afgørende udfordringer for fremtidens velfærdssamfund”. Derfor vil Department for Business and Politics-professorerne Leonard Seabrooke, Ove Kaj Pedersen og Svend Erik Hougaard Jensen give de inviterede ”muligheden for at nuancere (deres) generelle opfattelse af den økonomiske situation og de medfølgende samfundsmæssige konsekvenser”.

Professorernes respektive oplæg vil arrangementet bliver: “Everyday Politics and International Financial Crises (på engelsk)”, ”Velfærdsstatens udfordringer og reformer” og ”Den europæiske budgetkrise: Hvor stor er den, og hvordan kan den håndteres?”.

CBS leveringdygtig i et dusin foredrageholdere til ’Bestil en Forsker’
Et af tiltagene ved Forskningens Døgn er ’Bestil en Forsker’ ordningen, som der i år er cirka tolv foredragsholdere fra CBS, der har meldt sig til. De er (med links til emner):