Fra arkivet: MBA-scholarships til det sejrende team

Skrevet af Martin HolmJørn Albertus - Foto: Jørn Albertus - 2. marts 2016 - 11:230 kommentarer
Sådan så nedenstående artikel ud i Kræmmerhusets spalter for 15 år siden.

CBS Case Competition for 15 år siden: Storstilet afslutning på CBS Case Competition i Carlsberg Museums hellige haller.

Kræmmerhuset april 2002, side 13.

Efter fredagens præsentationer og finalerunden foran et næsten fyldt BG-Bank Auditorium, bød Carlsberg indenfor til en overdådig afslutningsmiddag som kulminationen på CBS Case Competition 2002.

Ikke alene blev deltagerne lukket ind i Carlsbergs hellige haller, hvor festen foregik i selve Carlsberg Museum – men inden vinderen blev udråbt, blev spændingen om dommerkomiteens afgørelse efter finalerunden forøget betragteligt, da Mike Hall, leder for Full Time MBA på CBS, under festmiddagen bekendtgjorde, at hver af de fire studerende fra vinderholdet ville få et fuldt scholarship til CBS’ Full-Time MBA.

Selvom Carlsberg var en af CBS Case Competitions sponsorer, var det alligevel lidt af et scoop at kunne åbne dørene for afslutningsmiddagen i Carlsberg-museet, efter Tivoligarden havde budt gæsterne velkommen foran den røde løber, fakler og lyskegle på himmelen.

Den storslåede aften startede med velkomstøl i Det Blå Rum, hvor Vibeke Frank fra Carlsberg bød velkommen. Herefter fortalte en museumsmedarbejder historien om Carlsberg og viste gæsterne rundt i museet. Og da turen kom til middagslokalet, var der dækket op efter alle kunstens regler til en værdig og festlig afslutning på en overordentlig succesfuld konkurrenceuge.

Indsatsen blev hævet

Alle sociale såvel som faglige aktiviteter i løbet af ugen var bevidst holdt i dansk stil, og middagen på Carlsberg blev da heller ingen undtagelse. Alle retter i den udsøgte menu var lavet med øl som ingrediens, og der stod diverse øl-varianter på bordene til at skylle ned med.

Ud over deltagerne og organisationskomiteen var sponsorer, CBS-ledelsen og dommerne inviteret med til afslutningsmiddagen, som samtidig skulle være tidspunktet, hvor sløret blev løftet for, hvem der var vinder af den første CBS Case Competition og fire styks Palm Pilot fra IBM.

Annonceringen var bevidst trukket til efter desserten, og det gav plads til en masse taler undervejs. Styregruppen for organisationskomiteen takkede sponsorer, dommere, CBS og ikke mindst den gruppe af medstuderende, der igennem næsten halvandet år havde trukket læsset og fået stablet den unikke event på benene. De helt store smil var fremme fra alle sider, udenlandske gæster såvel som CBS-repræsentanter fra både studenter- og ledelsessiden.

Uden at kende dommerpanelets beslutning, understregede Team Singapores underviserrepræsentant, at han i hvert fald ALDRIG mere ville deltage i en case-konkurrence igen – for han kunne ikke andet end blive skuffet, efter hvad han havde været vidne til på CBS.

Middagen bød på mange indslag, men det var MBA-programleder Mike Hall, der trak den største kanin op af hatten. Under forretten offentliggjorde han nemlig, at  CBS Full-Time MBA havde besluttet sig for at give en yderligere præmie og sponsorere ikke mindre end et scholarship til hver af vinderholdets fire studerende – en meddelelse, der fik et sus til at gå igennem forsamlingen og en af finalisterne til straks at udbryde:

- NOW I’m nervous!

En velfortjent sejr

Efter desserten gik dommerpanelets formand Bent Dyhre Hansen fra Boston Consulting Group op, tog mikrofonen og begrundede dommernes valg af vinderen. Jubelen var stor, og de fleste mente vist også retfærdig, da Singapore Management University blev udråbt til vinder af CBS Case Competition 2002. Og der var langt fra nogen sure miner eller fald i festens intensitet efter offentliggørelsen - tværtimod.

Vinderen af Hygge Cup’en blev også annonceret, og det viste sig at være University of Wisconsin, som havde formået at ”hygge mest” i løbet af ugen. Festen flyttede ind i de tilstødende museumssale, hvor der var gjort klar til kaffe, kage og cognac. Kopibandet ”Tom Jones Experience” spillede op til dans, og da de havde underholdt de festlystne case-kombattanter i et par timer, holdt DJ Funkstar De Luxe  feststemningen fast.

Selvom det havde været en lang og intens uge, tydede det bestemt ikke på, at hverken de udenlandske gæster eller CBS-folket manglede kræfter til at fejre afslutningen på en af de største begivenheder nogensinde på CBS. Da festen på Carlsberg sluttede klokken tre om natten, begav mange af deltagerne – på trods af udsigten til tidlige flyafgange fra Kastrup Lufthavn – sig ud i det københavnske natteliv med deres nye venner.

Alt i alt viste afslutningsfesten på Carlsberg sig som en værdig og klædelig finale på en mindeværdig uge og den første årlige CBS Case Competition.