Fra bederum via bryllup og business til 2 12-taller

Skrevet af - 10. maj 2016 - 12:450 kommentarer
De 2 nye dimittender - MSc IBP Fatima Gharawi og MSc SMC Ali Anber - gjorde på alle måder deres respektive CBS-rejser til én fælles rejse... til 2 12-taller.

Det er bare med at holde ørerne stive og øjnene åbne, når du vandrer på gangene på CBS' Campus. Der kan nemlig ske meget andet på end blot at få undervisning og lave opgaver – man kan for eksempel møde den eneste ene.

Smilet er stort da de sammen træder ind på redaktionen. De hilser pænt på og ser sig om med nysgerrige blikke, inden de sætter sig.

De savner CBS, det fornemmer man tydeligt. Men savnet gælder nok ikke kun den manglende hverdag som studerende, efter de har overstået deres kandidatafhandling på bedste vis.

Det handler nok nærmere om, at MSc IBP Fatima Gharawi og MSc SMC Ali Anber også fandt hinanden på gangene på CBS i 2012, blev gift, rejste om på den anden side af jordkloden sammen og har været uadskillelige lige siden.

- Det er én af de historier, vi glæder os til at kunne fortælle vores børn, lyder det fra det unge par, der dog ikke ligger skjul på, at det ikke altid har været en dans på roser at følges ad gennem hele kandidaten på CBS.

Men lad os lige spole tilbage og tage fortællingen fra begyndelsen.

Om at finde kærligheden i CBS’ bederum på Kilen

En helt tilfældig septemberdag i 2012 gik studerende Ali Anber ind i Kilens bederum. Her så han for første gang den kvinde, som han skulle komme til at dele meget mere end bare bøger med, og han vidste med det samme, at hun var noget helt særligt.

- Jeg kom meget tilfældigt i snak med hende over en kuglepen, og derefter gik jeg. Men nogle dage efter kunne jeg stadig ikke glemme hende. Og så satte jeg jagten ind, fortæller den nyklækkede MSc SMC smilende.

Ali Anber brugte målrettet flere dage på at opstøve den udkårne, men hun var ikke helt nem at finde. Til sidst fik han opsnuset den smukke Fatima Gharawi og ’vennet’ hende på Facebook, hvor det viste sig, at parrets havde mange fælles venner.

- Du skrev ikke noget til mig, så det var først da jeg lidt udspekuleret spurgte, om nogen af mine venner kendte en god film, at vi sådan rigtig kom i kontakt, tilføjer Fatima Gharawi og griner.

Parret skrev meget lidt sammen og fik første et egentligt møde i stand en kold decemberdag, hvor de gik tur i Frederiksberg have. De har så hængt sammen lige siden. De blev gift i august 2013, og brylluppet er et meget smukt minde for dem begge.

Plan B var noget med efterlysningsplakater

Til spørgsmålet om, hvad Ali Anber egentlig havde gjort, hvis Fatima Gharawi ikke havde godkendt hans venneanmodning, eller hvis han ikke havde kunnet opstøve hende, er den ihærdige 26 årige ikke sen til at svare:

- Det er ret sikkert, at jeg så havde lavet en efterlysning af hende og sat plakater op på Kilen. Jeg havde allerede forberedt det, for helt ærligt, når vi nu begge kom i præcis det samme rum, så var der nok en chance for at vi kunne støde på hinanden dér igen.

Fatima Gharawi griner, og siger kærligt at hun har en ihærdig mand, når han først har sat sig noget i hovedet, og at hun ikke er spor i tvivl om, at det havde kunnet blive en realitet.

Det var den samme iver, han udviste, da han senere året efter valgte at følge hende til Malaysia på udveksling, da dette var en af Fatima Gharawis helt store drømme, som hun gerne ville udleve.

- Det var min drøm, men jeg kom aldrig ud det første år på kandidaten, fordi jeg lige havde mødt Ali og ikke havde lyst til at rejse. Derfor lå det lidt i kortene, at det skulle jeg så på mit andet kandidat-år. Det endte så også med at blive Ali’s drøm, og det er jeg rigtig glad for, siger hun.

Kombineret udveksling og iværksætter-sats

For selv om udveksling ikke havde ligget i kortene for Ali Anber, stod det hurtigt helt klart for ham, at han ikke kunne undvære sin kone i et helt halvt år. 

Semesteret i Malaysia viste sig dog hurtigt at være hårdere end forventet, da det unge og idérige par – ud over deres udveksling – valgte at starte deres egen online mode-virksomhed under opholdet.

- Det viste sig jo hurtigt, at både Fatima og jeg gerne begge ville noget entrepreneurship, og det fik vi så muligheden for i Malaysia, fortæller Ali Anber og fortsætter:

- Så vi havde 2 fælles fag dernede, 2 fag hver for sig og startede samtidig en lille online modevirksomhed op, som kørte ganske udmærket – men dét var et hårdere halvt år end selve kandidaten.

Fatima Gharawi tilføjer, at det unge par havde mange diskussioner om faglige ting, fordi de netop ikke havde lært at dele tingene op endnu. Èn ting var hverdagen derhjemme, og en anden ting burde være skoleopgaver og arbejdsprojekter

- Men sådan var det altså ikke i starten, understreger Fatima Gharawi.

Forretning, fornøjelse og faglige sammenstød

- Det var nok det hårdeste halve år. For pokker hvor vi diskuterede meget, men vi lærte også utroligt meget om os selv og hinandens reaktionsmønstre, og nu ville vi ikke have været det foruden, smiler den 27årige Fatima.

Det unge og stræbsomme par fik nemlig blod på tanden til at fortsætte samarbejdet, da de vendte snuden hjem til Danmark og CBS for at skrive speciale.

For selv om vejen dertil havde været lang og sej, var samarbejdet blevet meget mere sammentømret, og ægteparret havde opdaget, hvor godt de supplerede hinanden. Det skulle ikke gå til spilde.

- Jamen, vi er jo nærmest eksperter i konfliktløsning og er blevet stærkere sammen. Vi kan glide af og løse de problemer som – selvfølgelig – vil opstå, og det har været ret fedt at opleve den proces sammen, siger Ali Anber.

Han fremhæver, at han selv er meget detaljeorienteret og perfektionistisk, hvorimod hans kone klart er bedst til at se det større billede. Samtidig havde hun ifølge sin husbond, som så mange andre kvinder, en tendens til at tage ting, som blev sagt i faglige diskussioner, med hjem.

Det er ifølge parret selv noget, de har arbejdet på individuelt, og selv om det er nogle træk, de også værdsætter hos hinanden, fastslår Fatima Gharawi, at de har lært meget af processen både om sig selv og om hinanden. 

Tog gerne hele rejsen forfra igen

Netop denne læringsproces var medårsag til, at ægteparret efter turen til Malaysia valgte at anmode om at få lov at skrive kandidatspecialet sammen på trods af deres forskellige studieretninger.

De ville udnytte hinandens faglige ressourcer og sammen arbejde med deres fælles passion; entreprenørvirksomheder, innovation og marketing.
Det kom der medio april et speciale – og et specialeforsvar – ud af, hvor begge ægtefæller scorede 12. Vigtigst af alt var dog skriveprocessen, som begge CBS-dimittender fremhæver som ’mega fed’, da de sætter sig på CBS OBSERVERs redaktion bare 2 uger efter.

- Jamen det var selvfølgelig en helt vild følelse, men vi oplevede begge at det var lige meget, om vi havde fået 7 eller 12. Vi havde bare haft en overdrevet god proces og kunne virkelig bruge så mange af de værktøjer, som vi havde fået igennem vores ægteskab og turen til Malaysia, siger Fatima Gharawi.

Ali Anber bakker op og er ikke sen til at understrege, at han savner hverdagen, og at han allerede savner at være studerende, og at han hellere end gerne gjorde det hele om igen:

- Skulle vi til det igen, er jeg sikker på, det bare havde blevet ’endnu-endnu- federe’, fordi sådan er vi begge 2, siger han og påpeger:

- Vi læser efterhånden hinanden ret godt. Så jeg vil vove at påstå, at vi begge bliver klogere på hinanden hele tiden. Så jeg havde ikke skullet tænke mig om særligt længe, inden jeg ville sige ja til det hele med Fatima igen.  

Partner, partner og – nåh ja – partner

Bliver det aldrig for meget?

Til det spørgsmål griner parret, og smiler lidt til hinanden. Det er nok et spørgsmål de er blevet stillet ofte, og som de må forberede sig på at blive stillet endnu flere gange, nu hvor ’voksenlivet’ står for døren og jobsøgningerne skal udfyldes.

- Jo, altså vi laver jo heller ikke alt sammen. Og der er da heller ingen tvivl om, at selv om vi drømmer om engang at have et firma sammen, som vi havde i Malaysia, så skal vi begge ud på arbejdsmarkedet – hver for sig- og have nogle erfaringer selv, sådan at vi har noget nyt at fortælle hinanden over middagsbordet, understeger Fatima Gharawi.

Parret drømmer om at tage tilbage til Malaysia og arbejde engang, men nyder lige nu at være færdige med specialet og skulle tage hul på et nyt og spændende kapitel i deres fælles – og individuelle liv:

- Næste fælles projekt bliver nok en baby, men den tid den glæde, smiler Ali Anber, men påpeger, at de jo er unge endnu og gerne vil have mulighed for at rejse og opfylde nogle karrieremæssige mål, inden de sætter en ny lille CBS’er i verden.