Fremdriftsreformen skaber flere reeksamener

Skrevet af Mathias Claessen DavidsenJørn Albertus, illustration - Foto: Benjamin Haas | Dreamstime.com - 4. maj 2015 - 14:560 kommentarer

Den kritiserede fremdriftsreform har ført til en tredobling i antallet af reeksamener på KU HUM. Flere reeksamener vil få økonomiske konsekvenser, siger prodekan. 

636 flere reeksamener blandt de førsteårsstuderende på et år. Det er resultatet for Det Humanistiske Fakultet på KU efter indførselen af fremdriftsreformen. I vinteren 2015 gik 871 studerende til reeksamen på fakultetet mod blot 235 året før.

Det skriver Dansk Magisterforenings online magasin Semester.

De nuværende førsteårsstuderende er den første årgang, der er påvirket af fremdriftsreformen, hvorfor DM-magasinet finder det meget sandsynligt, at stigningen i reeksamener er studiefremdriftsreformens værk.

Reformen tilmelder nemlig automatisk studerende til både den ordinære og reeksamen, så man ikke kan framelde sig prøven.

Flere reeksamener betyder færre penge

Den drastiske stigning i antallet kommer til at have økonomiske konsekvenser for KU HUM, fortæller Jens Erik Mogensen, prodekan for uddannelse på fakultetet, til Semester.

Særligt mærkbart vil det blive, når fremdriftsreformen rulles ud for alvor, og alle årgange bliver berørt af den:

- Vi har stadig ikke overblik over, hvad det her kommer til at koste. Men det er en kæmpe økonomisk belastning, og vi får ingen kompensation, så pengene skal tages et sted fra, forklarer prodekanen til magasinet.

De ekstra udgifter kommer sig af, at universiteterne under fremdriftsreformen er tvunget til at gå ud fra, at alle studerende har planer om at gå til eksamen i et fag, da de som sagt ikke kan framelde sig.

Når de studerende så blanker eller udebliver til den ordinære eksamen, bonner det dobbelt i regnskabet, når den studerende skal til reeksamen efterfølgende.

Denne merudgift får universiteterne får ikke ekstra bevillinger til at dække, hvorfor de er nødt til at finde pengene et andet sted.

Det bliver interessant at se, hvordan fremdriftsreformen kommer til at påvirke antallet af reeksamener på CBS, der i forvejen har noget ondt i økonomien – noget som CBS OBSERVER løbende har skrevet om.