Gratis: Bliv Excel-haj hjemme i sofaen

Skrevet af Jannick Friis Christensen - 23. august 2013 - 11:491 kommentar
"Få Excel til at gøre hvad du vil have! Sig farvel til irriterende fejl og sig hej til fuld kontrol," lyder præsentationen til onlinekursuset, der gennemgår regnearkets muligheder trin for trin. Skærmdump fra excelkursus.com

Slut med at spilde kostbar tid på at få Excel til at spille. To CBS-studerende står bag en ny hjemmeside, hvor du kvit og frit og helt i dit eget tempo kan lære at mestre regneprogrammet.

Dekanat: behov for undervisning i Excel
I samarbejde med forlaget Pearson tilbød CBS sidste år for første gang et kursus i Microsoft Office-programmet Excel til nye bachelorstuderende som en del af uddannelsessystemet MyLab.

CBS’ ledelse har imidlertid allerede brudt samarbejdet, da Pearsons systemer ikke fungerer med computere fra Apple, og uddannelsesdekanatet oplyser, at der ikke er fundet en afløser for Pearson.

De vurderer dog, at der fortsat er et reelt behov for undervisning i det populære regneark.

Et vigtigt redskab på uddannelsen og på job
Den vurdering er studerende Kasper Langmann helt enig i. Han har derfor sammen med vennen Mikkel Sciegienny, som læser interkulturel markedskommunikation, oprettet hjemmesiden excelkursus.com, hvor alle kan lære at bruge Excel ganske gratis.

- Excel er et vigtigt redskab på de fleste uddannelser, og især hvis der undervises i fag som erhvervsøkonomi, kan det være en fordel at være dus med programmet, fortæller Kasper Langmann.

Som tredjeårsstuderende på HA Almen er Kasper Langmann selv flittig bruger af Excel, men han mener også, at kundskaber i Office-programmet er en nødvendighed i mange studiejobs.

- Ansættes man som studentermedhjælper et sted, nærmest forventes det, at man har gode færdigheder i Excel. Man skal helst også kunne lære de lidt ældre medarbejdere op i det, smiler Kasper Langmann, som er deltidsansat i Uddannelsesministeriet.

Undgå at spilde kostbar tid til eksamen
Kasper Langmann har ikke altid været lige ferm til Excel, og det er da også med udgangspunkt i egne bitre erfaringer, at han har udviklet onlinekurset.

- Da jeg startede på CBS, var jeg selv en nar til Excel. Faktisk var jeg afhængig af min studiegruppe, hvilket var ret irriterende, forklarer han og tilføjer:

- Dengang kunne jeg da godt selv have brugt et gratis kursus, for så havde jeg ikke skullet spilde så meget tid til eksamen på at få regnearket til at makke ret.

Indhold bestemmes af brugerne
Ud over den grundlæggende læringsvideo blogger Kasper Langmann jævnligt om de mere avanceret funktioner i Excel, men tanken er, at indholdet på bloggen på længere sigt skal bestemmes ud fra feedback fra brugerne.

Han er derfor også åben for at lave materiale på engelsk, hvis der er stor nok efterspørgsel.

Dekansekretariatet for uddannelse meddeler, at det ønsker at bakke op om gratis tilbud til studerende og har således tilbudt teknisk assistance i forbindelse med produktionen til excelkursus.com.

Kommentarer

Afstem min bank med min finans konto, noget med omvendt fortegn blah blah.... kan I hjælpe tak

Hvad synes du?