Gymnasieelever besøgte CBS

Skrevet af Frederik Hove ChristiansenLasse Hultén, videoproduktion - Foto: Lasse Hultén - 26. oktober 2015 - 13:450 kommentarer
En flok af måske vordende CBS-studerende. Nu har de i hvert fald fået en idé om et CBS-studie er noget for dem eller ej.

240 elever fra gymnasier rundt om i landet deltog i studiepraktik på CBS. Formålet med forløbet, der varer to dage, er at reducere antallet af CBS-studerende, der skifter studium eller dropper ud. Klik på billedet for at høre, hvad nogle af studiepraktikanterne fik ud af forløbet.

Studiepraktik er for unge, der er på deres sidste år på gymnasiet eller lige er blevet færdige, og som er i tvivl om, hvilken videregående uddannelse de skal vælge.

På CBS oplever studiepraktikanterne, hvordan dagligdagen er som studerende og de kommer med til forelæsninger. Forløbet er skruet sammen sådan, at det kan hjælpe de unge med at finde ud af om en bacheloruddannelse på CBS kunne være noget for dem.

Det er tredje år i træk, at CBS deltager i denne landsdækkende ordning med studiepraktik. Studieadministrationen har valgt, at 75 procent af studiepraktikpladserne er forbeholdt unge fra provinsen.

- Hvis man som gymnasieelev bor i Storkøbenhavn er det nemt at tage forbi CBS og føle stemningen eller stille spørgsmål hvis der er noget man vil vide. Hvis man aldrig har været på CBS, giver deltagelse i et forløb som dette studiepraktikanten mulighed for at finde ud af, hvordan det er at være CBS-studerende og finde ud af, om CBS er noget for vedkommende, siger Thomas Gylling, der er studievejleder på CBS.

Det handler om at ramme plet... første gang

Der er for mange studerende, som vælger forkert, når de søger ind på en videregående uddannelse. Det resulterer i at de studerende enten skifter uddannelse, eller helt dropper studiet.

Hverken samfundet, CBS, eller de unge har interesse i at nogle dropper ud af deres studier, og derfor handler det om for universiteterne, at informere om de forskellige retninger så godt, at flest mulige vælger det rigtige studie. Som Thomas Gylling understreger:

- Studiepraktikken for gymnasieelever, handler for os ikke om at tiltrække flere studerende som vil søge ind på CBS. Det handler om at de rigtige numser bliver placeret på de rigtige sæder i auditorierne – om det så er på KU, CBS eller noget helt tredje er for os underordnet.

Elever bliver klædt ordentligt på

Ved deltagelse i studiepraktikken får studiepraktikanterne et realistisk billede af og en smag på hvordan CBS egentlig er. Udover indblik i hverdagen på CBS, lærer de unge også andre at kende, som har planer om at tage en videregående uddannelse.

- Jeg har nu fulgt eleverne gennem de to dage her, og jeg kan se at de får meget ud af at være sammen med hinanden. Der er ikke mange der kender hinanden hjemmefra, men efterhånden som der bliver løsnet op, udveksler de erfaringer med hinanden, og taler om hvorfor de er her, og hvor de kan se dem selv uddannelsesmæssigt, siger Thomas Gylling.

I videoen ovenover har du mulighed for at se, hvad de unge gymnasieelever synes om det studiepraktikforløb, som de har haft på CBS.