HeForShe vil skabe fokus på ligestilling på CBS

Skrevet af Lea Gerhard Porsmose Hansen - Foto: © Georges Kyrillos Dreamstime.com - 16. februar 2015 - 15:040 kommentarer

Opdateret: Ligestilling ringer lidt af 70’ernes rødstrømper, bh-afbrændinger og Femølejr, men den moderne ligestilling handler langt mere om at gøre op med forældede kønsstereotyper og i stedet udnytte de ressourcer vores samfund har. 

Det er ikke første gang, der bliver sat fokus på ligestilling på CBS. Gennem årene er der blevet nedsat ledelsesudvalg, etableret studenterorganisationer og givet massiv spalteplads i arbejdet på at støtte op om ligestilling.

Et tidskrævende arbejde, som er med til at gøre op med et diversitetsproblem, der ifølge rektor Per Holten-Andersen resulterer i et tab af talent, diversitet, tanker, holdninger og i sidste ende af kvalitet og konkurrenceevne for ikke bare CBS, men hele Danmark.

Det er derfor et emne værd af sætte tid og energi af til, hvilket er lige netop, hvad UN Women med assistance fra Young Men 4 Gender Equality (YM4GE) vil gøre med den #HeForShe kampagne, YM4GE forhandler om at få op at stå på CBS i foråret.

HeForShe vil gøre op med stereotyperne

Det er oftest kvinder, der møder op og deltager i diverse arrangementer om ligestilling, men ifølge YM4GE er det en debat, der burde optage begge køn. Derfor fokuserer YM4GE, der på 'UN Women's' vegne vil stå bag #HeForShe-kampagnen på CBS, på at få unge mænd med i ligestillingsdebatten.

- Det handler ikke om at stille sig op og pege fingre ad folk, det er et spørgsmål om at gøre op med de stereotyper, som vi har om kønnene. Vi mener, at det er bedre for begge køn, hvis vi opnår ligestilling og støtter op om hinanden, siger MSc BLC Business and Developement Studies studerende Hedda Himle Skandsen.

#HeForShe kampagnen vil byde foredrag, mulighed for at snakke med repræsentanter ved en stand på Solbjerg Plads og en photobooth, hvor man kan vise sin støtte til kampagnen.

Diversity Day skaber plads til diversitet

Det er ikke kun kønnenes ligestilling, som er et aktuelt emne. Som tidligere nævnt har rektor Per Holten-Andersen udtalt, at diversitet og inklusion er med til at sikre kontinuerligt kvalitativ forskning og uddannelse.

Der vil derfor både være plads til #HeForShe kampagnen og kønnenes ligestilling samt fokus på seksuel orientering, etnicitet, kultur, religion og meget mere, når CBS Diversity Day sætter diversitet på dagsordenen den 19. marts på Solbjerg Plads.

Diversity Day er et CBS-initiativ, hvor der sættes fokus på den diversitet, som CBS rummer.

Årets tema er ”Does variety pay off?”. Et emne der vil blive grebet an fra flere forskellige sider via panel debat med ledende forskere, C:NTACT teater, forskellige studenterstande og oplæg ved Asger Ryhl om UN Women's arbejde, herunder #HeForShe.