Hip hip for en verden af mangfoldighed

Skrevet af Lea Gerhard Porsmose Hansen - Foto: Thomas Flensted-Jensen - 24. februar 2016 - 16:360 kommentarer
Med sang og dans skal fordomme fordrives. Tidligere har Diversity Day budt på flashmob, der på 30 sekunder fyldte bibliotekspladsen med begejstrede tilskuere.

Equal Opportunities Office på CBS vil gerne udfordre os alle på den måde, vi tænker på, og bruger en hel dag på mangfoldighed. Kom og hør om mangfoldighedens rolle i virksomheder til Diversity Day.

- Mange kender ikke betydningen af mangfoldighed og mangfoldighedsledelse, selvom det er emner der bliver forsket i på CBS, og som spiler en stor rolle i mange virksomheder, forklarer lektor Lynn Roseberry.

Netop derfor stiller Equal Opportunities Office skarpt på mangfoldigheden, når de 8. marts holder Diversity Day for 3. gang.

De fleste har nok hørt begreberne før, men mange begår den fejl at tænke diversitet som noget der primært handler om køn.

- Man kommer ofte til at dele folk op i nogle meget lukkede kasser, som for eksempel mand/kvinde eller handicappet/ikke handicappet, men det er meget mere kompliceret end det. Der er ikke bare tale om positiv særbehandling. fortæller Lynn Roseberry.

Ifølge Lynn Roseberry er konceptet vigtigt for alle på CBS, både studerende, administration og forskere:

- Mangfoldighed er en stor del af den moderne virksomhedsledelse, og det er vigtigt for os som international organisation, at vi forskere og i administrationen forstår os på det. For de studerende handler det om at forberede sig på, hvordan det er ude i de store virksomheder.

Mange forskellige vinkler

Aktiviteterne er fordelt mellem torvet på Solbjerg Plads og SPS12. I SPS12 finder de programlagte oplæg og debatter sted. Der vil UN Women sætte fokus på kønsaspektet, mens C:NTACT theatre fokuserer på asylansøgere, hvorefter paneldebat og Q&A’s fhandler om, hvordan virksomheder helt praktisk anvender mangfoldighedens mange muligheder.

På torvet vil forskellige studenterorganisationer og eksterne have stande med fokus på blandt andet LGBT, handicap, feminisme og asiatiske kulturer, og det er oplagt at slå vejen forbi og få en snak – for eksempel omkring klokker 12, da der er en overraskelse.

- Det er noget nyt man kan lære hvert år, så hvis man kunne lide formatet sidste år, er det bestemt værd at komme igen. I år er det nemlig endnu større, siger studentermedhjælper Louise Nørring, som har stået for alt det praktiske omkring arrangementet.

Lynn Roseberrys anbefaling af, hvad du bare ikke må gå glip af, er soleklar: C:NTACT theatre.

- De fortæller nogle gode historier på en anderledes, spændende og gribende måde, siger hun.

Louise Nørrings anbefaling er paneldebatten klokken 12.40:

- Det er en interessant vinkel. De bruger mangfoldigheden aktivt som virksomhedsmodel i stedet for bare at skrive det i en årsrapport. Jeg glæder mig meget til at høre, hvad de har at fortælle, siger hun.

Læs mere om arrangementet på Facebook.

1. marts er der opvarmning

Hvis man ikke kan vente indtil 8. marts, er der allerede tirsdag 1. marts et mangfoldighedsarrangement med Sherin Khakan, som har grundlagt den første kvindelige moské i Skandinavien. Fra klokken 16.30 vil hun i SPs16 fortælle, hvordan det har været at starte en moské kun for kvinder.