Housing mangler flere boliger til årets udvekslingsstuderende

Skrevet af Sofie Kragh Ingvorsen - Foto: CBS Office of External Affairs - 12. august 2013 - 13:481 kommentar
Housing Department i CBS International Office vil stadig meget gerne høre fra potentielle udlejere til efterårssemesteret.

International Office’s Housing Department søger med lys og lygte efter de sidste boliger. De kan, som sagerne står, ikke garantere alle de nye udvekslingsstuderende et sted at bo. Derfor er der tænkt i alternativer for at finde værelser.

Housing presset for at nå helt i mål i år
International Office’s Housing Department (Housing), der står for at finde boliger til efterårets udvekslingsstuderende, har travlt for tiden. Rigtig travlt. Indenfor de næste 2 uger lander 780 udvekslingsstuderende i København for at tage et semester på CBS, og selv om størstedelen af disse har fået tildelt tag over hovedet, så mangler der stadig værelser til cirka 25 studerende.

Det er første gang nogensinde, CBS’ International Office måske ikke kan finde bolig til alle udvekslingsstu-derende, som ønsker det. Årsagen er ikke mangel på indsats på området, tværtimod. Dette års mangel på boliger skyldes to faktorer:

- Housing har i år 45 færre værelser til rådighed samtidig med, at vi har 55 flere studerende at finde bolig til i år sammenlignet med sidste år. Det skaber 100 ekstra udfordringer, forklarer Niels Henrik Larsen, souschef for International Office.

Derfor tælles der i disse dage på fingre og streges ud for hver ny skaffet bolig. CBS’ Housing Department vil nemlig nå målet om at kunne tilbyde boliger til alle udvekslingsstuderende.

Alternative metoder i boligjagten
Housing har benyttet alternative metoder i boligjagten i år. Ud over ekstra annonceringer i lokalaviser og flittig brug af boligportalen HousingAnywhere.com har afdelingen måtte tænke mere kreativt:

- Det er lykkedes at finde flere værelser ved hjælp af vores seneste kampagne på CBS' Facebook-side og på CBS' webside, hvor vi minder folk om, at det kun er muligt for CBS-studerende at tage et semester i udlandet, hvis vi også kan lokke de udenlandske studerende til København, fortæller Niels Henrik Larsen og fortsætter:

- Vi er tilmed i gang med at lave en aftale med et vandrehjem for at sikre, at de sidste udvekslingsstuderende uden værelser får et sted at bo, når de ankommer. Løsningen er midlertidig, og vores ambition er derfor stadig, at kunne skaffe boliger nok til alle udvekslingsstuderende i fremtiden.

Mangel på værelser nu og i fremtiden
Med lidt held og hjælp fra private udlejere håber International Office’s Housing Department at finde boli-ger til de sidste udvekslingsstuderende, der stadig mangler et sted at bo i det kommende efterårssemester. Men udfordringerne stopper ikke her, understreger Niels Henrik Larsen.

- International Office har fokus på at formidle boliger til udvekslingsstuderende, men der er også mange internationale full-degree studerende, der efterlyser hjælp til at finde en bolig. Dem har vi ikke mulighed for at prioritere. Det betyder i sidste ende, at nogle vælger CBS fra på grund af housing problemer.

- Vi oplever tit, at folk ringer og lægger meget pres på for, at vi skal finde dem en bolig. Flere skriver også, at de bliver nødt til at vælge CBS fra, hvis vi ikke kan garantere dem en bolig for det kommende semester, bekræfter Ulla Stoot fra International Office’s reception tendensen.

Så har du – eller en du kender – et ledigt værelse?
Al hjælp til at finde værelser til de udenlandske studerende er derfor interessant for CBS’ Housing Department. Kan du hjælpe – eller kender du nogen, der kan hjælpe, så kontakt:

CBS International Office
Tlf. 3815 3054
Email: privatehousing.intoff@cbs.dk

Kommentarer

Der kunne måske også tænkes i mere fleksible løsninger!

Jeg tog til Australien på udveksling gennem CBS i juli sidste år. Som det første kontaktede jeg International Office for at tilbyde min lejlighed til en kommende udvekslingsstuderende. Semesteret i Australien falder dog anderledes, og jeg skulle allerede rejse d. 11 juli for at nå studiestart d. 17 juli. Det betød selvfølgelig at min lejlighed skulle fremlejes fra d. 10 eller 15 juli. På det private boligmarked er det intet problem at finde en, men hos CBS meddelte de mig, at jeg kun kunne leje ud gennem dem, hvis jeg selv betalte huslejen frem til slut august, da de reelt set først skulle bruge den der.

Principielt set er jeg jo ligeglad, om det er en privat, eller en gennem CBS der lejer, så jeg sagde da selvfølgelig NEJ TAK og fandt en privat. Hvis folk mangler steder at bo, må man også være fleksibel til at betale for en måned ekstra, selvom man muligvis ikke bor der. Synes lige det er på sin plads samtidig at nævne, at min husleje er væsentlig lavere end det udvekslingsstuderende betaler for et deleværelse på eksempelvis Katrine Kollegiet. Bare stof til eftertanke !

Hvad synes du?