Hvert 3. institut på CBS har fået ny leder

Skrevet af Helle-Lise Ritzau Kaptain - Foto: Thaipor/Dreamstime.com - 3. marts 2016 - 10:000 kommentarer
Fem nye ledere er klar til at stå i front for hver sit institut. De fire er tiltrådt, den femte begynder 1. april.

Ikke færre end 7 af CBS’ i alt 15 institutter skulle have ny leder her i foråret. Det er indtil videre blevet til fire nyansættelser og en enkelt institutleder, som fortsætter. To institutter må dog vente til efteråret med at få ny ledelse.

Bortset fra på Økonomisk Institut (ECON) og Institut for Regnskab & Revision (RR), er de institutlederstillinger, der blev opslået sidste år, nu besat.

En enkelt institutleder fortsætter. Det er professor Peter Arnt, som siden 2011 har været leder af Juridisk institut (JUR). Peter Arnt er cand.jur. fra Københavns Universitet i 1991, og i 1999 ph.d. fra CBS, hvor han i dag forsker og underviser i dansk og international voldgift, international privat- og procesret, international kontraktsret og erhvervsret.

Du kan læse mere om Peter Arnt her.

Professor Michael Mol har siden januar været leder af Institut for Strategi og Globalisering (SMG). Han erstattede professor Bent Petersen, som har været konstitueret institutleder fra april til december 2015 i stedet for Nicolai Juul Foss.

Michael Mol kommer fra Institut for Strategi og Globalisering med ekspertise i strategisk og international ledelse. Han er oprindeligt uddannet på Rotterdam School of Management, hvor han også har skrevet sin ph.d. Siden har han været ansat ved flere universiteter i England, indtil han kom til CBS i august 2014.

Du kan læse mere om Michael Mol her

Henter styrmanden fra Maritime

I Januar erstattede lektor Carsten Ørts Hansen professor Jan Mouritzen som leder af Institut for Produktion og Erhvervsøkonomi (PEØ). Carsten Ørts Hansen er oprindeligt uddannet på CBS, hvor fra han også har sin ph.d. Siden marts 2013 har han været Co-Director for det tværfaglige center for maritim forskning og uddannelse på CBS, CBS Maritime, hvor opgaverne udspringer af Shippingbranchens behov for løsninger. 

Du kan læse mere om Carsten Ørts Hansen her.

1. februar fik Institut for Business and Politics (DBP) en ny kvinde ved roret, da lektor Caroline de la Porte overtog ledelsen fra professor Susana Borrás. Caroline de la Porte kommer fra Roskilde Universitet, hvor hun i sin forskning har fokuseret på velfærdspolitik og ændringer i europæisk styreform og konsekvenser for især socialpolitik.

Du kan læse mere om Caroline de la Porte her

1. april får Institut for Afsætningsøkonomi (AØ) ny leder. Adam Lindgreen erstatter lektor Ricky Wilke, som sammenlagt har været institutleder i 19 år.

Adam Lindgreen er professor i marketing og kommer fra en stilling som leder af The Marketing and Strategy Section ved Cardiff Business School på sydkysten af Wales. Adam Lindgreen er fødevareingeniør fra DTU, har studeret kemi og fysik og derefter fået en MBA fra University of Leicester. Han fik sin ph.d. i markedsføring fra Cranfield University, og siden 2011 har han været professor i marketing ved University of Cardiff's Business School.

Du kan læse mere om Adam Lindgreen her

De må vente til efteråret

For at få et større ansøgerfelt, har CBS besluttet at genopslå stillingen som institutleder for Økonomisk Institut (ECON). Der er ansøgningsfrist mandag 7. marts, og stillingen ventes besat på den anden side af sommerferien, formentlig 1. september. Indtil videre fortsætter professor MSO Lisbeth la Cour i jobbet.

Lidt længere tid går der, før Institut for Regnskab & Revision (RR) kan forvente at få ny leder. Denne stilling skal også genopslås, og det bliver den formentlig i løbet af marts. Carsten Krogholt Hansen fortsætter indtil videre som institutleder, og en ny forventes først at kunne ansættes omkring 1. oktober.

Institutledere på CBS ansættes for 5 år ad gangen med mulighed for forlængelse i yderligere 3 år.