Hvor på CBS er du… på den virtuelle måde?

Skrevet af Karoline Toft-Petersen - 4. september 2013 - 14:310 kommentarer
Der er mange nyttige hjemmesider, du kan bruge, ikke mindst den, du befinder dig på lige nu.

Det er ikke kun CBS’ campus og bygninger, der kan få en ny studerende til at føle sig lidt forvirret og fortabt. Det kan være mindst lige så svært at finde rundt i de mange nyttige og sjove CBS-relaterede sider på nettet.

CBS egen, udadrettede webside (www.cbs.dk)
CBS’ egen, noget omdiskuterede hjemmeside giver dig det store forkromede CBS-overblik. CBS.dk er ganske nyttig i kraft af dens søgefunktion, hvorigennem du blandt andet kan finde dine forelæseres forskningsområder.

Du kan også finde fremtidige arrangementer og endda tilmelde dig CBS’ eget nyhedsbrev, hvis du vil være helt opdateret.

Dit uundværlige Bibliotek (www.cbs.dk/bibliotek) 
Under CBS’ website finder man Bibliotekets side. Denne webside bliver du flittig gæst på, og den vil være din trofaste ven i nøden, når du ikke lige kan finde den tekst, du skal læse til næste forelæsning, samt når du skal skrive opgaver.

Her kan du nemlig både finde alverdens tidsskrifter samt søge direkte på artikler eller bogtitler. Du kan også her dukke ned i et væld af relevante databaser, du som CBS studerende har gratis adgang til, og gøre brug af en bred vifte af e-ressourcer.

Det er også her, du kan få svar på dine spørgsmål om søgning, praktisk information og faciliteter – og om nødvendigt hurtigt få support gennem sidens chat-funktion i dagtimerne. Har du snakket med din bibliotekar i dag?

Dit eget forkætrede E-campus (www.e-campus.dk)
E-campus vil på én gang være din bedste ven og værste fjende gennem dit studieliv. Her finder du mere eller mindre det meste, du som studerende skal bruge – desværre alt sammen væltet rundt i en stor pærevælling. Tag dig i agt, og gå grundigt på jagt.

’CyberCampus’ delen kan du for eksempel sælge dine gamle bøger eller cykel samt findeoplysninger om og vej til de mange studierabatter, der nu er tilgængelige for dig.

’Studium’ delen er essentiel at bruge tiden på at sætte sig ordentligt ind. Det er nemlig her, du finder din egen studie-hjemmeside (det vil sige eksamener, kursus beskrivelser og lignende). Af lige så stor relevans finder du også her information om Student Hubs’ åbningstider, og på hvilken hub man spørger om hvad.

E-campus – genvej til Skema, Learn og din CBS-mail
Forsiden af e-campus er også, hvor du logger på som genvej til 3 af dine nye top 10 besøgte sider, nemlig Skema, Learn og din CBS-mail. Meget kan fortælles om de tre værktøjer, men denne lyn-guide vil vi nøjes med tre hårdt-tjente tips:

  1. Få hurtigst muligt overført dit skema til din computer/mobil kalender via FAQ/SUBSCRIBE.
  2. For at undgå at blive spammet af Learn kan du selv bestemme, hvornår du gerne vil have mails ved at gå ind på dine ’My profile settings -> Messaging’. Her kan du også sætte din personlige mail ind som modtager i stedet for din CBS mail.
  3. Få videresendt de vigtige mails, der bliver send til din CBS-mail til din egen mail og undgå, at dit password løber ud, og at du overser andre vigtigheder. Det gøres via ’Indstillinger -> Se alle indstillinger -> Videresend din e-mail’.

Resten af e-campus indeholder mange forskellige tangenter – men blandt det vigtigste er, at det er her, du reserver grupperum og læseplads samt informerer dig om dit fremtidige udvekslingsophold.

CBS' kontante karriereportal (http://careergate.cbs.dk)
Mangler du penge til Nexus eller kostbar erfaring, er CareerGate stedet. Her finder du opslag for såvel studierelevante som mindre studierelevante job – og ikke mindst praktikopslag, som du kan også kan kaste dig over.

Du kan desuden lave din egen profil, så arbejdsgiverne kan finde dig samtidig med, at du også kan følge med i udbuddet fra din drømmearbejdsplads.

Spotted’ på Library & Campus… og andet Facebook
Den lumre trend ’Spotted’ er også kommet til CBS. Her kan du helt anonymt erklære din kærlighed til naboen på biblioteket eller snacken, du stod bagved i kantinekøen. Er du ikke til CBS-kærlighed kan siden også bruges til at nyde den kreativitet, der udfoldes i de dybfølte kærlighedserklæringer.

Mere seriøst, der er rigtig mange CBS Facebook-sider – fra CBS’ egen over samtlige udadvendte afdelinger til studierne og de mange studenterorganisationer. Søg påbåde 'CBS' og 'Copenhagen Business School' og check udvalget ud – du finder med garanti en del sider, du vil 'synes om'.

Vil du tumblres lidt – Stud.CBS og SUlife?
Som studerende er du ikke alene med følelser, du vil opleve i din hverdag på CBS. Stud.CBS animerer tvivlen i mellem kylling eller chili-beef samt følelsen af at være pige på HA(it.) og alt det ind i mellem.

En anden tumblr, der dog ikke er fra CBS, men helt fra Aarhus, hvor to TEKO studerendes liv på SU bliver udpenslet i gif’s. På trods af den geografiske afstand vil de fleste CBS studerende kunne nikke genkende til mange af de opslag, der bliver lavet på SUlife.

CBS Life (www.cbslife.dk)– KBH og CBS set udefra
CBS Life er et CBS blog-magasin med indlæg og nyheder skrevet af frivillige studerende – især, men ikke kun rettet mod de internationale studerende på CBS. Sitet byder på alt fra personlige indlæg i forbindelse med Roskilde Festival over tips på livet i København.

Har du lyst til at starte din egen blogger-karriere, er det muligt at få lov til at blogge for studie-bloggen.

CBS OBSERVER – dine nyheder ()
Selvsagt er det alfa omega at følge med her på CBS OBSERVER. Så har man styr på de aktuelle begivenheder og tiltag i, på og fra det officielle CBS, CBS Students og de mange foreninger og samarbejdspartnere.

CBS OBSERVER er kort sagt CBS’ lokalavis med to faguddannede journalister i spidsen for en redaktion bestående af en VIP (en lektor) og en håndfuld lønnede studenterskribenter.

Har vi overset de sjoveste eller vigtigste sider ifølge dig? Så skriv et link i kommentar-feltet, så dine medstuderende har mulighed for også at drage nytte og/eller glæde af dem.