Hvorfor er Konservative Studerende så sure?

Skrevet af Mads Svaneklink - 21. november 2012 - 11:1524 kommentarer

”Anklager om valgsvindel på CBS”. Sådan lød den bemærkelsesværdige overskrift på flere lokal medier igår tirsdag. En pressehistorie, der er skabt og udbredt i Konservative Studerendes navn, med hård kritik af CBS' administration af studienævnsvalget. Men retorikken er blæst ud af proportioner. Så jeg spørger bare: Hvorfor er de så sure?

Legitime valg skal absolut sikres
Normalt er valgsvindel noget man hører om i lande med en knapt så udviklet demokratisk kultur, men tirsdag i denne uge var det anklagen fra Konservative Studerende mod selvsamme institution, hvor de i denne uge fører valgkamp til studienævn.

Det er naturligvis faldet mange CBS studerende og ansatte for brystet. Jeg blev selv, som medlem af CBS’ bestyrelse, bekymret for, hvad der måtte gå forud for anklagen. Dels fordi jeg som bestyrelsesmedlem er dybt engageret i, at de studerendes fælles interesser legitimt er repræsenteret ved bestyrelsesbordet, og dels fordi jeg selv har været en del af det studenterpolitiske miljø i flere år.

Det er ikke just konflikter eller retorik som denne, der er hverdag på Frederiksberg. Samtidig ved jeg, at der er rekord mange studerende i år, der har valgt at stille op og gøre noget ekstraordinært for deres fag og studiemiljø. De skal naturligvis stilles lige i deres ønske om at repræsentere deres medstuderende.

Hård retorik om administrative petitesser
Heldigvis viser det sig, at ordet ’valgsvindel’ mest af alt et blikfang: Et udtryk for en gammelkendt politisk protest, og langtfra et udtryk for en svækket demokratisk kultur på universitetet. Det må være konklusionen, eftersom eneste substans i klagen fra Konservative Studerende er, at der angiveligt skulle være nogle kandidater på to specifikke studienævn, der blev opstillede nogle dage efter tidsfristen.

En opstilling, der sandsynligvis bunder i en administrativ bommert af begrænset omfang.

Det er klart, at valg ikke kan gennemføres på det grundlag, og såfremt det er tilfældet, bør valget til det eller de studienævn beklageligvis gå om.

Det er hverken første eller sidste gang, dette er sket eller vil finde sted til et universitetsvalg eller lignende demokratisk handling. For år tilbage måtte hele valget på Københavns Universitet gå om. To gange!

Samarbejde is the word
Men at man som Konservative Studerende vælger at fare ud med bål og brand i offentligheden med påstande om ‘valgsvindel’ - når der reelt er tale om praktiske problemstillinger - er mildest talt uforståeligt.

For skal CBS skal sammenstilles med valgsvindel i diktaturer, hvor organiserede kræfter arbejder direkte på at underminere folkets ret, så må der selv sagt være en dybere bagvedliggende motivation for Konservative Studerendes ytringer og klage.

Konsekvenserne for CBS er mærkbare. Den fejlagtige omtale af CBS’ demokratiske kultur rammer netop direkte ind i sjælen af et universitet af CBS’ karakter. Vi er det brede, nytænkende universitet, der redefinerer den internationale opfattelse af business schools, med vores tværgående og innovative tilgang.

Ligeledes skal vi desværre ikke lang tid tilbage, for at finde en ledelseskrise af betragteligt omfang, hvor man heldigvis blev ’tog affære og reagerede på’. Den krise, hvor demokratiet utvivlsomt også spillede en rolle. Om ikke andet, så en central birolle.

På dette punkt handlede Konservative Studerende på et historieløst grundlag og tilsyneladende i ond tro, da de udsendte pressemeddelelsen til de lokale medier i tirsdags. Samtidig handlede de stik imod egne interesser, da kodeordet i universitetsledelse ikke er ‘konflikt’, som man kender det i en politisk forsamling som Folketinget, men ‘samarbejde’. Samarbejde om de fælles løsninger på fælles udfordringer.

Tag det fra én, der har været midt i sådan udfordring for universitetsledelsen. Man vinder trods alt blot retten til én af i alt 11 pladser.

Alle taber ved dette, også KS
Det bringer os tilbage til det indledende spørgsmål: Hvorfor er Konservative Studerende så sure? Efter granskning af aktiviteterne i kulissen, er min tese: Det er de faktisk heller ikke. Det er blot et fåtal iblandt dem, der finder en motivation og nydelse i at fremfører en ’lose-lose-lose-strategi.

For ikke alene taber CBS på denne anfægtelse af institutionen i de offentlige medier. Det er også de mere end 200 kandidater til styrende organer, der mister muligheden for at debattere, hvad de kan forbedre i det kommende år. De rammer studenterorganisationen CBS Students, som virker til at være det reelle mål for deres kampagne.

Mest interessant af alt, så rammer Konservative Studerende sig selv. For organisationen misser nu selv muligheden for at komme frem med deres budskaber for valget. Noget, de i forvejen har yderst svært ved.

Partisoldater i last og brast står bag
Så hvem er de få? De, der bidrager til ’valgsvindel’-kampagne mod institutionen, og samtidig rammer samtlige aktive i det studenterpolitiske valg. Det bekymrende her er, at flere af de involverede ikke er studerende, ej heller på noget tidspunkt har de været studerende på CBS.

Lad os starte med budbringeren, Julie Broe. HD-studerende, uddannet læge og opstillet til HD-studienævnet ved dette valg. Hun er talspersonen i Konservative Studerendes kampagne mod valgsvindel og desuden kerneaktiv i Det Konservative Folkeparti.

Det sidste kan forklare hvorledes de konservatives folketingsmedlem, Mai Henriksen, samme dag som klagen afsendes, understøtter kritikken med en henvendelse til Uddannelsesminister Morten Østergaard. Drastisk og hastigt skridt, men partisoldater må jo holde sammen.

Klubben fra Odense
Andre bemærkelsesværdige personer dukker nu frem i udbredelsen af kampagnen. Særligt er to professionelle lobbyister, Lasse Honoré Rasmussen og Rune Kristensen (hhv. fra JKL Group og Intergral) aktive i at holde nyheden i live og dele materiale ud på campus.

Lasse H. Rasmussen er ganske oplagt støtte af kampagnen, eftersom manden er gift med kampagnens talsperson og konservativ kerneaktiv ligesom konen. Men Rune Kristensens involvering er særlig underholdende, da hans baggrund binder alle fire – og dermed kampagneholdets oprindelse – endegyldigt sammen.

Deres fælles skæbne er et tilsvarende bestyrelsesvalg på Syddansk Universitet, da de alle sammen var fuldtidsstuderende. Her har Julie Broe, Mai Henriksen og Rune Kristensen over en årerække alle været kandidater for ’Borgerlige Studerende’.

De forældrede studenterpolitikere - fra nær og fjern
Deres kampagner lignede til forveksling den, som Konservative Studerende har på CBS i dag. Argumenterne tilsvarende og metoderne ligeså. Derfor undres man ikke over fremfærden fra Konservative Studerendes side.

Men man kan ærgre sig ekstremt over, at disse metoder destruerer så meget for så mange aktive. Det, der burde være en uge hvor studenterpolitiske enighed og uenigheder blev delt og diskuteret, trues nu af trælse kontroverser mellem forældede studerende (jeg selv inklusive).

Det er ikke just det, der giver en bedre fremtid for CBS. Fremtiden ligger i, at de studerende involverer sig i debatten og lukker ned for de tomme, kritiske stemmer, som Julie, Mai, Lasse og Rune ønsker at holde i live.

Ignorer støjen - stem personligt!
På den baggrund har jeg al mulig håb til at vælgerne og repræsentanterne fra Konservative Studerende tager afstand til den strategi, som de fire SDU’ere har introduceret til Frederiksberg.

Deres metoder ødelægger sågar Sara Titiana Schwartz Thomsens muligheder for at skabe forandring på CBS, uanset om hun vinder valget eller ej. Hendes problem er nu, at hun skal opbygge en trovældighed om et reelt ønske til samarbejde - frem for den konflikt-kultur, som de fire SDU’ere har lagt over Konservative Studerendes navn.

Mit simple råd er: STEM! Hvis du har en stemme, så brug den aktivt i valget. Er den polariserende debatform en hæmsko for dig, er mit råd, at du stemmer personligt – og ikke på listen.

Du kan finde opstillingsgrundlag på en lang række kandidater – på tværs af listerne – her.
 

Relaterede artikler

Kommentarer

CBS Students spidskandidat er medlem SUF (Enhedslistens Ungdom) Anne Marie Larsen.... Jeg har været over og tale med KS boden og de giver selv til udtryk for de er glade for 80% CBS Students. De er bare uenige i DSF og vil have et valg ligesom på alle andre universiteter...

Hvad synes du?

Peter - Hvis Anne Marie ikke fører partipolitisk kampagne, så er det vel ligegyldigt? At bringe det op, lugter lidt af smædekampagne...

Medlemskab af DSF er desuden ikke givet i CBSS. I og med, at organisationen har åbne generalforsamlinger for alle CBS studerende, er der jo fin mulighed for, at man kan komme og give sin mening til kende.

Hvad synes du?

Hej Mads

Det lyder lidt som de svar, der kommer fra den kinesiske top eller i Sovjet i gamle dage: "Hvis I er uenige, kan I jo bare blive aktive i kommunistpartiet".

Jeg mener, at hele dit indlæg er direkte pinligt. Der er kun svinbere - ingen politik. CBS Students tid er tydeligvis ovre!

/MD

Hvad synes du?

Hej Mia

Hvis du vil debattere, må du forholde dig til hvad jeg skriver.
Agendaen og politikken i CBS Students fastsættes af dem der møder op, og giver deres mening til kende.

Men lad os se efter valget, om du får ret. Jeg tvivler...

Mads

Hvad synes du?

Hej igen

Tak for dit svar - selvom jeg jo ikke fik meget ud af det. Du er tydeligvis rimelig farvet af ikke at anerkede folks frie valg.

Folk burde selv vælge, hvilken (hvis nogen overhovedet) studenterorganisation, de ønsker medlemsskab af - og ikke blive indmeldt uden samtykke og blot få besked: Hvis ikke du er enig i vores røde linje, så kan du bare møde op!

CBS Students har flere hundrede kandidater (Hvoraf de fleste dog er indsendt før den vedtagne deadline), så mon ikke, at det tager nogle år før monopolet er brudt.

/MD

Hvad synes du?

Til Mads Svaneklink:

Sjovt, du lige nævner JKL Group. Det var jo der, du selv arbejdede som studentermedhjælper men dog ikke var dygtig nok til at blive fastansat..

Hvad synes du?

Decideret pinlig kritik.

Du afviser valgsvindel på det grundlag, at det "nok" bare er en administrativ bummert - faktum er, at hvis CBS Students har ændret i valglisterne efter deadline, så er det manipulation med valgresultatet = valgsvindel! Det er en katastrofe for demokratiet på CBS, for det svækker vores tillid til resultatet. Og hvorfor skulle man så stemme næste gang, hvis man mistænker CBS for at fuske med resultatet?

At du så bevæger dig over i personlig smædekampagne og konspirationsteorier, siger vidst mere om dig end om dem der står på mål for din "kritik". Det er pinligt at være vidne til, især hvis du til daglig fremstår som repræsentant for os studerende.

Hvad synes du?

Til Mads Svaneklink:

Er det noget med, at du selv var hos JKL Group i en kort tid? Det lyder som om, at du har noget gammelt nag..

Hvad synes du?

Til Mia D.

”CBS Students’ tid er tydeligvis ovre” (?!?)

Helt nøjagtig hvad mener du med det, Mia D? For mig at se er CBS Students indbegrebet af CBS: Spisestuerne, Nexus og alle vores organisationer, så som CBS Sport, CBS Wine, CBS Photography og... og... og… CBS Students er os, der går på gangene, os, som skal tage et valg og stemme på – hvem?

Hvad kan I som ”Konservative Studerende” gøre for mig som studerende, som CBS Students ikke kan? Kan I give mig et klublokale med spa? Kan I levere gourmet i kantinen? Kan I kreere apple-regn på Nexus?

Jeg har virkelig prøvet at lave en god research på KS’ formål, men for mig at se er det eneste sted, hvor I markant skiller jer ud, jeres ideologi om, at CBS skal være borgerligt og meldes ud af DSF – og hvilke fordele er der i det for mig som studerende?

Hvad synes du?

Hej Mads

Jeg ved godt, at I sidder på alle puljerne på CBS - men at I samtidigt sidder på pladserne i de styrende organer er temmelig skræmmende. Det har intet med demokrati at gøre - og i fremtiden vil dette nok blive ændret gradvist.

At CBS skal være borgerligt, og at CBS skal ud af det røde DSF er i mine øjne en god politik.

Du kan jo læse KS's poltik her:

Uddannelsespolitik bygger på politik

Et demokrati skabes, hvor meninger mødes

CBS skal bygges på borgerlige værdier

Der skal være så meget frihed til den enkelte, som muligt

Studiet skal være mere fleksibelt Kvalitet er vigtigere end kvantitet

Der skal være bolighjælp til internationale studerende

Vi skal meldes ud af Danske Studerendes Fællesråd

Du er dybt uenig i udsagnet: Hvis ikke alle kan, må ingen

CBS skal have et renere miljø

Biblioteket bør have længere åbningstider

Fag skal altid afsluttes af en karakter

Der skal være mere gennemsigtige eksamenskrav

En studerende må aldrig gå til eksamen, før vedkommende har afprøvet eksamenskravene

En studerende skal altid have muligt for en individuel eksamen

Der skal være mere feedback og frivillige caseopgaver på studiet

Det er et problem, at så mange studerende tager manduktionskurser

Ranking af universiteter er en god ting

Der skal være plads til private universiteter og eliteforløb i vores samfund

.. og så meget mere. Læs mer om os eller deltag i debatten på https://www.facebook.com/KonservativeStuderendeFrederiksberg eller mød vores kandidater på campus i uge 47.

Hvad synes du?

 Kære alle, og særligt Peter Rasmussen.

Jeg forstår ikke hvorfor KS er så bange for DSF. CBS Students har arbejdet aktivt med DSF i flere år nu, og har opnået gode resultater som følge. Blandt andet er DSFs politik for 2013 officielt, at arbejde for en mere fair fordeling af basismidlerne, hvilket kommer de studerende på CBS til gode. Til det siger I vel, at vi slet ikke skal have basismidler, fordi vi skal privatiseres.

Men jeres egen bestyrelseskandidat, Sara Tatiana Thomsen, har både kæmpet imod SUnedskæringer, og imod uddannelsesbesparrelser, som aktiv i elev- og studenterbevægelsen i 2011. Her har hun blandt andet underskrevet en pressemeddelelse sammen med DSF imod offentlige besparrelser, og holdt tale til en domnstration imod SU forringelser. Det er sådan set prisværdigt at Sara Tatiana også har set styrken i at vi står sammen på tværs af Danmarks uddannelsesorganisationer, men det får altså jeres DSFkritik til at klinge lidt hult. 
Kan I godt forstå, at man bliver forvirret som studerende?

 

Hvad synes du?

Kære Mads Svaneklink
Sikke en svale du giver dine medstuderende på CBS. Jeg har aldrig oplevet et lignende opstød fra en person, der er ”Member of the Board of Directors at Copenhagen Business School”. Jeg har en tilsvarende fortid, og via dette tillidshverv lærte jeg, hvor vigtigt det er at lytte, lytte og lytte, og altid behandle andre som man selv vil behandles. Rejses der kritik, så gå altid ind i denne og forhold dig til denne, og har kritikken noget på sig, så er der kun et at gøre, det er at handle. Gå efter bolden ikke manden.

Jeg tænker efter at have læst dette indlæg og den katagoriske afvisning af ”Anklager om valgsvindel på CBS”, hvordan vil ham Mads Svaneklink reagere, hvis han ved næste folketingsvalg eller kommunalvalg mødte op og skulle stemme, og så blev afvist, fordi der i valgbøgerne stod skrevet, at Mads Svaneklink ikke er berigtiget til at stemme til dette valg? Hvad vil reaktionen fra Mads være?

/Søren

Hvad synes du?

 Kære Søren,

Der løb den vist lidt af med dig. Så vidt jeg er informeret, har ingen af organisationerne forsøgt at afholde studerende fra at stemme. Så hvis Mads Svaneklink, du eller jeg ved næste kommunalvalg ikke må stemme, har det absolut ingen relevans for den her diskussion, selvom jeg gerne vil medgive at det ville være problematisk. Det virker som om, at der er nogen der har blæst situationen lidt op for dig?

Desuden er opfordringen til at gå efter manden og ikke bolden, en jeg synes er rigtig god. Jeg er helt enig. Bringer du ikke budskabet videre til de konservative der fører personlig smædekampagne på SP med flyers om en af CBS Students' kandidater? 

 

Hvad synes du?

Kære Emil Fuglesang
Jeg vil kort komme med en opklarende kommentar til dit indlæg. Det er korrekt, at jeg har deltaget i aktiviteter med DSF. Når man er formand for en interesseorganisation, arbejder man ud fra sine medlemmers holdninger og det principprogram, der ligger til grund for organisationen. I dette tilfælde har jeg varetaget mine medlemmers interesser på trods af, at jeg ikke nødvendigvis har delt alle holdningerne 100%.

Som KS-kandidat til boardet er jeg ikke bundet af de beslutninger genneralforsamlingen i LH træffer og kan derfor fremføre mine egne holdninger. Misforstå mig endelig ikke; jeg er stolt af det arbejde jeg, sammen med min bestyrelse, lavede i LH, men som skrevet er det ikke alt jeg 100% kunne bakke op bag - det er det lod man har som landsformand.
Som KS-kandidat bakke jeg 100% op bag det KS går til valg på og jeg glæder mig til, forhåbenligt, at kunne kæmpe for vores holdninger og sager i boardet med samme ildhu som jeg har kæmpet for medlemmerne i LH.

Mvh
Sara Tatiana

Hvad synes du?

Tak for svar, Sara Tatiana.
Så det er korrekt tolket, at du er stolt af, men ikke længere vil "bakke op om", dit forsvar af SUen og de offentlige udgifter til universiteterne?

Kan du så ikke forklare mig hvorfor I har kørt personlig hetz på Anne Maire Larsens politiske baggrund? Hvorfor synes i, at Anne Maries tidligere politiske aktiviteter underminerer hendes evner til at repræsentere de studerende, hvis dine ikke gør? CBS Students slår sig jo ikke op på en fastlagt agenda, men indbyder de studerende på CBS til at forme politiken, og dermed også vores bestyrelsesmedlemmers agenda. Det er derfor ikke vigtigt om man stemmer LA, Ø, S, F, R, K, O eller V. Det er løftet om repræsentation, der er det centrale for alle CBS Students' kandidater. Man skal repræsentere alle studerende, for der er ikke nok pladser i bestyrelsen til at splitte dem op i snævre ideologier. Derimod differencierer du dig ved at have et fastlagt politisk program, som du for blot et år siden arbejdede imod. Kan du ikke se, at man som studerende kan blive utryg ved, at skulle afgive sin højreorienterede stemme på dig, når du tidligere har brugt din magt som repræsentant for alle erhvervsskoleeleverne (hvoraf mange sikkert går på CBS i dag) til at fremme en mere midtersøgende agenda?

I bund og grund tror jeg at dog vi to er enige: Man behøver ikke være politisk enig i den kurs man får udstukket, når bare man kan repræsentere sit bagland - det siger du jo også selv. Derfor, er CBS Students kandidaters politiske baggrund irrelevant - det er deres evner, integritet og engagement der er vigtigt. Så vil du ikke prøve at opfordre dine kampagnehjælpere til, at holde øjet på bolden, og ikke manden?

 

Hvad synes du?

Kære Emil Fuglsang

Tak for din reaktion på mit indlæg. Tak for det.

Til din og andres information blev jeg i første og andet forsøg udelukket fra at stemme til organerne på CBS. Det handlede jeg på, og derfor fik jeg i går ”lov til at stemme” efter en del besvær hermed. Selvom det på nogle områder synes som at banke ind i en betonmur mht. at få ting ændret på CBS, er der ingen som med sikkerhed kan sige, om betonmuren på sigt holder, og hvornår Rektor handler på kritisable forhold eller får påbud om dette udefra fra politisk eller administrativ side.

Jeg glæder mig altid over at få mulighed for at stemme og bruge min demokratiske indflydelse. Personligt savner jeg mere dialog på tværs af opstillede kandidater om, hvad den enkelte vil gøre i forhold til at få rektor til at forbedre vores undervisning, løbende sikre at vi har de mest veluddannede undervisere og ikke mindst forbedring af de fysiske forhold på CBS. I den forbindelse er det meget interessante spørgsmål nemlig, hvad bruges CBS’ store overskud til, jf. artikler i pressen? Og hvad har de studerende, som hidtil har været valgt ind i organerne konkret gjort i den forløbende valgperiode for at påvirke Rektor og gøre CBS til et bedre sted at studere? Det er nogle af de spørgsmål jeg stillede mig som "vælger på CBS" ved dette valg.

Så når du skriver, at ” Så vidt jeg er informeret, har ingen af organisationerne forsøgt at afholde studerende fra at stemme”, så skriver du imod bedre vidende.

Med lad os nu afvente, at Mads Svaneklink svarer på de mange reaktioner på hans meget personlige svale mod hans medstuderende og vores demokratiske indflydelse på CBS.

Godt valg til dig og de mange andre, som har læst og kommenteret Svaneklink’s indlæg.

/Søren

Hvad synes du?

@Søren B - dokumentation udbedes

Der er i journalistik et krav om, at man kan dokumentere sine påstande. Du skriver:

"Til din og andres information blev jeg i første og andet forsøg udelukket fra at stemme til organerne på CBS. Det handlede jeg på, og derfor fik jeg i går ”lov til at stemme” efter en del besvær hermed."

Dette er en meget alvorlig anklage. Det eneste krav til at kunne stemme til sit studienævn, til Akademisk Råd og til CBS' bestyrelse som studerende, at man er indskrevet som studerende på CBS.

For studerende optaget på CBS skal adgangen til at stemme være fuldstændigt automatisk gennem ens udleverede login til mailkonto og CBS' forskellige platforme for de studerende.

Dette har CBS Students ingen indflydelse på overhovedet.

Kontakt venligst redaktionen på 2585 0859 og giv os indblik i forløbet omkring din manglende adgang til at stemme hurtigst muligt. Dette er nemlig noget, redaktionen vil følge op på - både hvis det er korret skildret, og hvis det er et usandt postulat hentet ud af den blå luft.

Denne henvendelse vil også blive sendt til den emailkonto, som du angiver som din, når du lægger kommentarer på CBS OBSERVER.

med venlig hilsen
Bjørn Hyldkrog
ansvarshavende redaktør

Hvad synes du?

Tekniske problemer passer

Jeg er selv KS-kandidat til studienævnet på IBP, og har derfor stået dagligt i vores bod på SP i denne uge, hvor jeg også har oplevet at en del studerende har haft problemer med at stemme på voteor.dk. Når de er logget ind (medmindre de har haft problemer med dette også) står der simpelthen at de ikke har ret til at stemme. Både i KS og CBS students har vi prøvet at kontakte valgstyrelsen på skolen for at få ændret dette for de personer der har haft problemet.
Det er et teknisk problem som ikke har noget med nogen af organisationerne at gøre, men det er ærgerligt at det sker, da vi jo selvfølgelig håber på en endnu højere valgdeltagelse til CBS valget i år.

Hvad synes du?

 Hej Søren,

Der mangler lige et link i dit argument. Du havde tekniske problemer med at afgive en stemme, ergo skriver jeg imod bedre vidende?

Jeg forstår ikke din kobling. Fordi du har haft tekniske problemer med at afgive din stemme, skulle jeg have løget om, at ingen af organisationerne afholder studerende fra at stemme?  Jeg holder lige fast: Hverken KS eller CBSS afholder nogen fra at stemme. Det er ikke ensbetydene med, at du ikke kan have haft problemer, for der har også været enkelte problemer med valgsystsemet andre år. 

Når du bruger så voldssom en anklage som, at jeg skulle lyve overfor dig og andre studerende, bliver jeg vred. Og det er jeg blevet en del gange i denne valgkamp når jeg har fået forståelse for, hvilken strategi KS har anvendt.

Kommer du med en undskyldning, eller skal vi lade den stå for sig selv: Emil Fuglsang lyver, fordi Søren "B" ikke kunne stemme!

Det er ikke super konstruktivt, kan du vel godt se...
 

Hvad synes du?

Det er selvfølgelig dybt problematisk hvis man mod sin vilje ikke har mulighed for at stille op eller at stemme til de pågældende organer, men vi må forvente mindre fejl i et sådan IT system. Så vidt jeg kan se forsøger valgcirkulæret at tage højde for disse problemer.

Det er sådan at valgsystemet er et selvstændigt IT system, hvorfor alle personer (VIP, TAP og STUD) hvert år skal "loades" ind seperat. Det er ret mange information og dette sker for alle universiteterne der bruger systemet og hvert år (mig bekendt de sidste 5) er der sket få fejl. Som IT studerende kan jeg bekræfte at, det er praktisk talt umuligt (eller ofte ikke resourcerne værd) at lave et system som er 100 % fejlfrit, og derfor har universitetet (altså noget CBS Students ikke har noget med at gøre) i valgcirkulæret beskrevet en procedure for at sikre, at alle der ønsker at stille op eller stemme har mulighed for det.

Til orientering blev valglisten (dvs. listen med personer som kan stille op og stemme) offentligjort d. 15. oktober. Det var så hvert enkelt individs opgave at tjekke, at man er listet korrekt på listen indtil d. 22. oktober. Dvs. formelt er det for sent at lave om herefter.
Fristen for ingivelse af kandidatlister var d. 30. oktober, men det var muligt at indgive en indsigelse mod disse indtil d. 6. november.

Hvis fristerne skal overholdes, betyder det i princippet, at det er for sent at rettet dette, hvis man ikke selv har givet en indsigelse inden d. 22. oktober. System fejl er beklagelige og her dybt problematiske, men de er forventelige og som jeg læser det, er det hvert enkelt individs ansvar at tjekke at man kan stemme i god tid inden valget.

Venlig hilsen fra en IT studerende
Christian Refshauge

Hvad synes du?

@Emil Fuglsang
Gider du uddybe det med "den strategi KS har anvendt?"

Hvad synes du?

Hej Emil
Jeg er ked af det du er blevet vred over at vores må at føre kampagne på. Personligt har jeg prøvet at holde fokus på hvad der var de positive sider ved KS, så folk laver tilvalg når de stemmer og ikke fravalg. Som du også ser her, så er det officielle KS kandidater, der gerne vil snakke studenterpolitik og ikke process eller personer.
Personligt stiller jeg op for at forbedre min egen studieretning, ligesom jeg antager at CBSS kandidaterne gør. Det betyder at vi skal samarbejde efterfølgende, derfor er der ikke nogen grund til at lave større kløfter end at diskuter indhold. Der er selvfølgelig nogen ting hvor jeg er uenige CBS Students måde at gøre tingene på og det er derfor jeg stiller op hos KS.

Hvad synes du?

Kære Philip,
Selvfølgelig bliver jeg vred. Jeg har aldrig oplevet en så uansvarlig retorik i mine 4 år i CBS studenterpolitik. De point i prøver at score i KS er billige, og det er frustrerende for dem, der forsøger at opretholde en saglig og respektfuld tone.
Jeg synes det er super fedt, at du vil forbedre dit studie - det var det der drev mig ind i studienævn for 4 år siden. Hvis du vil forbedre dit studie, kræver det dog, at du kan lytte til, og agere på det dine medstuderende mener. Derfor skal du se lidt nærmere på CBS Students filosofi. Hvis du modsat synes at en enkelt politisk ideologi er ideel til at repræsentere dine medstuderende (husk studienævnet er meget anderledes end f.eks. En borgereepræsentation) så er KS uden tvivl stadig den rigtige liste for dig. Men de er den kun så længe, at du kan stå inde for dens metoder, og dens ansvar for debattens saglighed.

Hvad synes du?

Nu er det sgu' mig der bliver lidt vred.
Tror du virkelig blot fordi der står KS ved min liste at jeg ikke vil lytte til mine medstuderende? Det er en dyb useriøs anklage. Vi ønsker også at fremme kvaliteten her på CBS. Jeg er mindst ligså godt i stand til at varetag de studerendes interesse, som i er. De har valgt at stemme på mig, ergo er jeg den bedste til at repræsenterer deres synspunkter og holdninger til hvordan vores studie bør se ud. Det er ikke fordi jeg er en del af KS jeg har mine holdninger, men det er fordi jeg har mine holdninger jeg er en del af KS.

Hvad synes du?