I intensiv boot camp op til CBS Case Competition 2014

Skrevet af Kristine Husted Munk - Foto: Henriette Frausing - 13. februar 2014 - 15:260 kommentarer
De fire kandidater, som skal repræsentere CBS ved dette års case competition, er nu fundet. Fra venstre: Johan Stubert Bsc IBP, Benedikte Friis Bsc BLC, Simone Amalie Ringmann Bsc IB og Mads Schou-Andreasen Bsc IB.

CBS OBSERVER præsenterer her årets CBS-team til CBS CC ’14. Ambitionerne er skyhøje og udmeldingen klar: der er ikke bare med for at deltage, de er ”in it to win it”. Mød Benedikte, Simone, Johan og Mads.

Det lange tilløb til CBS Case Competition er snart tilendebragt – så her er årets Team CBS. De fire studerende, der skal repræsentere CBS ved skolens egen Case Competition første uge i marts, læser alle på tredje år af deres bachelor.

Simone Amalie Ringmann og Mads Schou Andreasen er BSc International Business-studerende. Johan Stubert læser BSc in International Business and Politics, og Benedikte Friis læser BSc in Business, Language and Culture.

Ifølge teamet er det dog ikke deres diversitet i valg af bachelorprogram, som gør dem konkurrencedygtige, men deres fælles drive og gå-på-mod.

- Udstråling og kampgejst er det vigtigste. Vi er super dedikerede, og vi elsker at præsentere vores idéer og arbejde. Evnen til at formidle er vigtig, hvis man skal gøre sig gældende i en case competition, forklarer Simone Amalie Ringmann.

Før de 4 studerende kunne kalde sig deltagere ved CBS CC ’14 var de igennem en intensiv udvælgelsesproces. Først skrev de en motiveret ansøgning, så blev de testet både i forbindelse med interviews og workshops.

Det hele i skarp konkurrence med andre. Formålet med forhindringsløbet var at spotte potentialet for god gruppedynamik og sammensætte det mest kompetente team. 

Workshops og coaching fra top-konsulenter

Efter at være sluppet igennem udvælgelsesprocessen nåleøje kunne de 4 udvalgte studerende se frem til at deltage i en række workshops – workshops som ifølge de studerende har givet dem en helt uvurderlig viden og indsigt:

- Vi har fået lov at kigge ind under motorhjelmen hos store konsulentvirksomheder. Den personlige coaching fra deres konsulenter er utrolig lærerig og en enestående mulighed for at opnå indsigt i branchen. Det er information, man ikke kan få andetsteds fra, fortæller Mads Schou Andreasen.

Det er de 4 helt store konsulenthuse i Danmark, McKinsey, Bain, PA og BCG, som arrangerer workshops i år. De består af undervisning i konsulenthusene med efterfølgende middag og udlevering af case-materiale.

- Vi får typisk udleveret en case onsdag aften, som vi skal præsentere fredag morgen. Med de forskellige workshops følger unikke værktøjer, som gør os i stand til at anvende teori i praksis, siger Simone Amalie Ringmann.

Hjemmebanefordel ikke det værste

Holdet ser desuden en stor værdi i at deltage i en case competition på hjemmebane.

- CBS Case Competition er den største, og den har et enormt godt ry. Ved at prøve kræfter med en CBS CC på hjemmebane, kan vi forhåbentligt kvalificere os til at repræsentere CBS i yderligere case-konkurrencer i udlandet senere hen, byder Johan Stubert ind.

De 4 melder ret så enstemmigt ud, at det at deltage i en case competition er ret så tidskrævende, især i ugerne op til den endelig konkurrence. Vil man gøre sig inden for ’sportsgrenen’, skal man være villig til at nedprioritere andre aktiviteter i denne periode.

Trods tidspresset på de udleverede cases har gruppen hidtil formået at være hjemme før midnat hver aften. Dog påpeger de, at det nok bliver nødvendigt at simulere en all-nighter eller to.

Overvejer du at ansøge til næste års CBS CC?

Har du mod på nye udfordringer, så er budskabet fra årets 4 deltagere klart – go for it! Ifølge gruppen er CBS Case Competition en oplagt mulighed for at stifte bekendtskab med konsulentbranchen og opnå erfaring med case-baseret arbejde.

- Det er drevne mennesker med enorm power, der står bag CBS Case Competition, og det er utroligt inspirerende. Jeg kunne sagtens forestille mig selv at søge ind i Organizing Committee til næste år, lyder det fra Mads Schou Andreasen.

Så hvis CBS Case Competition har fanget din interesse, og du har lyst til at ansøge, skal du bare springe ud i det – sådan lyder det i hvert fald fra hele gruppen. Man skal ikke frygte manglende erfaring, for selvtillid og drive er ifølge de 4 det absolut vigtigste.

- Det er ikke kun ens karakterer, der er afgørende for deltagelse. Det er træningen, der kvalificerer dig, og det vigtigste er, at du er villig til at dedikere din tid og energi, fastslår Benedikte Friis og forsætter:

- Det har været et super skridt ud af min komfortzone. Jeg kan varmt anbefale alle at ansøge!

Du kan læse mere om CBS Case Competition 2014 på konkurrencens hjemmeside – og selvfølgelig følge den på dens Facebook-side