Idé: Fra melodigrandprix til 2.000 studieboliger

Skrevet af Jannick Friis Christensen - 20. august 2014 - 14:090 kommentarer
Sådan kan B&W hallerne komme til at se ud.

Hvad skal der ske med B&W-hallerne på Refshaleøen, nu hvor Conchita Wurst har vundet melodigrandprixet? Arkitektfirmaet BCVA tænker ud af boksen med forslaget om at gøre hallerne til hjemsted for mammutkoncerter samtidig med, at de skal huse 2.000 studerende.

Hvis ikke du nåede at opleve de gamle B&W-haller i al deres pragt til årets melodigrandprix, kan du i den nærmeste fremtid få muligheden igen.

I hvert fald hvis arkitektfirmaet BCVA får lov til at udleve deres drømme om de ikoniske bygninger på Refshaleøen.

For med projektet ”Can Conchita Wurst solve a housing shortage for 2000 students” (Can Conchita Wurst løse boligmanglen for 2000 studerende) tænker BCVA højt om at omdanne de gamle industrihaller til intet mindre end 2.000 studieboliger, der kan betales med en SU.

Gratis koncerter

Men boligmanglen for de godt 20.000 nye studerende, som Københavns og Frederiksberg kommuner modtager hvert år, er ikke det eneste problem, som arkitektfirmaet løser, hvis ideen bliver ført ud i livet.

Boligerne skal nemlig bygges rundt om B&W-hallerne, der på den måde bliver isoleret og derfor kan huse koncerter og andre kulturelle events året rundt.

Som studerende med adresse på det mulige B&W-kollegium, vil du således ganske gratis fra fælleskøkkener kunne overvære begivenhederne, mens du fra dit eget værelse på ydersiden af hallerne kan nyde udsigten over enten København eller Øresund.

Kun ungdomsbolig til hver 8. studerende

Af Danmarks universitetsbyer har Frederiksberg Kommune det laveste antal studieboliger i forhold til antallet af studerende – stærkt efterfulgt af Københavns Kommune.

Tilsammen mønstrer de to kommuner kun ungdomsboliger til 1 ud af 8 studerende, så de 2.000 nye værelser på Refshaleøen, som foreslået af arkitektfirmaet, ville falde på et tørt sted.

Og selvom området ser ud til at ligge lidt langt fra alting, anslår BCVA, at langt de fleste studiepladser i hovedstaden kan nås inden for 15 til 25 minutter med en rask cykeltur.

Du kan læse mere og se en præsentation af projektet her.

Nedenfor kan du downloade publikationen om projektet fra BCVA