International konference om kultur på CBS

Skrevet af Tom Erik Kampman - Foto: Forskningens Døgn - 6. december 2012 - 11:140 kommentarer
Kunst og kultur er med til at anvise nye veje, da den stiller spørgsmålstegn ved det bestående. Illustrationen er fra Forskningens Døgn i 2011.

Kunsten og kulturen har gode muligheder for at vise vej ud af krisen, fordi den stiller spørgsmålstegn ved det bestående. Det er udgangspunktet for en international konference, CPH Culture Summit '12, på CBS den 10. december.

Stor international konference om kultur på CBS
I kølvandet på 'Cirkus-gate' tiltrådte den radikale Marianne Jelved i dag, den 6. december, posten som kulturminister. Det skete med ordene: 'Kulturen udgør det, der kitter os sammen som nation.'

Kunst og kultur er også omdrejningspunktet for CPH Culture Summit '12, der afholdes på CBS den 10. decmber. Konferencen er tilrettelagt i et samarbejde mellem CBS' Institut for Ledelse, Politik og Filosofi og Scenekunstens Udviklingscenter.

Udgangspunktet for CPH Culture Summit '12 er, at kunst og kultur sætter spørgsmåltegn ved det bestående og holder et spejl op for samfundet. Nybrud i kunsten og kulturen er altid sket gennem modbevægelser; det reflekterede, søgende og ofte provokerende opgør med både samfundsstrømninger og kunstens egne etablerede præmisser.

Derfor har kunsten og kulturen også gode forudsætninger og muligheder for at pege på veje ud af for eksempel krisen. Konferencen tager afsæt i det udgangspunkt. Med oplæg fra et internationalt panel af førende teoretikere og praktikere får deltagerne på Culture Summit mulighed for at reflektere over egen praksis og bringe sine egne erfaringer i spil.

Laboratorium og katalysator af kreativ energi
De internationale oplægsholdere tæller blandt andre Michelangelo Pistoletto, der er kunstner og grundlægger af Cittadellarte. Han har siden sin debut i 1955 markeret sig som en af Italiens mest betydningsfulde billedkunstnere.

Cittadellarte er et stort laboratorium og en katalysator af kreativ energi, som genererer udviklingsprocesser på forskellige områder som kultur, produktion, økonomi og politik.

Desuden vil John Holden, der er Visiting Professor på City University i London og tilknyttet tænketanken Demos, holde et oplæg. Med en baggrund i jura og kunsthistorie har hans primære professionelle interesse været udvikling af mennesker og organisationer i den kulturelle sektor. Han har arbejdet med en bred vifte af projekter og organisationer - herunder blandt andet Royal Shakespeare Company og Creative Scotland.

Forsvar af ph.d.-afhanling om lederskab i den kulturelle sektor
Konferencen bliver afholdt på Solbjerg Plads i lokale SP 2.02 fra klokken 8.30 -17.30. For interesserede er det stadig muligt at melde sig til. Pris for deltagelsen er 500 kroner. Tilmelding kan ske her.

2 dage efter konferencen vil adjunkt på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, Søren Friis Møller, medarrangør af CPH Culture Summit '12, forsvare sin ph.d.-afhandling 'From Disinterestedness to Engagement - towards Relational Leadership In the Cultural Sector' om lederskab i den kulturelle sektor.

Hans forsvar finder sted i lokale Rs.20, Råvarebygningen, Porcelænshaven 22.

Læs mere om ph.d.-afhandlingen.

Hent hele afhandlingen på CBS Open Archive

Info 

Betragtninger fra den nye radikale kulturminister Marianne Jelved om kunst og kultur:

”Man kan også være meget uenig på kulturområdet. Kunst og kultur skal også dele mennesker, for det sætter store temaer til debat. Det er vores liv, vi taler om. For det handler om de helt grundlæggende forhold i tilværelsen og i samfundet. For eksempel handler det om, hvordan vi har det med hinanden.”

"Kultur rummer alt det, vi er rundet af. Kulturen udgør det, der kitter os sammen som nation."

"Kunst er fantastisk vigtigt for samfundet. Det berører og bevæger mennesker. Og det binder mennesker sammen. Kulturverdenen er en verden, jeg er meget glad for at blive en del af. Det er en udfordrende verden."