Japanerne lærer fra sig i ny bog om teamdynamik

Skrevet af Jannick Friis Christensen - 11. marts 2015 - 8:420 kommentarer

Lektor og Japan-ekspert Lisbeth Clausen er aktuel med bogen ”Team Dynamics and Diversity: Japanese Corporate Experiences”, der giver indsigt i mekanikkerne bag toppræsterende teams. Bogen lanceres den 10. april på Kilen.

Japan er for længst blevet overhalet af Kina som verdens næststørste økonomi målt på BNP, men med næsten 130 millioner købestærke og kvalitetsbevidste forbrugere er Japan stadig et interessant marked for danske virksomheder, der drømmer om at slå igennem i Asien.

Dertil kommer, at japanerne stadig har en hel del at lære fra sig, hvad angår et af forretningsverdenens store dilemmaer, der er oppe i tiden, nemlig teamwork, og ikke mindst spørgsmålet om, hvordan man som leder får teams til at performe. Dét i øvrigt selvom japanerne ikke selv har noget ord for team.

Svaret finder du i bogen ”Team Dynamics and Diversity: Japanese Corporate Cases” (CBS Press). Som det seneste skud på stammen fra Japan-ekspert og lektor Lisbeth Clausen, lanceres bogen den 10. april på Kilen, hvor programmet blandt andet byder på taler fra den japanske ambassadør og teamledere fra to af de medvirkende case-virksomheder.

Boglancering den 10. april på Kilen

Med udgangspunk i teamdynamikker og –diversitet på ledelsesplan i syv multinationale virksomheder i Tokyo, åbner bogen op for processerne i grænsefladen mellem det traditionelle japanske såsom filosofien om kontinuerlige forbedringer (lean) og internationale organisationer, der bringer ny inspiration med sig og fungerer som katalysatorer for forandring.

Bogens cases tæller Bang & Olufsen, Ecco, Coloplast, Novo Nordisk, Microsoft, Sony og Huawei, hvor de danske virksomheder brillerer i at skabe balance mellem arbejds- og familieliv. Kinesiske Huawei inspirerer med et særligt drive for resultater og en pragmatisk forretningsmetode, mens Microsoft Japan med påvirkning fra USA skiller sig ud på mangfoldighedsområdet.

Du kan læse mere om bogen her, hvor du også kan tilmelde dig og se det fulde program for boglanceringen, der finder sted den 10. april i Ks54 fra klokken 14.00. Deltagelse er gratis, og det er muligt at købe bogen med rabat på dagen.