Kandidater trækker fronterne op i valgets 11. time

Skrevet af Jannick Friis Christensen - Foto: Jannick Friis Christensen - 22. november 2012 - 15:510 kommentarer
CBS Valg 2012 går mere fredeligt for sig i valgboderne på Solbjerg Plads. Stud.merc. Morten Tarris tager en snak ved KS' valgbod.

Linjerne blev trukket skarpt op mellem Konservative Studerende (KS) og CBS Students i valgets sidste dage. Men en lang og beskidt valguge slører for substansen, mener den afgående studenterrepræsentant i CBS’ bestyrelse.

Mens Konservative Studerendes kandidat til CBS' bestyrelse og CBS Students siddende og tidligere formænd er gået i klinch – blandt andet på CBS OBSERVER's blog-side med kommentartråde – står der en del menige opstillede til studienævnene i valgboderne på Solbjerg Plads og er parat til en snak. Her er tonen en lidt anden.

Konservativ studerende: Vi står for en klar politisk profil
Morten Tarris er kandidat til cand.merc. studienævnet for Konservative Studerende (KS). Han distancerer sig fra de seneste dages anklager om valgsvindel, der ellers kommer fra organisationens egne rækker. Han vil meget hellere fokusere på den klare politiske profil, der adskiller ham og KS fra CBS Students.

- I Konservative Studerende samler vi studenterpolitik og landspolitik. Ikke at vi selv bliver påvirket af partierne i Folketinget, men vi søger at få indflydelse på den uddannelsespolitik, de fører, forklarer Morten Tarris.

Han understreger, at KS er partipolitisk uafhængig, men ligger ikke skjul på, at KS kører en borgerlig linje.

CBS Students for diversificeret til holdninger
- I Konservative Studerende har vi en klar overordnet politik, som er vedtaget ved den årlige generalforsamling, så de studerende ved, hvad deres stemme går til, uanset hvilken kandidat fra Konservative Studerende, de stemmer på.

Morten Tarris peger på, at CBS Students er for diversificeret til, at man som kandidat kan komme frem med sine holdninger.

Dette er CBS Students’ kandidat til studienævnet for HA(psyk), Alexandra Raffenberg Ørnfelt, langtfra enig i. Hun mener, at CBS Students som en apolitisk organisation netop giver plads til kandidater med forskellige holdninger.

Fokus på det fælles at være studerende
- CBS Students er en stærk og bred organisation, hvor alle CBS-studerende er medlemmer med ret til at gøre deres indflydelse gældende. Af samme årsag har vi fokus på det at være studerende, som jo er det, vi alle har til fælles – trods politiske skel, fortæller Alexandra Ørnfelt og uddyber:

- Vi er en nuanceret og samlende organisation, der ikke er hæmmet af partipolitik, og kandidater fra Konservative Studerende kunne ligeså vel stille op for os.

Hun henviser til, at Konservative Studerendes medlemmer har samme mulighed for at få indflydelse på CBS Students’ politik som alle andre studerende ved den åbne generalforsamling.

Bestyrelsesmedlem: Stem personligt eller stem blankt!
Afgående studentermedlem af CBS’ bestyrelse, stud.soc. Mads Svaneklink, mener, at kampvalget er blevet så beskidt, at det slører for det egentlige formål: at få valgt de rigtige studerende med de rette kompetencer til at repræsentere deres medstuderende:

- Partipolitik er underordnet. At tale på vegne af sine medstuderende er et håndværk. Det handler ikke om konflikt, men om samarbejde, forklarer Mads Svaneklink.

Som afgående medlem af CBS’ øverste myndighed gennem adskillige år fraråder han at stemme på listerne, der består af de to stridende organisationer Konservative Studerende og CBS Students. Mads Svaneklink siger:

Det er ikke længere legitimt at stemme på listerne, så jeg opfordrer de studerende til at stemme personligt, så man ved, hvad man får. Er man i tvivl, bør man stemme blankt.

Der kan stemmes ved CBS Valg 2013, hvor der er valg til bestyrelsen, Akademisk Råd og studienævn, frem til kl. 14:00 fredag den 23. november på https://www.e-vote.dk.