Kapitalindsprøjtning med til at give flere nyuddannede et job

Skrevet af Helle-Lise Ritzau Kaptain - Foto: Graduateland - 6. juni 2013 - 14:380 kommentarer
De fem, som startede Graduateland: Jonas Reeh, Jens Reimer Olesen (tidligere CBS-studerende), Patrick Lund (tidligere CBS-studerende), Jesper Reeh og Morten Petersen.

Europas største karriereportal for studerende og nyuddannede akademikere, Graduateland, har modtaget et millionbeløb fra investeringsfonden Accelerace Invest. Kapitalindsprøjtningen skal bruges til at udvikle kernemarkeder og sikre udviklingen af produkter og services til brugere og kunder over hele Europa.

Graduateland, som blev stiftet af to CBS-studerende, som læste BSc in International Business and Politics og tre dygtige it-folk, har siden 2010 forbundet studerende og nyuddannede med virksomheder i hele Europa via indbyggede jobportaler som CBS CareerGate.

Nu har karriereportalen modtaget et millionbeløb fra investeringsfonden Accelerace Invest som hjælp til at videreudvikle arbejdet. Det eksakte beløb vil parterne ikke oplyse, men CBS OBSERVER erfarer, at det er 1-cifret.

Graduatelands væksten er skabt organisk, hvilket har resulteret i 30 ansatte, 5.000 kunder og ikke færre end 140.000 brugere, og firmaet mener selv, at det er evnen til at skabe resultater og vækst, der har tændt Acceleraces interesse for at investeringen.

Investeringen er et skulderklap
- Graduateland er nok det selskab i Acceleraces historie som er kommet længst med egne midler. Det skyldes udelukkende deres evne til at bygge salg ind i organisationen fra dag ét, noget som mange andre iværksættere kunne lære af. Med dette udgangspunkt skal de ikke ud at overbevise investorer om, at de kan tjene penge på deres services, men blot hvor mange, forklarer Jesper Knudsen Accelerace Invest.

- Vi har hele tiden vidst, at vi har fat i noget stort. Vores vækst taler sit tydelige sprog både i forhold til brugere og kunder. At Accelerace vælger at investere i os er et fantastisk skulderklap, og et vidne om at de ser samme potentiale, som vi selv gør, siger Jens Reimer Olesen, CEO for Graduateland.

Med de seneste års finanskrise og den hastigt stigende ungdomsarbejdsløshed er Graduatelands vision om at ’udrydde arbejdsløshed blandt studerende og nyuddannede’, blevet mere og mere aktuel.

Et samfundsmæssigt ansvar
- Studerende og nyuddannede er oftest dem, som på grund af manglende arbejdserfaring og netværk bliver ramt først i krisetider. Vi kæmper hver dag for, at de unge akademikere nemmere kan få et tiltrængt overblik over lokale og internationale karrieremuligheder, samt at flere og flere arbejdsgivere får øjnene op for de fantastiske ressourcer, studerende og nyuddannede besidder, siger Jens Reimer Olesen.

Samfundsproblemet er til at tage at føle på. 23 procent af nyuddannede i Europa står uden job og en hel generation er i farezonen for at blive ekskluderet fra arbejdsmarkedet.

- Hvis ikke vi får aktiveret de studerende og nyuddannede både i Danmark, såvel som i resten af verden, risikerer vi at tabe en hel generation på gulvet, som vi så det i 80'erne. Vi nægter at sidde det overhørigt og ved, at vi kan bidrage til at kickstarte de studerende og nyuddannedes karrierer. Det er en samfundsmæssig problemstilling, som vi er dybt engagerede i, siger Jens Reimer Olesen.

Info 

Kort om Graduateland
Grundlagt i 2010 af to daværende studerende fra Copenhagen Business School og tre erfarne it-iværksættere.
I dag 30 ansatte og hovedkontor på Islands Brygge i København.
Over 140.000 brugere og 5.000 kunder - heriblandt Google, Apple, Novo Nordisk og DONG Energy. 
Ud over portalen Graduateland.com, udvikler og driver Graduateland de officielle karriereportaler på henholdsvis Copenhagen Business School, Lund Universitet og 13 andre universiteter i Norden.

Priser
Vinder af Årets Vækstskaber 2013, CONNECT Danmark
Best of the Best 2013, Copenhagen School of Entrepreneurship
Best Company 2012, Nordic Venture Forum
Udnævnt til “The Future of Recruitment and Job Search” & vinder af “Publikumsprisen” til ArcticStartup, 2011.