Kategori-sejr til Alfa-hold fra Full Time MBA

Skrevet af Kutloano SkosanaFelix Kasperek, versionering - 5. marts 2012 - 15:100 kommentarer
Fra vestre ses konkurrencedommer Michael Tong med Team Alpha fra CBS: Nick Ariens, Vibeke Rhode, Richard Hungerford og Felix Schoeller.

Fem Full Time MBA-studerende fra CBS vandt industrikategorien ved University of Southern California’s Marshall Business School Global Consulting Challenge for den bedste konsulentpræsentation.

Kategorisejr til CBS i solrige Californien
CBS Case Competition var ikke den eneste internationale case-konkurrence, der blev afviklet i sidste uge, hvor CBS markerede sig for det gode. I solrige Southern California.

CBS Full Time MBA leverede the Alpha Team, bestående af Nick Ariens fra USA, Felix Schoeler fra Tyskland, Vibeke Rhode fra Danmark, Michael Tong fra USA og Richard Hungerford fra Canada, til University of Southern California’s Marshall Business School Global Consulting Challenge. De levered så varen over fem uger og endte med at blive glædeligt overraskede, da de hørte deres navne blive kaldt som vindere af Industripræsentationsprisen – en af de tre præmier, der konkurreres om ved konkurrencen.

Selv om de således ikke vandt hovedpræmien, fortjener de stadig stor anerkendelse for at have gået distancen i en meget it-fokuseret konkurrence, hvor ingen af medlemmerne af holdet havde tidligere brancheerfaring. Dermed beviste Alfa Team, at CBS’ Full Time MBA-studerende kan hamle op med enhver MBA-kollega fra business schools i hele verden, idet de var oppe imod teams fra otte af verdens bedste business schools (hovedsageligt fra USA) i konkurrencen.

Q&A med en CBS Full Time MBA Alfa-han
CBS OBSERVER fik lejlighed til at stille en af team-medlemmerne, Richard Hungerford nogle spørgsmål, kort efter holdets hjemkomst fra USA, og her er deres indtryk af konkurrencen, trin for trin:

Hvordan føltes det at høre jeres navn blive kaldt ved præmieceremonien?

- Vi var henrykte, og vi havde alle sammen de helt store smil på. Det var en kæmpe bonus ovenpå en god dag.

Var i overraskede over at høre jeres navn kaldt op, eller havde i mere eller mindre forventet det?

- Vi var fuldstændig overraskede. Set ud fra vores manglende erfaring i IT Service-industrien troede vi, at vi havde en bedre chance for at få konsulent- eller firmapræmien. Men industripaneldommerne syntes, at vores tilgang var den mest kreative.

Hvilke andre hold var med i kapløbet om at vinde i jeres kategori?

- Vi var oppe imod alle de konkurrerende skoler, fra Berkeley til Michigan. Vi troede, at Berkeley havde de bedste odds for at vinde, fordi de havde en stærk IT-baggrund… og desuden ikke led under den samme omgang jet-lag som vi gjorde.

Hvad var jeres forventninger, da I havde vurderet de andre hold, dommerne og konkurrencestrukturen?

- Vi var meget imponerede over alle de andre deltagere lige fra starten. De andre hold var meget professionelle. Det sjove er, at alle holdene var tvunget til at forblive anonyme indtil slutningen af konkurrencen. Det var imidlertid svært at skjule, at vi var fra CBS. Konkurrencen var godt skruet sammen – efter middagen med dommerne den første aften blev vi sendt ud i vores respektive gruppelokaler, hvor vi lagde sidste hånd på vores præsentationer, indtil midnat.

Hvordan foregik voteringen – var det én person per kategori, eller et panel?

- For hver af de tre præsentationer var der et dommerpanel. Hvert panel havde en forskellig tilgang. Konsulentpanelet var som en flok ulve, der konstant afbrød os, mens vi prøvede at komme igennem vores præsentation. Vi præsterede at få kæmpet os igennem.

Hvordan vil du beskrive helhedsindtrykket af konkurrencen?

- Det var fantastisk. Vi havde fået fortalt, at det er en af de mest intense og tidskrævende case-konkurrencer, men vi elskede processen. Vi gik fra ikke at vide noget som helst om industrien til at vinde industrianalyseprisen. Det var også interessant at møde de andre studerende og dommerne.

Hvem var den overordnede vinder af konkurrencen, og fortjente de sejren?

- USC var den overordnede vinder. På grund af fortrolighedsaftalen fik vi aldrig lov til at se de andre præsentationer, men de virkede skarpe.

Kunne du nævne tre ting, der overraskede dig ved konkurrencen?

- Det høje forventningsniveau fra dommerne, at Hewlett-Packard var så åbne overfor vores ideer og villige til at inkorporere dem i deres arbejde, og at jo mere intenst, det blev, jo sjovere havde vi det.

Kunne du nævne tre ting der ville få dig til at gøre det igen.

- Udfordringen ved et nyt problem er altid spændende, vores hold præsterede at nyde processen, selv når det var allermest hårdt og at møde de andre studerende og industrieksperterne.

Hvordan vil du sige at denne oplevelse har beriget dine MBA-studier?

- Vi brugte mange af de værktøjer, vi har lært i undervisningen. Mange af de aspekter, vi inkorporerede i vores præsentationer, var unikke i forhold til dette program. Ikke nok med at vi fik lov til at bruge regnskab og finansiering – vi fik også brugt hvad vi har lært i Entrepreneurship og Leadership Development. At blive sat under pres var også en glimrende mulighed for læring. Vi vil helt klart bruge meget af det, vi har lært, når vi kommer til ISP (Integrating Strategy Project – et af de store projekter MBA-studerende skal lave).

Hvordan har du tænkt dig at indhente de undervisningstimer du har misset?

- Vi havde lange flyveture… i realiteten har vi har en ting mindre at bekymre os om – noget vi har fokuseret på siden 1. januar. Nu kan vi rette opmærksomheden 100 procent tilbage mod skolen.

Deltagelsen i case-konkurrencen var tydeligvis var en meget værdifuld oplevelse for medlemmerne af Alpha Team. Internt i teamet lægger de vægt på, at de var en godt matchet gruppe med den rigtige energi og kemi, der kunne håndtere enhver udfordring.

- Hvis der var en omgængelighedspræmie, så havde vi uden tvivl også vundet den. Vi havde det klart mest dynamiske team og var klart de mest komfortable, når det kom til at omgås hinanden i længere tid ad gangen. Vi kan tilskrive CBS’ hårde skema, at vi havde erfaringen med de sene time i små lokaler forud for konkurrencen, for vores kammeratskab, konkluderer Richard Hungerford.

Man kan læse mere om case-konkurrencen og sejren på www.cbs.dk og mere om USC Global Consulting Challenge her.

Info 

Begrundelse for kategorisejren

The team (Alpha Team) were awarded a prize for the “Industry Presentation” element of the competition, putting them ahead of their Ivy League and other international MBA colleagues. The judge awarded them the prize for their:

- Illustration of the differences (strengths, weaknesses, etc.) between single-brand and multi-brand firms
- Quality of research
- Depth, completeness and precision of analysis, both qualitative and quantitative
- Internal logic and consistency of analysis
- Persuasiveness and overall presentation quality
- Conciseness and accuracy in answering questions

More information is available via these links: http://marshall.campusgroups.com/consulting/gcc-2012/ and http://marshall.campusgroups.com/consulting/gcc-sponsors/