Kilen og Howitzvej – CBS’ hjerne og 2 ’maskinrum’

Skrevet af Mia Mathilde HansenTobias Bell - Foto: Henriette Frausing - 5. september 2013 - 12:260 kommentarer
Kilen er den flotteste af CBS' bygninger set udefra.

Kan man have rektor og direktionen, forskning, grupperum, undervisning og eksamensangst under samme tag? Svaret er ja, Kilen kan. Det hele rummes endda i et arkitektonisk overskud med rigtig højt til loftet.

Kilen har fået sit særprægede navn, fordi den er ’klemt ind’ mellem Dalgas Have og Solbjerg Plads og er udformet som en kile. Når du træder ind i bygningen bliver du mødt af et stort, luftigt rum med meget højt til loftet og et flot arkitektonisk udtryk.

Campus Desk, mini-kantine og grupperum
Det første, du møder, når du kommer ind ad døren fra Solbjerg Plads-siden, er Campus Desk, der ligesom i de andre bygninger (se Solbjerg Plads-artiklen) er leveringsdygtig i, hvad man har brug for it-support og lignende.

Bygningens stemning er en forening af det eksklusive og det studielivlige, opretholdt af blandingen af nede på jorden studerende, under overordnet opsyn af CBS’ øverste administration og et par etager med institutter og forskere i dens højere luftlag.

Kilen huser ikke bare 4 auditorier, men også 10-12 grupperum. (Psst… de er ikke så flittigt benyttede som dem på SP og er super gode, da der er dejligt stille i bygningen… og som ekstra lokkemad til gruppen er toiletfaciliteterne fantastiske.)

Som i (næsten) alle CBS' øvrige, større domiciler, er der en lille kantine med et begrænset udvalg af snacks, drikkevarer eller varme måltider. Og på den anden side af de høje glasvægge er der utroligt flotte udendørsarealer, hvor man kan sidde og tage en kop kaffe eller øl med sine medstuderende.

Howitzvej 60
I den store grå bygning bag ved Kilen færdes CBS' it-uddannelser.  Efter CSE og deres iværksættermiljø er flyttet til Porcelænshaven. Indrettes der nu i stedet flere undervisningsfaciliteter i bygningen, der også huser Department for IT Management, men du finder hverken kantine eller Campus Desk her, hvilket også er underordnet – Kilen er jo nabobygning og har begge dele.

Howitzvej 11-13 og Grundtvigsvej 25
CBS har også en par bygning med et par opgange og en port lidt længere nede ad Howitzvej mod Falkoner Allé, Nærmere betegnet nummer 11-13. Her findes en stor koncentration af CBS’ især økonomirelaterede fællesadministration. Og på den anden side af Falkoner Allé, på Grundvigsvej 25, finder man hovedparten af CBS’ it-afdeling.