Københavns Kommune bygger 225 nye ungdomsboliger

Skrevet af Jannick Friis Christensen - 17. april 2013 - 10:100 kommentarer
Studenterbyen med 5.000 boliger forventes opført ved Sundby Metrostation på hjørnegrunden Vejlands Allé/Ørestads Boulevard - 15 minutter fra CBS med Metroen. Kortudsnit fra viskort.dk - klik på billedet for større visning.

Københavns Kommune investerer i 225 nye ungdomsboliger, der forventes at stå klar i løbet af få år. En dråbe i vandet i forhold til den kommende studenterby med 5.000 boliger på Amager, men et skridt på vejen for at skaffe tag over hovedet i en tid med rekordmange studerende på akutventelisten.

 

Et bredt politisk flertal i Københavns Kommune (KK) har afsat 65,5 millioner kroner til skabelsen af 420 nye almene boliger over de kommende år, hvoraf 225 skal være ungdomsboliger.

Ud over de offentlige kroner forventer kommunen, at der bliver suppleret med 590 millioner kroner fra private investorer, når boligerne kommer i udbud til efteråret.

Helt konkret er det 23 millioner kroner, der går til etableringen af nye ungdomsboliger gennem omdannelsen af eksisterende tomme bygninger, fordelt med 10 millioner kroner i henholdsvis 2013 og 2014 og 3 millioner kroner i 2015.

Dermed sikres en god beliggenhed for de nye ungdomsboliger, der kommer oven i de godt 145 almene ungdomsboliger, som Københavns Kommune i forvejen har afsat midler til på budgettet for 2013.

KK: Husleje på max. 100 kroner per kvadratmeter
Aftalen, der er indgået af Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, De Radikale og Liberal Alliance, som også står bag det seneste budgetforlig, følger en overordnet investeringsstrategi i kommunen om, at 20 procent af den samlede boligmasse skal bestå af almene boliger.

”Vi har en stærk økonomi. Derfor kan vi styrke fællesskabet i København ved at forbedre forholdene for helt almindelige københavnere. Vi satser på almene boliger, så det ikke kun er eliten, der har råd til at bo i byen,” udtaler overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune oplyser i den forbindelse, at huslejen på de nye ungdomsboliger vil blive maksimalt 100 kroner per kvadratmeter. Hertil kommer forbrug.

Rekordmange studerende på akutliste
De ekstra ungdomsboliger udgør dog kun en brøkdel af det reelle behov, eftersom godt 1.200 studerende var på akutlisten for boligsøgende ved studiestart sidste år.

Det er en stigning på 43 procent i forhold til året forinden og det højeste antal, der til dato har været registreret på listen.

De nye ungdomsboliger er således kun et skridt på vejen til at løse boligproblemerne for de studerende, men samtidig gøres alt klart til første spadestik til en hel studenterby med 5.000 boliger på Amager støttet af blandt andre Københavns Kommune og CBS.