Kom til EU-debat med Margrethe Vestager

Skrevet af Mathias Claessen Davidsen - Foto: © Eudaemon | Dreamstime.com - 28. april 2015 - 8:000 kommentarer
Hvor bliver den nye start for Europa lige af? Vicepræsident Jyrki Katainen er blå og yderst til højre under det store billede af EU-president Jean-Claude Juncker, kommisær Margrethe Vestager er grøn og findes i nederste række.

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager og en af EU-Kommissionens vicepræsidenter, Jyrki Katainen, byder op til debat om EU’s nuværende udfordringer og udsigter for fremtiden på CBS den 7. maj.

Økonomisk dødvande og stagneret vækst, hvis ikke ligefrem recession, er efterhånden blevet hverdag i Europa. Mens USA er ved at komme ud på den anden side af krisen, hænger EU-landene stadig i dønnet.

Netop det bliver emnet, når Margrethe Vestager, tidligere dansk økonomi- og indenrigsminister og nu konkurrencekommissær i EU, besøger CBS den 7. maj.

Og hun kommer ikke alene. Med sig har hun nemlig et andet prominent navn fra Bruxelles, finske Jyrki Katainen, der er vicepræsident i Kommissionen og styrer dennes indsats på job-, vækst-, investerings- og konkurrenceområderne.

Jyrki Katainen er på ingen måde en Hr-hvem-som-helst. Han var Finlands statsminister fra 2011-14, og før det bestred han posten som landets finansminister – en position han håndterede så godt, at Financial Times kårede ham til Europas bedste i 2008.

Hvad holder væksten i Europa tilbage?

De to politiske sværvægtere vil blandt andet diskutere, hvad der holder væksten tilbage i Europa, hvad man kan gøre ved det, og hvad EU egentlig bidrager med i forhold til jobskabelse og vækst.

Jyrki Katainen indleder debatten, hvorefter det vil være muligt at stille spørgsmål til kommissærerne undervejs.

Susana Borrás, institutleder ved Department of Business and Politics, der er vært for arrangementet, modererer debatten, der vil vare en time fra 11-12. Debatten vil afholdes i Porcelænshaven 22, auditorium Rs. 20.