Kom til fernisering med CBS Kunstforening

Skrevet af Joshua Kragh Bruhn, Kunstforeningen - 7. november 2011 - 21:500 kommentarer

CBS Kunstforening inviterer til fernisering i anledning af billedkunstner Bente Lindums udstilling ”I Shall be Green” i Rotunden / forhallen på Solbjerg Plads.

Arrangementet finder sted i forhallen på Solbjerg Plads fredag d. 11. november kl. 15-17, hvor Bente Lindum vil give en indføring i sit kunstneriske univers. CBS Kunstforening vil endvidere være vært for et glas vin.

Bente Lindum beskriver selv udstillingen sådan:

”I Shall Be Green er titlen på værket og skal primært gå i dialog med de ansatte og de studerende på CBS. Fysisk ved at beskueren inviteres til at opleve og gå rundt om en ” grøn lejlighed” der er opsat i forhallen.

I forhallen er der desuden ophængt tegninger som en lang frise, der viser menneskets kropslige ytringer i forhold til økonomiske, menneskelige og økologiske udsagn. I kantinen er ophængt 12 tekstilcollager, tapeter, og 15 oliemalerier. På bordene er stillet 50 Royal Copenhagen juleplatter bemalet i nutidigt designs.

Hele værket er skabt i malerier, garn, tekstiler, træmøbler, cykel, ægte tæpper, bøger, porcelæn og tegninger

I Shall Be Green installationen indbyder til en vandring i erindringens, genkendeligheden og nysgerrighedens rum og til at filosoferer over, hvordan vi kan overleve ved en økologisk og forsvarlig livsstil i dag som menneske. Jeg vil give flere indfaldsvinkler gennem materialevalget, samtidig med at værkerne er poetiske, humoristisk og indigneret kulturpolitik.

Natur, menneske og tradition er omdrejningspunktet i min installation og en åbning til den æstetiske verden, hvor studerende og ansatte på CBS kan få nye ideer til Grøn Økonomi.

Farverne er livgivende, samtidig med at den narrative tilgang i værkerne er symboler på livets faste rammer.”