Kom til International Exchange Fair i Ovnhallen

Skrevet af Albulena Rexhepi - Foto: Scott Lewis - 6. oktober 2014 - 16:150 kommentarer
På messen kan du møde repræsentanter fra alverdens universiteter samt CBS-studerende med udvekslingserfaring. Der er også mulighed for at tale med studieadministrative medarbejdere, der kan hjælpe til med at gøre drømmen til virkelighed.

Onsdag den 8. oktober er der International Exchange Fair i Ovnhallen, Porcelænshaven. Her kan du finde informationer om 110 af CBS’ partneruniversiteter og få et overblik over dine udvekslingsmuligheder. Så læs med her, hvis du drømmer om en dannelsesrejse i dit næstsidste semester.

Formålet med den internationale event er at give CBS-studerende indsigt og visuel information på en kreativ måde.  

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til repræsentanterne fra de forskellige udenlandske partneruniversiteter samt de ansatte fra Det Internationale Kontor.

Internationale studerende, som er på udveksling i Danmark, kan fortælle dig mere om deres hjemland og universitet, og CBS’ere med udvekslingserfaring bidrager også gerne med råd og vejledning.

Erhvervslivet ser positivt på udlandserfaring

Tom Dahl-Østergaard, der er chef for Det Internationale Kontor, opfordrer dig til at tage på udveksling. Han ser det kun som et plus på CBS diplomet, hvis man har haft modet til at bevæge sig udenfor sine trygge rammer.

- Jeg ved med sikkerhed, at danske arbejdsgivere godt kan lide studerende, der skiller sig ud. Så gør dig selv den tjeneste. Tag springet, og flyt til udlandet i et halvt år. Du kan få nye vinkler på din faglighed og din personlige udvikling, forklarer han.

Så et udlandsophold giver dig muligheden for et løft både på det akademiske og på det personlige plan. Du får en meget konkret mulighed for at udvikle dine sociale såvel som dine sproglige evner.

Verden rundt på tre timer

Udover de 110 stande på messen er der også 20 minutters sessioner om fem forskellige utraditionelle udvekslingsområder som Storbritannien, Indien, Frankrig, Canada og Latinamerika.

Tom Dahl-Østergaard står for oplægget om mulighederne i det fagligt stærke Indien, og han fortæller også, at der er fremragende universiteter til rådighed på nogle af de mindre populære destinationer. På sessionerne har du mulighed for at få mere at vide om de 5 destinationer.

- Der er kreativitet i luften og fantastiske muligheder, for at få sig en spændende international oplevelse.  I tre timer kan du cruise rundt på messen, forklarer Tom Dahl-Østergaard og fortsætter:

- Der følger meget med, når man flytter til et andet land i en periode, så det er naivt at tro, at det ikke kan være lidt bureaukratisk. Så du skal ikke lade dig ikke skræmme af de mange trin, der kræves, når du vil bo i udlandet i et halvt år.

På e-campus er der mere information til rådighed, og her kan du også finde karakterlister (GPA lister) fra de forskellige universiteter.

Ifølge det Internationale Kontor er det dog kun en guideline. Få styr på dine prioriteter, og følg din mavefornemmelse såvel som din fornuft. 

Du kan læse mere generelt om udveksling og international office her.

Info 

Tidsplan for dagen.
Kl. 13.00 - 14.00    Repræsentanterne møder op og klargøre deres borde

Kl. 14.00 - 17.00      International Exchange Fair er åben for besøgende

Cirka Kl. 16:00       Universitetsdirektør Peter Jonassen vil overrække prisen til den bedst udsmykkede stand.

Dagen igennem vil der løbende blive holdt oplæg med fokus på eksempelvis specifikke lande, uddannelse i forbindelse med udveksling samt studielegater.