Kommentar: Derfor skal du studere i Montreal

Skrevet af Annie La Salle-Legault, Udvekslingsstuderende fra HEC Montreal • Maxime Gagnon, Udvekslingsstuderende fra HEC Montreal • Eric Julien, Udvekslingsstuderende fra HEC Montreal - Foto: HEC Montreal - 11. december 2015 - 11:460 kommentarer

Tre udvekslingsstuderende fra HEC Montreal (École des hautes études commerciales de Montréal) har bedt om lov til at promovere den tosprogede business school i Canada som udvekslingsdestination i CBS OBSERVER. Det fik de.

Hvad er det første, der falder dig ind, når du tænker på Montreal eller Canada? Igloer, ahornsirup og inuitter er typisk de første ting, folk kommer til at tænke på. Dog er Montreal en meget moderne og dynamisk by.

I denne kommentar vil vi komme med interessante fakta om byen og give dig gode grunde til at overveje et studieophold i Montreal.

Vi er selv fra Montreal og er i øjeblikket udvekslingsstuderende her på CBS. Vi håber, at vi kan hjælpe studerende på CBS med at vælge den rigtige destination til et udvekslingsophold. Vi elsker København, men håber, at vi gennem vores beskrivelser kan vise dig, at Montreal er en forrygende by.

Montreal er den største by i provinsen Quebec, som er en fransktalende provins på den canadiske østkyst. På verdensplan er Montreal den andenstørste fransktalende by efter Paris. Dog er de fleste indbyggere i Montreal tosprogede, da engelskundervisningen i skolen starter i de tidlige år.

Der er omtrent 4 millioner indbyggere i Montreal, hvis man inkluderer alle de omkringliggende forstæder, og byen er meget kosmopolitisk.

Lidt ’praktisk’ info om Montreal: Nej, vi bor ikke i igloer selvom vi får meget sne. Vi elsker mad, og ja, det er sandt, at vi hælder ahornsirup på stort set alt, vi spiser. Og sidst, men ikke mindst, er studielivet et af de bedste i verden – Montreal er vært for flere end 15.000 internationale studerende fra 150 lande hvert år.

Montreal er også en by fyldt med muligheder og forlystelser, og der er meget, man kan give sig til. Det er den by Canada, der har flest restauranter, og samtidig er Montreal hjemsted for en lang række festivaler, som er spredt ud over hele året.

Byen er forbundet af et metrosystem, hvilket gør det nemt at komme rundt i byen og besøge de forskellige museer, barer og andre forlystelser, som virkelig tiltrækker mange studerende, når sneen er smeltet, og de studerende har tid til at holde pause fra bøgerne.

Så hvis du har lyst til spendere nogle måneder i en dynamisk by, som nok også byder på et kulturchok i kraft af de fransktalende indbyggere og den fransk-inspirerede kultur, så er Montreal byen du skal besøge!

Montreal i en nøddeskal

Hvis du er i stand til at udtale bare et par ord på fransk ved dit møde med lokalbefolkningen, så er du straks inden for i varmen. Indbyggerne er generelt meget varme og åbensindede!

Husk at prøve ’poutine’, som er et traditionelt måltid i lokalområdet. Det består af pomfritter, valleost og en speciel brun sovs. Det er en ret med lange traditioner, og du kan i dag finde den i en række forskellige varianter. Restauranten ’La Banquise’ ligger for eksempel på en af de mest populære gader i Montreal og tilbyder en af de allerbedste ’poutines’ i byen.

Ishockey er Canadas nationalsport. I den forbindelse er det selvfølgelig vigtigt, at du støtter holdet ’Montreal Canadiens’ og så absolut ikke ’Toronto Maple Leafs’. Overholder du dette, er du garanteret at få mange lokale venner.

Du kan selvfølgelig også bare vælge at gå rundt i byen og råbe ”Go Habs Go”. Det virker måske en smule mærkeligt, men tro os, folk vil elske dig for det.

Til slut vil vi bare sige: Sørg for at have det sjovt, eksempelvis i forbindelse med de mange gratis udendørsbegivenheder og festivaller, som byen byder på året rundt.

HEC Montreal

HEC blev etableret i 1907 og er det ældste fransktalende business school i Nordamerika. Skolen ligger midt på University of Montreals campus og er inddelt i to pavilloner: ’Decelles’ og ’Côte-Sainte-Catherine’ (også kendt som CSC) og bygningerne ligger rundt regnet 5 minutters gang fra hinanden.

Metroen er den nemmeste måde at komme til universitetet. Begge pavilloner er forbundet til den blå metrolinje: stå af på ’Université-de-Montréal’ for at komme til CSC, og stå af på ’Côte-Des-Neiges’ for at komme til ’Decelles’. 

Når du studerer på HEC Montreal, er der altid rig mulighed for at møde studerende fra andre kulturer eftersom cirka 35 procent af de studerende kommer fra andre lande. Universitetet samarbejder desuden med 118 andre uddannelsesinstitutioner.

Stort set alle fag på HEC Montreal udbydes på både engelsk og fransk, og der udbydes også fag på spansk og mandarin.

Begge pavilloner har rum med desktop computere, hvor du kan lave dine skriftlige opgaver, printe eller bare surfe rundt på nettet. Endvidere har vores bibliotek Canadas største udbud af tosproget business-faglitteratur. Samtidig byder biblioteket også på en fantastisk udsigt over hele Montreal.

HEC Montreal har også oprettet et ’trading room’ med konstant opdatering af finansielle handelsdata fra Bloomberg og Reuters, og det er til fri afbenyttelse for de studerende.

HEC Montreal har også sin egen udgave af ’Nexus’. Den hedder Salon L’Oréal, og her samles de studerende som regel hver torsdag sidst på eftermiddagen for at slappe af og hygge sig. Baren byder på god musik, kolde øl og i ny og næ også mad.

Kantinen, bogbutikken og restauranten ’Le cercle’ er alle administreret af COOP HEC, hvilket betyder, at alle bestyrere bliver valgt af de studerende.

Hvis man gerne vil købe alle sine bøger i bogbutikken og ofte spiser i kantinen, så er det en fordel at investere i et ’Carte Plateau COOP’. Med kortet er du fri for at stå i kø til kasseapparatet, og så får man et gratis måltid oven i hatten.

Der er mange eksamener på HEC Montreal, da man som oftest har eksamener i løbet af et semester, samt afsluttende eksamener. Men fortvivl ej, der er altid et sted du kan gå hen, hvis du er nødsaget til at terpe hele natten: ’New Delhi’ udbyder computerrum og printere, som du har adgang til hele døgnet.

HEC Montreal og Canada venter blot på, at du skal komme på besøg og medbringe den danske hygge. Vi garanterer, at du vil få nogle forrygende oplevelser med vores fransk-canadiske kultur!