Kommentar: Handelshøjskolen er fundamentet for min iværksætterkarriere

Skrevet af Af Jens Jakob Andersen, iværksætter - 26. september 2014 - 10:581 kommentar
Jens Jakob Andersen.

Et par gode råd om hvad du kan bruge din uddannelse fra CBS til, hvis du gerne vil være iværksætter.

Mit navn er Jens Jakob og jeg er iværksætter. Jeg driver runrepeat.com,  iloebesko.dk og E-Invest Holding ApS.

Jeg har læst 3 år på CBS, hvilket har givet mig værktøjer, der i dag er helt centrale for den forretning jeg driver.

Jeg oplever, at mange mener, at iværksætteri og uddannelse er modsætningspar, hvor det ene udelukker det andet. Altså at man ikke kan være iværksætter, når man studerer eller vice versa, og at man ikke bliver bedre iværksætter af at have en uddannelse. Det synes jeg, er en misforståelse. Uddannelse og iværksætteri komplimenterer hinanden efter min mening.

Bachelor men ikke kandidat

Jeg valgte at tage en bachelor i erhvervsøkonomi fordi jeg mente det ville stille mig godt på arbejdsmarkedet. Jeg undlod kandidaten, og blev iværksætter i stedet for fordi jeg brænder for at skabe, jeg elsker risiko og jeg nyder frihed.

Richard Branson siger, at lange uddannelser bør undgås, men alligevel er langt størstedelen af hans vigtige medarbejdere af personer med lange uddannelser.

Pressen elsker lister med college dropout milliardærer, men majoriteten af milliardærer med uddannelse er langt større.

Jeg har lært mange ting på CBS, som jeg ikke vil være foruden, og som jeg er overbevist om styrker min iværksætterprofil. 

De faglige kompetencer

På CBS blev jeg introduceret til mange teoretiske modeller. Efter endt studie benytter jeg mig endnu af modellerne, dog på et mere overordnet niveau. 

Almen Erhvervsøkonomi har givet mig viden inden for regnskab, jura, finansiering m.fl., som jeg, uden at tænke over det, dagligt bruger i min virksomhedsdrift og -udvikling.

Network er alfa og omega

Dag 1 på CBS fik jeg at vide at network var det helt centrale nøgleord for min fremtid. I lang tid ignorerende jeg pointen.

Men netværk er en af de primære årsager til, at jeg er, hvor jeg er, i dag. Jeg gør alt hvad jeg kan for at have det rigtige netværk. Jeg har af og til oplevet af én person har vækstet min forretninger 10% på én uge pga. kontakter eller viden.

Jeg deltager årligt på netværksture, og jeg sparrer ugentligt med forskellige iværksættere. Et helt konkret eksempel er hvordan jeg den seneste uge har sparret meget med Tobias fra 24Slides.

Tobias har 25 ansatte i Indonesien, og har kritiske synspunkter til mit projekt om at starte et kontor i Sydøstasien. Den sparring er uvurderlig.

Jeg sørger også for at sidde på kontor med mennesker, der inspirerer og udfordrer.

Teamet betyder alt

CBS har lært mig at teamet er centralt for sandsynligheden for om du får succes. Lonely riders får sjældent succes på CBS. Det sker at de scorer et 12-tal i et vanskeligt fag, men på lang sigt er du stærkest i en gruppe.

Diversitet i gruppen er en fordel. Det samme gælder når du starter en forretning. De startups jeg har været involveret i har altid bestået af de skarpeste, både fagligt og socialt. 

Det behøver ikke være iværksætteri ELLER skole. Det ene udelukker ikke det andet. Min uddannelse har bidraget med karriereværktøjer, udvikling og viden jeg ikke vil være foruden. Jeg er sikker på, at jeg på langt sigt er væsentlig bedre stillet med den uddannelse jeg har nu sammenlignet med ikke at have en uddannelse.

Jeg håber, at denne artikel fik dig til at tænke lidt over tingene.

Læser du på CBS og vil du gerne lave et startup, er du det helt rigtige sted. Fang mig i kommentarerne, på jensjakobandersen.dk eller på linkedin.

Kommentarer

Jeg er helt enig med dig, og tak for at du ytrer dig omkring emnet. Det er givende.

Fedt du bare sprang ud i det!

Hvad synes du?