Konfucius-instituttet sender 100 elever på sommerlejr i Kina

Skrevet af Jannick Friis Christensen - Foto: Tianshu Liu - 17. juni 2013 - 13:420 kommentarer
Danske hold i Kina for ”Chinese Bridge Language Competition for Secondary School Students” i 2010 - også arrangeret af kinesisk Hanban og Copenhagen Business Confucius Institute.

Knap 100 elever i alderen 14-20 år vender den danske sommer ryggen, når de tager på næsten fuldt betalt sommerlejr i Kina til juli. Copenhagen Business Confucius Institute, der holder til på CBS, står bag den 15 dage lange tur.

Skole- og gymnasieelever på betalt sommerlejr i Kina
Copenhagen Business Confucius Institute (CBCI), der er tilknyttet CBS, sender som noget nyt i år 92 skole- og gymnasieelever til Kina på betalt sommerlejr i juli måned.

Det sker med inspiration fra vores tyske naboer i et forsøg på at øge danske unges forståelse for kinesisk sprog og kultur – og for at øge interessen og forståelsen for verdens næststørste økonomi.

Deltagerne, der alle er i aldersgruppen 14-20 år, kommer primært fra gymnasier, der udbyder enten kinesisk sprog eller kinesiske områdestudier.

Skal opleve virkelighedens Kina
For langt de flestes vedkommende er det første gang, turen går til Riget i Midten. Spørger man Tianshu Liu, der er administrerende direktør for CBCI og initiativtager til sommerlejren, er der med den stigende interesse for Kina et behov for, at landet også opleves på første hånd.

- Der er et andet Kina end det, man hører og læser om. Det ser man kun, hvis man tager dertil og møder kineserne, fortæller Tianshu Liu, og tilføjer:

- Formålet med sommerlejren er derfor at give deltagerne et mere realistisk syn på Kina. Derudover ønsker vi at skabe gode forbindelser mellem de danske og kinesiske elever.

Turen går til Beijing, Shanghai og Dalian
Hanban, der hører under det kinesiske uddannelsesministerium, sponsorer hele opholdet, der indledningsvist går til den gamle kejserstad Beijing for alle eleverne.

Så bliver de delt i to hold, hvoraf det ene drager videre til Kinas finanscentru Shanghai, og det andet rejser til Dalian, kun få hundrede kilometer fra den nordkoreanske grænse.

Deltagerne, der blev valgt ud fra først-til-mølle princippet, spæder selv til med 8.000 kroner. For den sum kan eleverne til gengæld se frem til et program spækket med studieaktiviteter, kulturelle oplevelser og sightseeing.

Afrejseceremoni med besøg fra ambassader
For at promovere sommerlejren har Tianshu Liu stablet en afrejseceremoni på benene – dette i samarbejde med den kinesiske gigant inden for informationsteknologi, Huawei, og S.C. Van Fonden – tidligere Daloon Fonden, der sammen sponserer de ni lærere, som skal have ansvaret for eleverne.

Ceremonien finder sted den 1. juli fra klokken 9.00 på CBS, hvor både den kinesiske ambassadør i Danmark, Li Ruiyu, og Friis Arne Petersen, som er Danmarks ambassadør i Kina medvirker.

- Vi håber med denne begivenhed at kunne fremme de unges interesse for Kina, så de får lyst til at fordybe sig yderligere i kinastudier, forklarer Tianshu Liu med henvisning til de udvalgte deltagere på sommerlejren og fortsætter:

- Hvem ved, måske er det kommende CBS’ere. Vi fortæller i hvert fald glædeligt om mulighederne for at beskæftige sig med Kina på CBS’ Asian Studies Programme.