KS: CBS Students må bekende kulør

Skrevet af Jannick Friis Christensen - Foto: Anders Meldgård Kjemtrup - 18. marts 2013 - 15:290 kommentarer
Konservative Studerendes Sara Tatiana Thomsen påpeger, at CBS Students ikke kan tillade sig at komme med uddannelsespolitiske udmeldinger om emner som SUen uden at have bekendt kulør over for de studerende, de repræsenterer

Efter en langvarig og stadig aktiv SU-debat opfordrer Konservative Studerende (KS) nu CBS Students til at nedfælde klare politiske holdninger. Begge parter har meldt klart ud på SU-området, så CBS Students kan ikke længere hævde at repræsentere alle.

KS: stå frem med politisk standpunkt
Debatten om SU er gået højt på CBS og har fået Konservative Studerende (KS) til at melde ud, at de ønsker loftet over fribeløbet fjernet. Dette affødte en reaktion fra formanden for CBS Students, Philip Hardø, der både efterspurgte status quo på SU-området samt en diskussion af fordelingen af basismidler.

Den udmelding må CBS Students nu høre for. Ikke nødvendigvis for indholdet af det politiske budskab, men snarere fordi det netop er politisk.

KS, med Sara Tatiana Thomsen i spidsen, opfordrer således CBS Students til at stå frem med deres politiske holdninger og samtidig anerkende, at de ikke kan favne alle studerende på CBS.

Uddannelsespolitik er også politik
- Det er fantastisk, at CBS Students endelig melder ud omkring SU’en. Det er jo deres ansvar at repræsentere de studerende. Men så skal de ikke sige, at de ikke har en politisk holdning, påpeger Sara Tatiana Thomsen, der var kandidat til CBS’ bestyrelse for KS ved sidste universitetsvalg.

Under valget slog KS gentagne gange på, at uddannelsespolitik også er politik. Med det udgangspunkt lagde KS allerede tilbage i november 2012 op til debat om blandt andet SU’en, men dengang var CBS Students knap så diskussionslystne.

- Vi vil da rigtig gerne diskutere SU. Det er en vigtig sag for alle studerende. Jeg synes bare, det er ærgerligt, at CBS Students går til valg på ikke at have en holdning til SU og så får det to minutter efter valget, forklarer Sara Tatiana Thomsen.

Rystende mangel på nedskrevne holdninger
Siden universitetsvalget sidste år er Sara Tatiana Thomsen blevet medlem af bestyrelsen for Konservative Studerende på Frederiksberg, alt imens hun ærgrer sig over, at hun som studerende på CBS også automatisk er medlem af CBS Students.

- Alle studerende på CBS er jo medlemmer af CBS Students, og for at kunne repræsentere sine medlemmer er CBS Students nødt til at mene noget rent politisk. Ellers kan de simpelthen ikke varetage medlemmernes interesse, siger hun og uddyber:

- Jeg er derfor dybt chokeret over, at de ikke allerede har nedskrevet deres holdninger. De kan jo ikke repræsentere de studerende, hvis de studerende ikke ved, hvad CBS Students’ holdninger er.

Kan ikke favne alle og samtidig mene noget
For at understrege sit argument fremhæver Sara Tatiana Thomsen igen debatten om SU, der trods et reformforslag fra regeringen endnu ikke er afsluttet.

- I dag fravælger hver fjerde kandidatstuderende SU i mindst et år. Mit postulat er derfor blot, at CBS Students ikke repræsenterer alle studerende på CBS, da ikke alle kan være enige i, at vi skal beholde SU-systemet, som det ser ud på nuværende tidspunkt, fortæller Sara Tatiana Thomsen.

Hun henviser til et nyligt notat fra Uddannelsesministeriet, hvori det fremgår, at godt 25 procent af de kandidatstuderende må fravælge SU, da deres indtjening overstiger fribeløbsgrænsen på 9.043 kroner om måneden.

Sara Tatiana Thomsen vil dog ikke komme med bud på, hvordan CBS Students bør køres fremover, da hun ikke opfatter sig selv som værende medlem.

CBS Students formand: vi varetager alles interesser
Det har CBS Students’ formand, Philip Hardø, til gengæld et bud på. Han frygter, at KS med deres kritik har misforstået det studenterpolitiske projekt på CBS, men glæder sig samtidig over det store engagement fra hans medstuderendes side.

- CBS Students vil til enhver tid arbejde for alle CBS-studerendes interesser. Det gælder også på politiske områder, forklarer Philip Hardø, og tilføjer:

- Alle studerende har mulighed for at give deres besyv med, hvilket kan ske til vores kommende event den 30. april, hvor alle 20.000 studerende naturligvis er inviterede.