Live musik på CBS – med og uden jakkesæt

Skrevet af Lea Gerhard Porsmose Hansen - Foto: Jørn Albertus - 29. september 2014 - 15:360 kommentarer
Peter Jølving spillede i juni 2012 op til en ny studenterforening på CBS for dem, der udøver musik. Der er kommet tryk på tonerne, og fredag den 3. oktober stiller 4 optrædende fra studenterforeningen op i Nexus.

Fredag den 3. oktober spiller CBS Jam op i Nexus og byder på 5 timer i live-musikkens tegn. En flok musikglade CBS-studerende vil indtage scenen og vise, hvorfor live musik er så fedt. Så kom og hør, når musikken bliver taget i business skole.

CBS Jam arbejder for at fremme live-musik på campus… musik spillet af studerende for studerende – og for at give spillelystne studerende en mulighed for at møde andre ligesindede gennem deres fælles passion.

Siden foreningens sidste koncert i april er den vokset støt, og den musiske studenterforening glæder sig til endnu en gang at fylde Nexus med musik og dansende mennesker.

- Der er rigtig mange på CBS, der gerne vil spille, men mangler en kanal at gøre det igennem. Og det er det, CBS Jam er sat i verden for… uanset om vi taler om pop, jazz, rock eller noget helt fjerde, vil vi gerne høre det, fortæller Peter Jølving, formand for foreningens bestyrelse, og fortsætter:

- Vi vil give CBS’erne en mulighed for at spille sammen. Selv om mange uden for CBS tror, at CBS’ere kun er jakkesæt, stiletter og regnskabsanalyse, så er der en anden side af sagen. Det viste vores første koncert på Nexus.

Musikere og tilskuere er lige vigtige

Det er dog ikke kun de svært musikkyndige som har en plads i CBS Jam. Der er plads til alle dem, der har lyst til at være med, uanset om de er nybegyndere eller har spillet siden før, de kunne gå… ikke at forglemme den vigtigste komponent, når det kommer til live-musik, tilskuerne.

- Ingen fest uden gæst, og så er det lige meget, om man vil ud og svinge hofterne, sidde og vippe med foden eller op og stå forrest og skråle om kap med bandet, siger Mikkel Lotzfeldt næstformand i CBS Jam og fortsætter:

- Det er jo på grund af dem, man spiller. Det er overfor et publikum og deres respons og energi, man virkeligt lærer at spille musik – når andre ører end ens egne lytter.

Live-musik giver en anderledes Nexus-fest

Nexus er kendt blandt mange, både inden- og udenfor CBS, som et sted med kæmpe torsdagsfester, der kan måle sig med store natklubber. Musikken spiller højt, lyset er dæmpet, og bag pulten slænges det ene hit efter det andet ud til de dansende.

Det bliver derfor ikke helt den almindelige Nexus-fest, når CBS Jam går på scenen fredag den 3. oktober.

Der vil i stedet være fokus på alt det, som gør live-musik til noget særligt – heriblandt den helt særlige stemning, der kommer, når kunstnere og publikum interagerer på tværs af scenekanten.

Musik-entusiasme med vokseværk

Foreningen blev startet op i forårssemestret 2012 og har siden da tiltrukket mere og mere interesse fra spillelystne CBS’ere.

- Vi er helt vildt glade for den interesse, vi har fået, siden vi startede. Og vores tilstedeværelse på Student Society Day for et par uger siden har især sat skub i tingene, fortæller Peter Jølving, formand for CBS Jam, og fortsætter:

- Vi har fået mange henvendelser fra både danske og udenlandske studerende. En af de udenlandske studerende skal faktisk spille på fredag med sit band, der spiller musik, de selv har skrevet.

Der vil I løbet af de 5 timer, eventet varer, være i alt 4 musikalske optrædener, alle af CBS-studerende. Eventet er gratis og åbent for alle CBS studerende. Man kan læse mere på CBS Jams Facebook-side her.